Autor Subiect: Un week-end haihui prin Elvetia: Lago del Naret si Gasterntal  (Citit de 916 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Cum vremea se anunta numai buna pentru drumetii montane si cum tot vroiam sa-l scot putin pe Jimny de pe asfalt (lucru inimaginabil de greu de realizat in tara cantoanelor) m-am dat putin pe Goagal  ;) si am ales doua destinatii: Lago del Naret in Ticino si Gasterntal in Berner Oberland.

Am plecat sambata dimineata devreme din Basel astfel ca prima pauza de cafea a fost intr-o parcare din apropiere de Pasul Gotthard. Planul initial era sa-l traversez pe autostrada prin tunel dar cum e sezonul estival si tot nordul Europei calatoreste spre sud era deja ditamai amuteiajul la ora sapte dimineata. Asa ca am ales drumul normal prin trecatoare. Din pacate sus era ceata si nu am oprit pentru poze, am doar cateva de la urcare.

Am coborat spre Ticino si de la Locarno am urmat valea raului Maggia pana la Lago de Naret. Drumul este in mare parte asfaltat, doar sus sunt cateva portiuni neasfaltate dar care se pot parcurge cu orice masina.

Timpul trece foarte repede atunci cand esti inconjurat de peisaje frumoase asa ca am plecat spre cazare, care era la ceva distanta. In drum spre cazare am trecut prin Lukmanierpass (Passo del Lucomagno).

Odata ajuns la cazare, Hotel Central din Obersaxen Mundaun am luat cina pe terasa hotelului. Mancarea, atat cina cat si micul dejun au fost de nota zece, cu produse traditionale. Il recomand daca jungeti in zona.

Dimineata am plecat spre Gasterntal trecand prin Sustenpass.

Ajuns in Gasternal am admirat peisajul si m-am jucat putin cu Jimny pe langa drum. Acesta, chiar daca este neasfaltat, e practicabil si pentru Swift.

Am plecat apoi spre Basel, unde am ajuns dupa 928.9 km de la plecare, facuti pe urmatorul traseu. :)

Offline FritzVonSpritz

Re: Un week-end haihui prin Elvetia: Lago del Naret si Gasterntal
« Răspuns #1 : 19.Iul.2020, 11:06:30 p.m. »
Super-fain.....Land Roverul ala era abandonat acolo, langa bolovanii aia, sau era al cuiva?  :fluier:
Frumoasa zona, frumoase peisaje, frumoase poze, frumoasa masina - ordinea nu e neaparat asta
Felicitari!

P.S. ah, uitasem sa zic:  frumoasa bere!  ;)
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 20.Iul.2020, 12:02:09 a.m. »
S-ar putea să mă înșel, dar cred că ăla era un Jeep Willys. Și nu, nu era abandonat. :)

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 20.Iul.2020, 02:19:42 a.m. »
Frumoase privelisti!
Si nu numai...

PS.: Ce masina mai era pe langa copacii ciopliti?
Era ceva de off-road? Pare cam in afara drumului.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline boga81

« Răspuns #4 : 20.Iul.2020, 07:54:52 a.m. »
Wow, ce peisaje! Super frumos

Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 20.Iul.2020, 09:17:36 a.m. »
Erau mai multe mașini parcate, drumul până acolo e bun și practicabil cu orice mașină.

« Ultima Modificare: 20.Iul.2020, 09:37:04 a.m. de rexkrokiDAU »

The following users thanked this post: Cristi (XTI)

Offline ...

« Răspuns #6 : 20.Iul.2020, 09:27:07 a.m. »
Citat din: NicNic link=topic=10281.msg304
Era ceva de off-road? Pare cam in afara drumului.
[/quote
Drumul ăla pare a fi, de fapt, un râu, sau o albie. E greu sa distingi, cand nu e plin de PET-uri :).