Autor Subiect: Martorul Auto tracțiune integrală Sx4  (Citit de 1414 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iosif F

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Cluj
Martorul Auto tracțiune integrală Sx4
« : 17.Iul.2020, 02:35:10 p.m. »
Salut. Am un SX4, 1.6 b din 2008 170000km.
De câteva zile la aproximativ 3 minute dupa ce merg cu masina se aprinde intermitent martorul Auto al tractiunii integrale daca sunt in pozitia 2x sau Auto. Dacă îl comut pe Lock functioneaza 4x4 normal, la 60 km/ora schimba pe Auto iar dupa 3 minute incepe sa lumineze intermitent. Am programat o verificare in service la tester dar intreb daca stiti care ar putea fi problema. Va multumesc.
  • Sx4

Offline boga81

Re: Martorul Auto tracțiune integrală Sx4
« Răspuns #1 : 18.Iul.2020, 06:24:05 a.m. »
Cel mai bine tot service-ul iti spune. Posibil sa fie un contact de senzor oxidat.

Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: Iosif F

Offline Iosif F

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Cluj
« Răspuns #2 : 06.Aug.2020, 07:40:13 p.m. »
Am fost la un electrician auto(nu prea avea timp) și a pus testerul care indică Senzor turatii cutie viteze.
Ideea e ca nu știu unde este localizat. Am vazut doar senatorul pt lumini de mers inapoi. Stie cineva unde este localizat senzorul pe cutia de viteze manuală?
Multumesc
  • Sx4

Offline enicky

« Răspuns #3 : 09.Aug.2020, 01:44:00 a.m. »
Am vazut doar senatorul pt lumini de mers inapoi. Stie cineva unde este localizat senzorul pe cutia de viteze manuală?
Multumesc
   Senzorul de pe cutia manuala trebuie sa fie pe cutia de... viteze ! :-))
  Pana la minunea "senzorul este aici, il strangi cu surubelnita si gata, merge", care nu se va intampla niciodata,  contacteaza-l pe colegul nostru @NicNic, care, din cate imi amintesc a avut recent o problema similara.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #4 : 09.Aug.2020, 10:59:53 a.m. »
Senzorul este tot pe grupul diferential central.
Stiu ca acolo sunt 2 senzori fizic.
Nu am intrat in detalii care este si pentru ce.

Am preferat sa ii las pe cei de la service sa isi faca treaba.

Oricum, simptomul prezentat la SUVI era diferit fata de cel reclamat de colegul @Iosif F.
Asa ca recomand cu tarie sa fie verificata masina in service...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!