Autor Subiect: Probleme acceleratie / cuplu  (Citit de 3604 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Zuki

Re: Probleme acceleratie / cuplu
« Răspuns #10 : 31.Ian.2021, 07:52:31 p.m. »
Si cutia de la suzuki nu e cu dublu ambreiaj din cate stiu. Ma gandesc ca daca era ceva de la cutie smucea, nu intra in viteze, etc, plus ca s-ar fi aprins un martor in bord sau ramanea eroarea stocata. Aici nu e cazul. Nu se vede nici-o eroare...

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Vitara S 4x4 AT Cosmic Black Pearl

Offline remarque

« Răspuns #11 : 31.Ian.2021, 07:56:28 p.m. »
Mda, pot fi și senzori, clapeta accerație, turbo, etc. Din cât știu eu automata Suzuki e hidramată, de aceea am precizat că buba e comună la mai multe tipuri de cutii automate, doar la CVT n-am auzit de buba asta, dar CVT-ul e mai puțin întâlnit prin Europa.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline ntire2000

« Răspuns #12 : 31.Ian.2021, 08:18:52 p.m. »
....electricianul lor a incercat sa citeasca erorile, n-a reusit si intrun final au zis ca e posibil sa fie un contact imperfect sau o mufa oxidata la unul din senzorii masinii.

Mai ai doua solutii la îndemâna: mergi si dai acatiste la biserica sau încerci sa gasesti un service care e în stare sa citeasca erorile.
Intreaba-i si pe cei care fac tuning profesional pentru motoare ca s-ar putea sa stie mai multe despre softuri.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Zuki

« Răspuns #13 : 31.Ian.2021, 08:29:24 p.m. »
Vezi ca nea electricianul de la Autonet m-a intrebat daca am resoftat masina :)) ca cica daca o reseteaza pierd banii dati pe soft :))

Am uitat sa-i zic ca am facut-o stage 4 si are 400 cai.

Mda...incepe telenovela din pacate.
Sper sa-i dea de cap, pacat de masina ca e funny.

Apropo a inceput sa faca asa fix cu o sapt inainte sa expire garantia de 5 ani.

Offline ntire2000

« Răspuns #14 : 31.Ian.2021, 08:41:16 p.m. »
Hârtii care sa-ti confirme defectiunea ai?
Adica fise de intrare în service si constatare?
Ca s-ar putea sa "afle" buba dupa ce "ghinion, nu mai aveti garantie".
Mare atentie, ca mai este unul pe acest topic care s-a fript rau de tot.....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Zuki

« Răspuns #15 : 31.Ian.2021, 08:52:43 p.m. »
Da, am o hartie de intrare in service pt verificari. Au incercat sa “sara” garantia acum 5-6 luni cand am schimbat cardanul pt celebra problema cu suieratul. Sper sa nu incerce sa se eschiveze.

Offline kordosoft

« Răspuns #16 : 02.Feb.2021, 07:45:51 a.m. »
Salutare! Aceeasi chestie am patit si eu. Detin o Vitara S 1.4T Automata si de vreo 1-2 saptamani a inceput sa piarda putere random. Sunt episoade scurte dar periculoase mai ales intr-o depasire...

La mine vad ca nu s-a mai reprodus de vreo jumatate de an; mai exact de cand am lasato in service, si mi-au spus ca n-au gasit nimic, dar erau urme de degete uleioase pe la furtunele de la turbo...

Deci o fi fost din soft-ul masinii, clapeta de acceleratie poate avea un joc, sau vreun furtun care nu era prins bine... de n-au spus nimic astia de la service, desi se vede ca au cautat. Dar te rog sa ne spui care a fost sursa la tine, deoarece m-ai facut curios... adica 2 masini in juma de an, cu exact aceleasi simptome :-?

Oricum tot acum juma de an am mai avut o faza interesanta: mergeam pe autostrada, si am vrut sa-i dau "max", dar de 155 nu trecea, si am apasat pedala la fund... si degeaba... si apoi se aude un trosc de sub capota (urat de tot), ca am iesit la prima, am tras pe dreapta sa vad ce si cum... n-am vazut nimic, asa ca ce o fi fost, doar ala de sus stie. Am intrat din nou, si am incercat din nou "talpa", si nu s-a mai oprit la 155, ci a urcat incetisor, dar a urcat, si de atunci no problem. :dknw: ...cei drept asta ii posibil sa fi fost inainte sa ma duc in service pentru problema de acceleratie, dar nu mai tin minte exact.
  • Vitara 1.4 2WD AT GLX

Offline kellogs

« Răspuns #17 : 02.Feb.2021, 02:16:57 p.m. »
Oricum tot acum juma de an am mai avut o faza interesanta: mergeam pe autostrada, si am vrut sa-i dau "max", dar de 155 nu trecea, si am apasat pedala la fund... si degeaba... si apoi se aude un trosc de sub capota (urat de tot), ca am iesit la prima, am tras pe dreapta sa vad ce si cum... n-am vazut nimic, asa ca ce o fi fost, doar ala de sus stie. Am intrat din nou, si am incercat din nou "talpa", si nu s-a mai oprit la 155, ci a urcat incetisor, dar a urcat, si de atunci no problem. :dknw: ...cei drept asta ii posibil sa fi fost inainte sa ma duc in service pentru problema de acceleratie, dar nu mai tin minte exact.

a ta s'a dezvirginat mai greu, la 155 kmph  :)
Stii ca ai avut tupeu sa ii dai tot talpa dupa pocnitura aia ...?
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline kordosoft

« Răspuns #18 : 02.Feb.2021, 10:01:05 p.m. »

a ta s'a dezvirginat mai greu, la 155 kmph  :)
Stii ca ai avut tupeu sa ii dai tot talpa dupa pocnitura aia ...?

Pai nah... mai greu cu "virginitatea", atat timp cat in zona Moldovei nu exista decat "1m" de autostrada... intre timp a mai aparut un petic pe langa Bacau, caruia iau spus A7 (miracol daca mai apare vreo continuare a acelui petic) :fluier:
Daca-i sa crape, poate sa o faca oriunde, nu neaparat pe autostrada =)) ... oricum eram safe ca aveam pachet de asistenta rutiera, garantie, zile concediu, cunostinte minime de mecanica  :-j ... la vechea masina surubaream foarte des  >:)
  • Vitara 1.4 2WD AT GLX

Offline Zuki

« Răspuns #19 : 29.Mar.2021, 08:19:12 a.m. »
Revin cu identificarea problemei: era din cauza bateriei. Am ajuns in punctul in care nu mai mergea nici start-stopul. Am testat bateria si era la 60%. Am schimbat-o si s-a rezolvat cu totul.

The following users thanked this post: gabineg, remarque, Dogy, dthem