Am patit o chestie mai interesanta cu "suza" mea... si sunt curios daca a mai patit cineva asa ceva; sau daca ar avea idee cineva de la ce ar putea fi.
Acum un an si ceva am observat pentru prima data ca eram in modul drive si nu reactiona la pedala de acceleratie; urmatorul simptom avand loc in urma cu vreo 2 luni, cand eram intr-o depasire si dintr-o data "no mas" acceleratie - parca era decuplata cu totul... norocul meu ca am putut sa ma repliez cu succes in spatele celui pe care vroiam sa-l depasesc.
... au mai fost cateva incidente de acelasi tip, dar de intensitate mult mai mica, pana acum 7 zile cand coboram o panta si am ramas fara acceleratie in mijlocul intersectiei...
Acum 3 zile urcam o rampa cu o inclinatie de vreo 7-8 grade... si bye bye acceleratie pentru vreo 30s... noroc ca nu venea nimic din spate.
Ca simptome
- pedala nu reactioneaza de nici un fel
- nici-o eroare in bord
- turbina nu se mai auzea; probabil nici motorul
- pierd viteza si turatii vazand cu ochii...
Banuiesc ca ar putea fi din cauza
- pompa de carburant sau filtrul de carburant (...probabil Petrom are carburant nasol de tot si se infunda una din astea)
- am exclus turbina, deoarece cand pierzi turbina nu-ti taie tot cuplul
- eroare de sincronizare din computerul de bord - fiind totul automatizat
- s-a dus cutia de viteze pe ulei... (sper sa nu...)
Cei din service m-au programat abia peste 1 saptamana, si au spus ca vor sa faca proba de drum... dar cum se intampla aleatoriu...