Autor Subiect: Probleme acceleratie / cuplu  (Citit de 3603 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline kordosoft

Probleme acceleratie / cuplu
« : 17.Iul.2020, 11:57:07 a.m. »
Am patit o chestie mai interesanta cu "suza" mea... si sunt curios daca a mai patit cineva asa ceva; sau daca ar avea idee cineva de la ce ar putea fi.

Acum un an si ceva am observat pentru prima data ca eram in modul drive si nu reactiona la pedala de acceleratie; urmatorul simptom avand loc in urma cu vreo 2 luni, cand eram intr-o depasire si dintr-o data "no mas" acceleratie - parca era decuplata cu totul... norocul meu ca am putut sa ma repliez cu succes in spatele celui pe care vroiam sa-l depasesc.

... au mai fost cateva incidente de acelasi tip, dar de intensitate mult mai mica, pana acum 7 zile cand coboram o panta si am ramas fara acceleratie in mijlocul intersectiei...

Acum 3 zile urcam o rampa cu o inclinatie de vreo 7-8 grade... si bye bye acceleratie pentru vreo 30s... noroc ca nu venea nimic din spate.

Ca simptome
- pedala nu reactioneaza de nici un fel
- nici-o eroare in bord
- turbina nu se mai auzea; probabil nici motorul
- pierd viteza si turatii vazand cu ochii...

Banuiesc ca ar putea fi din cauza
- pompa de carburant sau filtrul de carburant (...probabil Petrom are carburant nasol de tot si se infunda una din astea)
- am exclus turbina, deoarece cand pierzi turbina nu-ti taie tot cuplul
- eroare de sincronizare din computerul de bord - fiind totul automatizat
- s-a dus cutia de viteze pe ulei... (sper sa nu...)

Cei din service m-au programat abia peste 1 saptamana, si au spus ca vor sa faca proba de drum... dar cum se intampla aleatoriu... :-t
  • Vitara 1.4 2WD AT GLX

Offline dthem

Re: Probleme acceleratie / cuplu
« Răspuns #1 : 17.Iul.2020, 12:30:17 p.m. »
Hmmm, nu am patit niciodata, vad ca avem aceeasi configuratie 2wd+AT. Filtrul de combustibil eu nu cred ca e, folosesc Petrom des si n-are treaba, plus ca e un filtru lifetime. Pare legat de cutie, cei de la service au o tableta pe care se pot uita in timp real cand conduci la toti parametrii cutiei, inclusiv presiuni de lucru, asa ca probabil se va vedea acolo. Eu zic ca o eroare trebuie sa fie stocata undeva avand in vedere comportamentul descris.

Daca sunt reticenti sa repare fa presiuni asupra lor, problema e deja una care tine de siguranta circulatiei.

PS: m-am mai uitat prin postarile tale si observ ca ai un consum exagerat de mare si de asemenea faci unele chestii care nu se fac, cum ar fi sa dai pe N in mers (sau a fost doar un exemplu, poate n-am inteles eu bine). Daca te intreaba reprezentanta despre asta eu n-as mentiona.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

The following users thanked this post: kordosoft

Offline kordosoft

« Răspuns #2 : 23.Iul.2020, 04:40:38 p.m. »
Am fost in service pentru o diagnoza si bine-nteles ca n-au gasit nimic... dar ceva tot au facut ei, ca am gasit urme de de degete uleioase pe furtunele de la turbo... si mi se pare ca mai nou are turbo-lag...  :-/

... daca persista voi apela la un alt service  :-((
  • Vitara 1.4 2WD AT GLX

Offline dthem

« Răspuns #3 : 23.Iul.2020, 04:48:31 p.m. »
Unde ai fost?

Offline kordosoft

« Răspuns #4 : 23.Iul.2020, 05:02:19 p.m. »
Am fost la Doly, in Iasi...

Prevad ca in curand ajung si pe la Union Cars, in Suceava.
  • Vitara 1.4 2WD AT GLX

Offline dthem

« Răspuns #5 : 24.Iul.2020, 09:57:49 a.m. »
Imi pare rau pentru tine, stiu cum e sa ai o problema si reprezentanta sa nu o vada  :-))

Ma tem ca o sa te lovesti de un know-how/chef de lucru foarte scazut din partea lor...

Offline Zuki

« Răspuns #6 : 31.Ian.2021, 08:18:13 a.m. »
Salutare! Aceeasi chestie am patit si eu. Detin o Vitara S 1.4T Automata si de vreo 1-2 saptamani a inceput sa piarda putere random. Sunt episoade scurte dar periculoase mai ales intr-o depasire. Mergeam cu 90kmh ai brusc nu mai puteam sa accelerez, masina scazand in turatii chiar daca apasam pedala de acceleratie.
Am fost cu ea la Autonet si electricianul lor a incercat sa citeasca erorile, n-a reusit si intrun final au zis ca e posibil sa fie un contact imperfect sau o mufa oxidata la unul din senzorii masinii.

Ramane sa duc masina din nou la service pt investigatii suplimentare, cica au de verificat peste 300 de mufe. Incepe telenovela.

• Vitara S 4x4 AT Cosmic Black Pearl

Offline dthem

« Răspuns #7 : 31.Ian.2021, 11:03:09 a.m. »
Din câte văd toți care reclama problema asta au cutie automata. Poate e o idee sa se verifice și pe acolo diverse.

Offline remarque

« Răspuns #8 : 31.Ian.2021, 07:45:31 p.m. »
E o probabilitate mare să fie cutia automată responsabilă de problemă și atenție că problema nu apare numai la DSG (VW)/DCT (Hyundai/Kia, etc.) ci și la hidramate.

Uite un comentariu relevant de pe un forum kia:
https://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=24246&sid=bdc048f4a6c1f9d10ee65dd07e1d40e4
"stiu de problemele de la vag cu ambreiajul uscat, insa ce se intampla la dct la kia/hyundai pare sa fie ceva de natura electrica/software sau nu stiu ce actuator care nu o baga in viteza sau ceva de genul... nu prea are legatura cu faptul ca e uscat sau umed... asta vom vedea in timp cat de fiabila este, desi foloseste de ceva timp 7dct in combinatie cu 1.7 dsl pe alte masini ca i40 si altele.... si pe forum in america nu am vazut pe nimeni cu diesel sa reclame acest defect... doar cele pe benzina... "

Dacă vreți mai multe detalii:
https://www.hyundai-forums.com/threads/dangerous-horrible-dct.454074/

Am amplasat aceste informații aici (inclusiv despre alte mărci) pentru a sublinia că problema e probabil să vină dinspre cutia automată.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline Zuki

« Răspuns #9 : 31.Ian.2021, 07:49:06 p.m. »
Ideea e ca nu pare sa fie de la cutie, in timp ce am ramas fara putere am dat-o pe neutru si nu era nici-o schimbare. Pur si sinplu nu se tureaza mai mult de 2000 rpm cu pedala la fund.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Vitara S 4x4 AT Cosmic Black Pearl