Autor Subiect: Despre distributie la New Vitara  (Citit de 8575 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Despre distributie la New Vitara
« Răspuns #20 : 13.Mar.2022, 09:39:02 p.m. »
Am întrebat demult la service (la Rădăcini, parcă) despre filtrul de carburant. Mi-au spus că la modelele pe benzină nu e consumabil ce să facă obiectul reviziei și că situat în rezervor, lângă pompa de benzină. Nu au motive să umble pe-acolo. În ceea ce privește restul pieselor sau lichidelor ce trebuie schimbate... ce scrie în carnetul de garanții și service sau în manual? Că aia e baza, până la urmă! Vezi cu ocazia asta și ce zice despre uleiul cutiei de viteze...

Nu te oprește nimeni să faci mentenanța la intervale mai scurte decât cele prevăzute de producător, până la urmă sunt banii tăi, poți face ce vrei, dar beneficiile nu cred că sunt la înălțimea cheltuielilor.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: NicNic

Offline XanBad

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Gen: Bărbat
    • Bruxelles
« Răspuns #21 : 14.Mar.2022, 09:23:54 a.m. »
Cred ca ai vrut sa zici :"filtru de benzina in pompa de benzina". Nu cred ca se intalnesc cele 2 lichide!

Bineinteles.
Ma poti ajuta cu vreo informatie?
  • Suzuki Vitara 1.6 GL+ benzina automat

Offline XanBad

• Newbie
  • *
    • Bruxelles
« Răspuns #22 : 14.Mar.2022, 09:25:47 a.m. »
Corect la cutie, nu se fac schimburi, dar la 200.000 o arunci.

Asta ma gandesc si eu. Ma bate gandul sa merg la o firma specializata in cutii automate, cred ca ei stiu mai bine cum sa iti ingrijesti cutia a.i. sa dureze mai mult.

Offline XanBad

• Newbie
  • *
    • Bruxelles
« Răspuns #23 : 14.Mar.2022, 09:28:52 a.m. »
situat în rezervor, lângă pompa de benzină. Nu au motive să umble pe-acolo.
Nu te oprește nimeni să faci mentenanța la intervale mai scurte decât cele prevăzute de producător, până la urmă sunt banii tăi, poți face ce vrei, dar beneficiile nu cred că sunt la înălțimea cheltuielilor.
Pai exact asta e problema mea. La cat de curata e benzina, consider ca o schimbare a filtrului se impune mai des decat niciodata.
Din pacate nu am carte service cu lista de interventii la fiecare interval. Se poate gasi pe undeva?
Multumesc

Offline jupanul1

« Răspuns #24 : 14.Mar.2022, 10:50:38 a.m. »
Graficul de mentenanță este în manualul de utilizare al autovehiculului. Pentru cel în EN, așa cum l-am găsit eu de descărcat de pe net, e la pagina 7-24. Am atașat un extras, sper să fie voie și să-ți fie de folos.

Offline XanBad

• Newbie
  • *
    • Bruxelles
« Răspuns #25 : 14.Mar.2022, 02:18:42 p.m. »
Graficul de mentenanță este în manualul de utilizare al autovehiculului. Pentru cel în EN, așa cum l-am găsit eu de descărcat de pe net, e la pagina 7-24. Am atașat un extras, sper să fie voie și să-ți fie de folos.

Multumesc. Reiese ca filtrul combustibil trebuie schimbat la 60k. Nu stiu ce sa fac, cred ca voi cauta alt service...

Offline jupanul1

« Răspuns #26 : 14.Mar.2022, 02:31:55 p.m. »
Se schimbă doar la diesel. Eu reținusem că discutăm aici despre versiunea pe benzină…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline XanBad

• Newbie
  • *
    • Bruxelles
« Răspuns #27 : 14.Mar.2022, 06:50:21 p.m. »
Se schimbă doar la diesel. Eu reținusem că discutăm aici despre versiunea pe benzină…

Da, asa e. Scuze