Autor Subiect: Suzuki Ignis - Ambreiaj uzat prematur  (Citit de 10146 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Suzuki Ignis - Ambreiaj uzat prematur
« Răspuns #40 : 06.Dec.2021, 06:39:53 p.m. »
George, te rog eviti postarea repetata. Ai la dispozitie cateva minute in care iti poti edita postarea pentru a include ce ai uitat sa scrii sau pentru a face corecturi daca este necesar.

Exista si rechemari in service, exista si garantie, exista si lucru de mantuiala si mecanici habarnisti. Suzuki le are pe toate si bune si rele.
Din tonul abordat am impresia ca faci o confuzie: locul acesta e forumul posesorilor de Suzuki, nu are nici o legatura cu entitatea juridica (si comerciala) Suzuki Romania. Iar "oficiali" Suzuki Romania care sa citeasca pe aici nu prea cred ca mai sunt... sau au o prezenta extrem de discreta.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: perfidus

Offline Misa_T

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Femeie
    • Bucuresti
« Răspuns #41 : 09.Mai.2023, 09:57:40 p.m. »
Buna seara,

Am si eu o problema cu ambreiajul. Dupa revizia de 5 ani la service Autonet, mecanicul mi-a zis ca ambreiajul era "prea sus" si a trebuit sa-l mai regleze. Acum pedala de ambreiaj este mult mai "tare". Am mers din nou la service si le-am explicat acest lucru, dar mi-au zis ca nu este nici o problema cu ambreiajul si nu au mai facut nici un reglaj. Cu toate acestea, am auzit o discutie intre inginerii de acolo ca "este acea problema cu ambreiajul" - nu stiu care pentru nu au vrut sa-mi ofere detalii. Masina are  ~35000 km. M-am alarmat dupa ce am vazut postarile voastre in legatura cu piesa 15.
Mentionez ca inainte de revizie nu am avut probleme cu ambreiajul.

Ce este de facut in situatia asta?

Va multumesc.
  • Suzuki Ignis

Offline ntire2000

« Răspuns #42 : 09.Mai.2023, 10:22:48 p.m. »
Pâna sa mergi la revizie, ai avut vreo problema cu ambreiajul?
Pe tine te-au întrebat daca ai nevoie ca sa îl regleze?
Sau au fost într-atât de saritori încât sa-l regleze doar pentru ca asa i s-a parut mecanicului?

Intreb, nu dau cu parul....pentru mine asta era un motiv de scandal.
Cum adica sa regleze ceva pe baza unor impresii?!?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Misa_T

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #43 : 09.Mai.2023, 10:55:59 p.m. »
Buna seara,

Cu toate acestea, am auzit o discutie intre inginerii de acolo ca "este acea problema cu ambreiajul"  M-am alarmat dupa ce am vazut postarile voastre in legatura cu piesa 15.

Da, a fost un coleg (poate 2) care a avut problema cu ambreiajul la Ignis, respectiv acea "piesa 15" , ce era facuta dintr-un material prea moale.
Eu am Ignisul de 4 ani si nu am avut nicio problema cu ambriajul inca.....O fi alt lot, al meu e productie 2018, or fi remediat acel defect, nu stiu.
Iar ca sfat, eu as incerca sa iau legatura cu acel coleg (amandoi sunteti din Bucuresti), sa fac rost de adresa atelierului unde si-a facut piesa, ori poate are chiar el vreo 2-3 piese in plus si apoi, daca aceea e cauza ambreiajului problematic, as merge in alt service sa mi-o monteze

P.S. 1)  Daca nu stii cum sa dai de acel coleg, intreaba.....
P.S. 2)  Alte service-uri Suzuki pe care le lauda lumea sunt DAB si Radacini - Bd. Maniu
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

The following users thanked this post: Misa_T

Offline Myhay

« Răspuns #44 : 10.Mai.2023, 09:08:20 a.m. »
Cu mentiunea ca la Radacini I.Maniu sunt cativa priceputi care fac treaba si stiu ceva. Majoritatea…risc mare.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline bisti

« Răspuns #45 : 10.Mai.2023, 09:10:05 a.m. »
Ambreiajul pe Ignis nu e hidraulic? Ca asta parca se autoregleaza.

Offline Myhay

« Răspuns #46 : 10.Mai.2023, 09:16:09 a.m. »
Am vrut sa zic si eu ca n am mai auzit ca un ambreiaj sa se regleze. Poate doar la cel pe cablu dar si acolo e un fel de a zice ca se regleaza de fapt se mai “intinde” acel cablu , se strange acea prindere mai bine dar nu este o solutie. Sau se mai poate regla pedala daca nu ma insel desi nu sunt sigur. Poate gresesc nu zic mai mult. Nu o luati de buna.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline grigo53

« Răspuns #47 : 10.Mai.2023, 09:23:33 a.m. »
Eu am avut problema cu aceea pisa. Este o furca care este prinsa pe carcasa cutiei de viteze si tine cablul de ambreiaj. A mea a cedat in timp si imi era din ce in ce mai greu sa bag intr-antaia si marsarier. Mi-a "aranjat-o" un coleg de la munca prin sudarea unui platband pe exteriorul ei (practic a dublat grosimea), iar de atunci nu mai are moarte :). Intre timp la 130000 km am schimbat si ambreiajul. Mi-am cumnparat si piesa noua de la Radacini. A costat vreo 70 lei daca tin bine minte, dar nu am mai schimbat-o.

PS- Ambreiajul nu este hidraulic la Ignis 2018
  • Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina

Offline enicky

« Răspuns #48 : 10.Mai.2023, 09:33:22 a.m. »
   Acum vreo doi ani am mers si eu cu un Ignis si aceeasi situatie am intalnit-o, ambreiajul tinea sus fata de Vitara mea.
  E chestie de exprimare, nu motiv de scandal, se observa imediat daca ambreiajul nu tine la jumatate, iar faptul ca l-au reglat este chiar foarte bine, chiar daca soferul se "invata" cu pedala sus.
  As crede ca se uzeaza prematur, dar nici nu cunosc stilul de condus al fiecaruia, adica unul sta mai mult cu piciorul pe pedala, altul mai putin, dar nu prea iese fum fara foc.
   N-am citit cu atentie conditiile de garantie, dar posibil ca ambreiajul sa se incadreze in aceeasi categorie cu placutele de frana.
Si la mine e o diferenta intre pedala Vitarei si cea a S-Cross-ului, care "tine" mai jos.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #49 : 10.Mai.2023, 10:18:58 a.m. »
Exact asta e problema.
Ambreiajul e considerata piesa consumabila dupa un anumit nr de km.
Daca tu iei masina de noua si-ti cade ambreiajul sa zicem în primii 20k de km atunci se schimba pe garantie (uneori cu scandal) pentru ca se considera - pe buna dreptate, ca nu e normala durata de viata atât de scurta.
Dar în cazul colegului care are deja 40000 si masina peste 4 ani baietii tocmai si-au deschis front de lucru.
Ambreiajul ala proaspat reglat, daca pica, e numai bun de schimbat pe banii clientului, ca nimeni nu mai acorda garantie pentru el.
Ca motiv invocat o sa fie tocmai "necesitatea" reglarii acestuia - "pai vezi dom'ne ca ati mai avut probleme cu el?!?"
« Ultima Modificare: 10.Mai.2023, 10:34:05 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Myhay