Autor Subiect: Suzuki Ignis - Ambreiaj uzat prematur  (Citit de 12577 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline FritzVonSpritz

Re: Suzuki Ignis - Ambreiaj uzat prematur
« Răspuns #30 : 26.Mar.2021, 09:12:27 a.m. »

Repezentanța Suzuki s-a oferit să-mi facă o "repriză" (să-mi cumpere mașina dându-mi alta).

Asta nu am prea inteles-o.....adica Reprezentanta s-a oferit sa o ia pe a ta la buy-back si sa iti dea alta noua, platind o diferenta de bani?
Ar parea ok, daca diferenta intre suma oferita si cat trebuie sa achiti tu nu e prea mare
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Laurentiu

« Răspuns #31 : 26.Mar.2021, 09:54:31 a.m. »
Revin cu întrebarea dacă urechea de fixare a cablului de ambreiaj ... poate provoca, în anumite cazuri,  și o decuplare anormală a ambreiajului...
Cind ambreajul se decupleaza, motorul nu mai este cuplat cu transmisia => accelerarea motorului nu mareste si viteza de deplasare a masinii. Un reglaj incorect al ambreajului (cuplarea ambreajului ar trebui sa inceapa de la podea cam la 1/3 din cursa pedalei)  poate duce la uzura prematura sau la cuplari-decuplari greoaie (cu ciriituri). Restul, daca nu e vreun defect de fabricatie la vreuna din piesele componente, este defect de exploatare.
In cazul tau, ma gindesc (e doar o banuiala) ca placa de presiune sa nu aiba ceva probleme.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ntire2000

« Răspuns #32 : 26.Mar.2021, 03:41:17 p.m. »
Asta nu am prea inteles-o.....adica Reprezentanta s-a oferit sa o ia pe a ta la buy-back si sa iti dea alta noua, platind o diferenta de bani?
Ar parea ok, daca diferenta intre suma oferita si cat trebuie sa achiti tu nu e prea mare
Vecine, revino-ti din soc, reprezentanta nu-i de la noi.
Colegul apare cu viza de flotant în Franta.

Si da, daca nu-s în stare sa remedieze o defectiune dupa mai multe runde de reparatii, în mod normal se schimba produsul cu altul echivalent, teoretic asa functioneaza comertul civilzat.
Faptul ca au recurs la solutia asta e cumva o recunoastere a faptului ca un anumit lot de masini a avut probleme, se mai plângea pe aici si colegul care a initiat topicul de componenta aia proiectata prost - "ucigasa" de ambreiaje.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: FritzVonSpritz

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #33 : 26.Mar.2021, 05:19:50 p.m. »

Vecine, revino-ti din soc, reprezentanta nu-i de la noi.
Colegul apare cu viza de flotant în Franta.

Da, am vazut ca acest coleg locuieste "afara", insa daca mie mi-ar fi propus sa imi dea alta masina noua, din cauza acestui defect, ziceam DA
Repet, in conditiile in care nu imi spunea sa mai pun vreo 5-6 mii de euro
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Isaila_B

« Răspuns #34 : 27.Mar.2021, 06:08:08 a.m. »
Se spune că atunci când cumperi o mașină nouă când ai ieșit pe poartă ai pierdut câteva mii de euro. Unii cărora le plac mașinile noi zic că merită. Eu însă calculez amortizarea mașinii la suta de kilometri și constat că pierderea de valoare este mai mare când mașina este nouă, pierdere ce se mai compensează dacă păstrezi mașina mai mult timp.

De aceea nu cred că e merită să vinzi o mașină nouă chiar dacă ți-o cumpără reprezentanța Suzuki cu un preț bun pentru cel care vinde (din cauza problemelor cu ambreiajul). Eu văd în oferta francezului de la Suzuki o păcăleală. Și chiar dacă nu este, consider că nu e corect să mai cumpăr altă mașină, să susțin o marcă ce mă nemulțumește. Probleme tehnice pot apare la orice mașină. Contează mult cum este tratat clientul. Eu așteptam să-mi dea măcar o parte din cei 837 euro pe care i-am dat ambreiajul nou. Restul este tăcere.
  • Suzuki Ignis III (2017)

Offline Laurentiu

« Răspuns #35 : 27.Mar.2021, 08:46:06 a.m. »
Eu așteptam să-mi dea măcar o parte din cei 837 euro pe care i-am dat ambreiajul nou.
Daca se constata ca e o problema de fabricatie, trebuie sa ai sperante dar daca nu, ia-ti gindul.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline ntire2000

« Răspuns #36 : 27.Mar.2021, 11:32:32 p.m. »
Eu așteptam să-mi dea măcar o parte din cei 837 euro pe care i-am dat ambreiajul nou. Restul este tăcere.

Daca eram în locul tau eu ma asteptam ca sa-l schimbe pe garantie.
In cazul tau nu contau cei trei ani vechime ai masinii ci mai degraba doar cei 30000 de km parcursi.
Mi se pare inadmisibil ca un ambreiaj sa crape în atât de putini km.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #37 : 28.Mar.2021, 10:26:34 a.m. »
Mi se pare inadmisibil ca un ambreiaj sa crape în atât de putini km.
Pentru asa ceva trebuia facuta o constatare oficiala de catre firma constructoare.
  • Suzuki SX4

Offline George s

« Răspuns #38 : 06.Dec.2021, 05:31:35 p.m. »
Din fabrică au plecat cu reglaj ambreiaj prost. Am pățit și eu și servisul a spus că nu știu ce vorbesc. Cică ambreiaj hidraulic! L-am reglat eu ,e simplu ca la Dacie. Ce zici Suzuki România?
Dacă mergeam așa mă ustura punga.
Arcuri spate la fel. Răspuns că nu sunt probleme de la dealer. Ce zici Suzuki România?
3+ 4 ani garanție? Rechemare service? Suzuki România?

« Ultima Modificare: 06.Dec.2021, 06:32:43 p.m. de toma »
  • Suzuki Ignis 1250 dual jet ,allgrip

Offline kellogs

« Răspuns #39 : 06.Dec.2021, 06:38:54 p.m. »
"Frumos"!

Sa ne scrii si noua ce au raspuns Suzuki Romania
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/