Autor Subiect: Suzuki Ignis - Ambreiaj uzat prematur  (Citit de 10144 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cristi R

Re: Suzuki Ignis - Ambreiaj uzat prematur
« Răspuns #10 : 19.Iun.2020, 12:51:22 a.m. »
Buna seara !!
Eu sunt mic si gras ca un dop !!
Incap in Ignis ff bine si imi mai intra si un frigider auto plin cu aproape 30 de litrii de bauturi ..... nealcoolice :D intre scaune. :-)) :-)) :-)) :-)) Cu arcurile MAD suspensiile sunt acum OK si in aceasta seara am luat si masina cu noul ambreIaj  :D :D :D de la amicul meu de la reparat !!! Merge OK dar sa vedem pentru cat timp si ce naiba o sa mai pice la ea ca m-am cam saturat .... Oricum poate unii dintre Dvs stiu deja ca nu stau numai in puschineata asta de masina si daca mai face probleme o repar o dau si a doua zi imi mai iau una poate am mai mult noroc de o batranete linistita !!! (glumesc dar la un moment dat poate deveni o decizie serioasa) Imi place aceasta masina si imi pare rau ca e facuta de japonezi ...dar parca nici de FIAT daca era facuta .... in fine ...nu mai comentez...

Il salut cu respect si pe Gabi. Eu cand vreau sa cumpar ceva pun filtru pretul in ordine descrescatoare chiar daca poate nu iau articolul cel mai scump. Dar in acest moment sentimentul meu in service-urile auto este ca sunt excrocat astfel ca desi initial am crezut ca nu voi merge niciodata la particulari am gasit un om un mecanic profesionist care mi-e si prieten si mecanic si caruia nu am avut niciodata sa-i reprosez ceva ...si crede-ma ca sunt cam nebun de tipicar....si am 3 masini la care tin ff mult apropo de ce mi-a zis cineva pe aici ... una din ele este dusterul nevesti mii la care tin si uneori o mai fac geloasa cu ea...( glumesc). Am spus si nu retrag cuvintele ...service-urile sunt atat de excroace incat in garantie mai platesti o masina pe revizii si consumabile ...tocmai de aceea am spus ca am renuntat de buna voie la garantie ca oricum nu faceau mare lucru cu ea ... chiar apropo de ambreaje si garantii tema pe care am dialogat mai devreme ...am spus ca pentru reglaj de ambreaj am platit chiar daca a fost un defect constatat chiar de ei asa ca intr-un fel ai avut dreptate desi nu este normal ...doar pentru ca am cerut sa mi se mai lase mai jos pedala ...asa ca la dracu cu garantia lor ...mergem pe bani inainte !!!
Va salut cu respect pe toti de aici de care deja ma simt apropiat si prieten
Noapte buna!!!!
  • Suzuki Ignis 2017

The following users thanked this post: gabi males

Offline enicky

« Răspuns #11 : 19.Iun.2020, 01:20:37 a.m. »
  @Cristi R am ramas neplacut surprins de necazul tau si imi pare tare rau, mai ales ca stiu ca iti place masina si cati bani ai bagat si tu in ea !
   Nu ma lungesc la comentat,  dar sincer, eu as fi apelat din start la garantie si deci service Suzuki.
   Si sa-ti spun si de ce : eu am mai trecut prin faza modificarii pozitiei pedalei ambreiajului la alte masini si stiu ca daca la inceput incerci sa remediezi efectul prin reglaj al cablului, intr-un final tot la cauza ajungi !
   Reglajul cablului iti amana "finalul" cateva luni, poate si un an, hai si doi, dar pana nu se intervine la cauza, nu se rezolva efectul !
   Schimbarea pozitiei pedalei ambreiajului, asa era la generatiile anterioare, are o singura cauza : uzura discului si a placii de presiune.
  Placa de presiune nu cred, sau daca nu s-au uzat prematur alte piese(?) care au provocat astfel schimbarea pozitiei pedalei. Zici ca te pricepi la mecanica, deci cred ca intelegi ce vreau sa spun.
  Asa cred eu. Si daca se constata o uzura normala discului atunci se schimba pe garantie.
iti doresc o rezolvare rapida a situatiei si sper  sa nu fie ceea ce cred eu !
   Daca ai ajuns la DAB, cred ca dl. Marius te va ajuta sa rezolvi problema.
Succes !

L.E. Am postat imediat dupa tine, dar nu mai stau s-o perii ! :pardon:
Totusi, cum a rezolvat cu urechea?  noul ambreIaj _adica ai schimbat totul?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Cristi R

« Răspuns #12 : 24.Iun.2020, 10:07:38 a.m. »
Buna ziua tuturor Suzukistilor si prieteni ai mei !!
Problema ambreajului a fost rezolvata si nu la service ci la amicul meu din Chiajna mecanic de mecanic si mai ales OM de OM.
Cu permisiunea Dvs. il salut cu respect in special pe Eniky pe care il cunosc si personal si care a pus o problema de ambreaj atat de grava incat ....la 36000 km sincer nu as vrea sa ma gandesc la ea ca ar putea fi si posibila. Si da are dreptate ca in momentul uzarii discului se schimba pozitia actiunii pedalei de ambreaj in sensul ca tine din ce in ce mai sus pana ....nu mai tine deloc si se duce de suflet. Problema este ca la mine procesul era invers ...adica tinea din ce in ce mai jos pana la momentul in care incepea sa caraie cutia....deci acesta a fost motivul pentru care nu m-am gandit nici o clipa la un defect mai mare si ...spre modestia ce ma caracterizeaza deja in domeniul mecanicii auto, in momentul ruperii cablului mi-am dat seama in 10 secunde ca am ramas intepenit si ca s-a rupt cablul. Recunosc ca dupa ce m-am linistit in acea seara mi-am pus si problema cauzei reale a ruperii cablului fiindca eram constient ca un cablu de ambreaj asa cum il stiam eu de la Dacie nu se rupe de nebun asa. E ....atunci bineinteles ca nu am putut sa realizez de ce s-a rupt dar o luna mai tarziu cand mi-a venit cablul nou s-a descoperit si defectul asa cum il voi ilustra cu cele 3 poze atasate acestui comentariu.
Deci sa incepem cu inceputul:
La revizia de 10000 de Km asa cum i-am scris in particular lui Fritz ....nu apare numele complet aici si cu iertare marturisesc ca nu stiu sa-l scriu .... mecanicii de la Autonet au sesizat singuri ca ambreajul meu merge in sincope si greu. Bine si eu vroiam sa reclam asta da mi-au luat-o cu 5 minute inainte astfel ca singura reclamatie pe care am facut-o si din cauza careia am si platit interventia cu suma de 90 de lei parca (nu-mi mai amintesc bine) a fost ca pedala ambreajului tine foarte sus ...de fapt masina pleaca de pe loc in momentul in care luam complet piciorul de pe ambreaj si i-am rugat sa imi slabeasca cablul putin mai jos mai ales ca exista riscul ca masina sa mearga ambreata si sa faca praf rulmentul de presiune si discul si paguba era si mai mare ...ca sa nu zic reparatia. Ma rog o fi mers n-o fi mers asta nu pot sa-mi dau seama dar oricum cred eu ca 10000 daca mergea ambreata era pa pa demult.... ceea ce nu s-a intamplat.
In fine aici intervine reprosul si reclamatia asupra mecanicilor de la Autonet. Adica ei au constatat ca merge greu dar au spus ca este din cauza butoiasului care prinde cablul de ambreaj in furca ---- Pe desenul atasat este piesa 19 care datorita mizeriei se caleaza in furca --piesa 5. Nici ei si nimeni nu a realizat ca de fapt de la 10000 de Km suportul cablului adica piesa 15 incepuse sa se deformeze si cablul incepuse sa isi schimbe pozitia de lucru. Aici intervine din nou deja binecunoscuta si cu riscul ca voi lua atentionare de la moderatorul de forum .... imbecilitate cretina si retarda japoneza care a proiectat piesa 15 dintr-un rahat de tabla ambutisata moale a carui grosime deocamda nu o cunosc fiindca nu am avut posibilitatea sa o masor dar am comandat inca 2 piese noi originale care imi vor veni in 15-20 de zile si .... atunci sa te tii ce va fi la gura mea la adresa inteligentei super stupide japoneze. Cert este ca masina mea de la 10000 de Km a mers cu acea piesa care incepuse sa se deformeze si mai apoisa se rupa incet, schimbarea pozitiei de lucru ducand insa mai repede la ruperea cablului ...deci soarta masinii mele atunci a fost pecetluita de fapt ...la 10000 de km....fiindca daca nu se rupea cablu se rupea suportul si tot se rupea ceva .....
mecanicii de la autonet dand cu spray cu vaselina pe butoiasul ala care de fapt era total nevinovat in situatia asta au dat din intamplare cu spray si pe acel suport si probabil ca scurgandu-se in tresa cablului i-au usurat oarecum si miscarea fiindca un timp defectul nu s-a mai manifestat iar apoi stiti cum e incet incet te si obisnuiesti cu pedala si n-o mai simti astfel ca pana nu a inceput sa-mi caraie cutia la mars-ariere somnul ratiunii mele dormea linistit. Doar cand a inceput sa caraie cutia la mars-ariere m-am trezit ca a aparut o problema si de lene sa nu ma bag sub ea am facut un drum pana la Chiajna la amicul meu care pe deasupra pe la capota mi-a strans cablul gasind piulita cablului desfacuta de a strans-o cu mana. Amandoi am pus acest defect pe seama neatentiei mecanicilor de la Autonet si aici trebuie sa-mi cer scuze in fata lor pentru aceasta acuza ....nu au fost ei de vina dar cablul meu incepand sa se rupa se lungea astfel ca piulita si piesa de plastic de blocare se desfaceau lejer de acolo nemaistand sub nici un fel de presiune. Ca sa nu mai spun ca piesa 15 se indoia si se rupea contribuind si ea la dezastru ce avea sa urmeze. Cu alte cuvinte pe sub masina mea piesele incepeau sa joace hora unurii spre distrugerea finala cu deosebit succes acest dezastru producandu-se intr-o frumoasa zi cu ploaie zdravana in preaiubitul oras Bucuresti in fata teatrului Bulandra unde am ramas teapan si rece exact ca stim noi ce in ploaie dupa evitarea in ultim moment a unei pupaturi in fund ....mi-am si gasit cu ce ...cu o Toyota Land Cruiser care dupa cum arata era noua nouta. Un tantar se gasise sa pupe in fund un elefant ...noroc ca a tinut frana macar !!!
Apoi a urmat reparatia ...cablul de ambreaj a venit dupa o luna fara o zi si l-am pus nou iar piesa 15 deocamdata este sudata si intarita si mecanicul mi-a spus ca va tine cel putin la fel de bine ca una noua ....eu de fapt sper sa tina mai bine ca una noua fiindca noua fiind am vazut cat a tinut.... Dar intre timp mi-a venit si al doilea cablu de ambreaj pe care il comandasem la DAB in disperare de cauza fiindca nu mai venea primul si m-am gandit ca ar fi nimerit ca daca tot am un cablu nou de rezerva sa am si piesa 15 noua de rezerva ca ea a fost tartora care mi-a facut atatea probleme. Si pentru ca costa numa 76 de lei am comandat 2 bucati ....ca dupa ce o sa o analizez cu ...piesele pe masa sper sa gasesc si solutii de intarire a piesei 15 ...solutii romanesti nu japoneze de kkt.
Si acum sa va spun si costurile acestui defect asa pe rotund fiindca nu pun alergatura motorina consumata cu masina cealalta si deranjul enorm creat.....
Platforma pana in Chiajna 150 lei
2 buc Cablu ambreaj pe rotund 500 lei.
Manopera a fost placerea mea nu o precizez decat aproximativ aici ...mi-a cerut 50 ca suntem prieteni dar eu am dublat suma tot din acelasi motiv.
Sudura piesei 15 cu intarire a fost gratuita dar eu am dar 50 ca sa am obraz si altadata ca cu astfel de masina ...probabil ca voi mai ajunge pe la sudor si altadata.
Inca 2 buc piesa 15 - 146 lei
Pe rotund iaca cum au mai sarit 1000 de lei din portofel pe inteligenta de kkt japonezaaaa....scuzati Dl. moderator dar asta este adevaru gol golut.
Am scris acest comentariu spre atentia tuturor posesorilor de IGNIS fiindca ....piesa 15 este pe toate masinile. Atentie mare la orice modificare sau flexibilotate a pedalei de ambreaj !!! Piesa 15 e acolo si ....lucreaza ....
Si desi am facut aici o analiza demna de un episod "Dezastre in aer" de la National Geografic eu nu sunt membru NTSB sa dictez aducerea in service si remedierea defectelor ca aia la avioane. Ma scuzati stit deja ca sunt foarte modest si imi cer scuze pentru aceasta comparatie dar va rog sa o luati ca o gluma ....amara....
AAA sa nu uit ...multi veti spune ca in service m-ar fi costat mai putin nu cred dar.... este posibil dar numai scazand pretul celui de-al doilea cablu si a celor 2 piese de rezerva comandate suplimentar comanda care am facut-o pentru rezerva .... desi nu regret nici un leu cheltuit. Regret insa ca la o masina care se dorea si-i mergea numele de fiabila apar astfel de probleme ....si pentru cine stie sa umble pe forumul acesta poate citeste si de alte defecte aratate de mine pe aici.....
Ca proiect nu pot sa nu o apreciez ....este fix pe nevoile mele ...parca m-au intrebat pe mine cand au facut-o ...ca realizare si proiectare insa ....stiti cum se spunea odata ...ce vrei dom'le marfa romaneasca ....e acum am ajuns sa spun ...ce vrei dom'le ...marfa japoneza......scumpa si proasta...
Va salut respectuos pe toti !!
Cristi R

PS. Daca mai pun ca i-am spart si parbrizu si au mai sarit inca 1000 de lei prin aprilie mai .... mama mama sa tot ai masini....
Si daca mai pun ca au mai aparut si vapori de ulei pe capacul de culbutori ....deocamdata pierderile sunt neinsemnate ...
Chiar ca ajungi sa te iei de ganduri .....NU?
Ce vrei dom'le ...marfa japoneza......
« Ultima Modificare: 24.Iun.2020, 10:40:11 a.m. de Cristi R »
  • Suzuki Ignis 2017

The following users thanked this post: serbAI

Offline enicky

« Răspuns #13 : 24.Iun.2020, 11:27:33 p.m. »
  Cristi dragule, nu-ti doresc decat ca eu sa gresesc si urechea buclucasa sa fie ultima ta problema. :)

Ca parere personala, s-ar putea ca urechea manufacturata sa fie mai zdravana decat originalul.

Toate cele bune iti doresc ! :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Cristi R

« Răspuns #14 : 25.Iun.2020, 10:46:58 a.m. »
Buna ziua Eniky te salut cu respect !!
Asa mi-a spus si mecanicul ca piesa 15 sudata bine va fi OK. Totusi ma stii ca sunt baiat prevazator si unde trece suta treaca si mia .... Comanda e facuta si 2 urechi din astea vor veni intr-o luna ....doua la mine ...dupa ce voi analiza situatia voi vedea ce pot face ori pe una o intaresc cu sudura si table intaritoare de la inceput ori daca e posibil le suprapun si le sudez una peste alta si astfel le voi creste rigiditatea desi e putin probabil sa pot sa le suprapun fiindca sunt piese in 2 planuri si e cam complicat ...dar le vad io ce le fac  .... sper ca daca va mai exista o data viitoare sa fiu macar pregatit si cu lectiile facute....
Oricum acum e OK totul... dar acum cateva min am primit informatia ca piesele mele vor intarziea peste 25 de zile posibil pana la 45 ....la naiba cablu venit aproape intr-o luna ....Suzuki are ceva probleme de aprovizionare....Japonejii pe langa ca sunt niste maimute care nu copiaza bine mai sunt si chitrosi ... e bine de stiut...
Deci daca crapa ceva mai deosebit o piesa mai neuzuala ....se asteapta piesele cu lunile...e bine de stiut....
  • Suzuki Ignis 2017

The following users thanked this post: enicky

Offline serbAI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Chisinai, Moldova
« Răspuns #15 : 08.Iul.2020, 09:23:57 p.m. »
Bună seara. În primul rând vreau sa multumesc Cristi pentru descrierea profundă a ptoblemei și pozele facute a piesei celei rupte. Datorită lor am scapat de schimbarea ambreajului (se presupunea initial că asta este cauza problemei) care  ajungea la 500 de euro in total piese și manoperă la service oficial în Chișinău, Moldova. Ignis-ul meu este din mai 2018, am 61000 km parcurși și după cum am fost informat ambreajul nu este acoperit de garantie. As recomanda ca proprietarii Ignis-urilor sa inspecte piesa (noua costa 12 usd) ceea periodic, odată cu schimbul uleiului de exemplu. Eu acum am fost nevoit să pun mașina la parcare pe trei săptămînii - astept sa vina piesa de schimb.
P.S. Cer scuze pentru romana mea, nu este limba mea maternă.
  • Suzuki Ignis 1.2 GL+ 2WD

Offline ntire2000

« Răspuns #16 : 08.Iul.2020, 10:31:30 p.m. »
Bine ai venit pe forumul Suzuki!  :good:
Atâta timp cât întelegem ceea ce vrei sa spui, cred ca o sa fi tratat cu îngaduinta chiar daca nu esti vorbitor nativ de limba româna.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #17 : 08.Iul.2020, 10:46:04 p.m. »
Bună seara. În primul rând vreau sa-i multumesc lui @Cristi pentru descrierea profundă a problemei și ptr. pozele facute  piesei  rupte. Datorită lui am scapat de schimbarea ambreajului....
P.S. Cer scuze pentru romana mea, nu este limba mea maternă.
    Nu-i problema(d.p.m.d.v), important este ca forumul si-a atins scopul si a mai ajutat un posesor de Suzuki.
   Sper sa-ti rezolvi cat mai repede problema.
Succes!

Offline serbAI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Chisinai, Moldova
« Răspuns #18 : 11.Iul.2020, 07:50:48 p.m. »
Codul piesei 23910-73S00 Suzuki Bracket comp,clutch cable
  • Suzuki Ignis 1.2 GL+ 2WD

Offline Cristi R

« Răspuns #19 : 16.Iul.2020, 10:08:20 a.m. »
Buna ziua stimati prieteni,
Revin cu inca o postare privitoare la Ambreajul noului Suzuki Ignis pentru ca dupa o lunga asteptare mi-au sosit si cele 2 buc de urechi de sustinere a cablului de ambreaj pe cutia de viteze pentru care masina mea a stat o luna pe bara. Acum avand 2 buc identice ma voi gandi sa sacrific una cu o sudura intaritoare cumva in asa fel incat sa nu se mai rupa. Ceea ce constat la prima vedere este ca desi tabla din care este facuta este groasa si ambutisata .... deci cu alte cuvinte bine facuta.... ea cedeaza din cauza lungimii partii verticale (in poza) care mi se pare prea lunga. Deci bratul fortei in momentul apasarii ambreajului este enorm la asemenea dimensiune a laturii in care se fixeaza cablul si acesta ar putea fi un motiv de rupere al piesei. Dar daca proiectantul cel destept japonez a facut-o asa eu nu mai am cum sa o micsorez fiindca as modifica mult traseul de lucru al cablului si deci mai rau as face..... Personal voi incerca sa "copiez" suprafata de asezare cu cele 2 gauri de fixare in suruburi de cutie sa fac o tabla cat de cat identica pe care sa o sudez pe toata suprafata de asezare dar sa o pun pe deasupra in asa fel incat piesa sa stea tot pe pozitia ei, marind astfel grosimea piesei cu 1,5-2 mm, iar indoitura la 90 de grade sa o intaresc cu material de sudura si vreo alta tabla cumva ...voi vorbi si cu un sudor destept de autogen sa facem o piesa suficient de solida sa se rupa masina dar ea sa nu mai cedeze niciodata de acolo ...
Am postat si fotografii cu piesa si codul ei in asa fel incat sa folosesca si altor ....ghinionisti ... si ca sa o fac si de "rusine" ca a cedat in mod lamentabil incurcandu-mi serios o buna parte a acestui an in combinatie perfecta si cu spanacu asta de pandemie. Acum cu cablu si aceasta piesa de rezerva sper sa nu mai am probleme prea curand ....oricum acum stiind de defect sunt cu ochii pe pedala de ambreaj ca pe butelie.
Pretul unei astfel de urechi cu transport cu tot este de 76 de lei dar probabil ca la service este mai scumpa ca deh ... service care se respecta frate...
Il salut pe domnul de la Chisinau si ii doresc sa si-o repare curand si definitiv si el !! Dar revin cu o intrebare de 100 de puncte..... Cum adica ambreajul nu este acoperit de garantie??????? Am mai primit aceasta informatie de la un Domn de aici de pe forum si atunci i-am raspuns revoltat ( lucru pentru care imi cer iertare) ca daca ambreajul nu e acoperit de garantie atunci la ce naiba mai ofera astia marea lor garantie????? Mi se pare o stupizenie fara limite dar ....tinand cont ca e vorba de japonezi ....incepe sa nu ma mai mire nimica.... Incep sa ma felicit ca nu m-am mai dus sa le dau bani la revizii ...ca aruncam banii pe fereastra degeaba...garantia este cea mai mare hotie la auto ....
Multa sanatate drumuri bune si respectuoase salutari la toata lumea !!
Cristi R
« Ultima Modificare: 16.Iul.2020, 10:31:26 a.m. de Cristi R »
  • Suzuki Ignis 2017