Autor Subiect: Accesorii new Jimny  (Citit de 6244 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Accesorii new Jimny
« : 20.Mai.2020, 08:28:02 a.m. »
Cum se monteaza defectoarele de aer, au vreun adeziv sau ce ?

Offline Cristi (XTI)

Re: Accesorii new Jimny
« Răspuns #1 : 20.Mai.2020, 08:45:52 a.m. »
Au bandă dublu-adezivă, segmentată în 5 părți, pentru a putea dezlipi controlat hârtia de protecție după ce le așezi în poziția din fișa de instalare. Sunt și 2 cleme care au rolul de ghidaj în așezarea potrivită.
Așa arată rezultatul.  ;)
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline f.cristi

« Răspuns #2 : 20.Mai.2020, 11:01:46 p.m. »
Au bandă dublu-adezivă, segmentată în 5 părți, pentru a putea dezlipi controlat hârtia de protecție după ce le așezi în poziția din fișa de instalare. Sunt și 2 cleme care au rolul de ghidaj în așezarea potrivită.
Așa arată rezultatul.  ;)
Adica banda adeziva nu este pe toata lungimea deflectorului ? Daca e asa mai e asigurata etanseitatea astfel incat sa nu se scurga apa intre rama geamului si deflector ?

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #3 : 21.Mai.2020, 10:17:14 a.m. »
Banda este pe toată lungimea de contact cu vopseaua, dar sunt 4 tăieturi în hârtia pe care o dezlipești, pentru a putea scoate controlat câte o bucată, altfel sigur s-ar rupe dacă ar fi o linie întreagă de aproape un metru.  ;)

Offline f.cristi

« Răspuns #4 : 21.Mai.2020, 10:42:55 p.m. »
Ceva recomandari pt. bare transversale de acoperis (originale, Lidl etc.) si portbagaj/cutie de plafon ?

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #5 : 22.Mai.2020, 10:24:45 a.m. »
Am văzut în toamnă un Jimny nou venit din Italia pe la noi și am studiat ce bare avea.
Le-am găsit pe site-ul oficial Thule, aici.

Deocamdată nu am luat pentru al meu Jimny, pentru că ar fi nevoie de 2 seturi (4 bare) pentru a monta cortul. Mă mai documentez până la a trece la fapte.

Dacă te ține buzunarul, poți vedea și acest model: link.

Notă: în broșura de accesorii, scrie undeva foarte mic că rama de prindere a barelor pentru plafon are limită de greutate de 30kg. Deci trebuie ținut cont de ce se pune pe acele bare - pentru cort e nevoie de 4 bare.
Lucru văzut și în această poză, pe care mi-a trimis-o cineva de pe FB.

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline boga81

« Răspuns #6 : 22.Mai.2020, 01:33:22 p.m. »
Parca pe vechiul Jimny tineau 70kg, nu 30...

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #7 : 22.Mai.2020, 01:38:09 p.m. »
Vechiul Jimny avea bare longitudinale montate solid în plafon, noul Jimny are doar ”rain gutter” - un fel de streașină.  ;)

Offline boga81

« Răspuns #8 : 22.Mai.2020, 01:42:07 p.m. »
A. Got it.

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #9 : 22.Mai.2020, 01:47:49 p.m. »
Se vede acea margine a plafonului în pozele de mai sus, unde am arătat ”paravânturile”/deflectoarele.