Autor Subiect: Scuturi: fata, spate, central si alte maruntisuri  (Citit de 3802 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Scuturi: fata, spate, central si alte maruntisuri
« Răspuns #20 : 22.Mai.2020, 09:09:18 a.m. »
Aia merg pe plaja, pe nisip

Offline f.cristi

« Răspuns #21 : 23.Mai.2020, 09:17:39 p.m. »
Asa arata scutul la Ignis-ul meu dupa 2 ani si jumatate:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #22 : 05.Iun.2020, 11:17:40 p.m. »
@Cristi (XTI) nu stiu cum se numesc protectiile de mai jos pe romaneste si nici nu retin daca ai avut la Jimny FJ, dar ai simtit ca ai avea nevoie?

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #23 : 08.Iun.2020, 12:20:43 a.m. »
Nu am avut și, chiar dacă ocazional au fost atinse, după 10 ani arătau ok acele prinderi din caroserie pentru bucșele tendoanelor.
Pentru că nu sunt amator de offroad greu și nici măcar mediu (prin asta înțelegând trasee care ”aduc atingere gravă” componentelor mașinii), nu voi pune nici la noul Jimny. Am văzut pe net oferte de la 100+ EUR (fără transport).
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline ulise

« Răspuns #24 : 11.Iun.2020, 03:41:22 p.m. »
Nu modifica prin SL si BL. Vei pierde garantia.

La masini, de ceva ani, rezervorul combustibil este plastic. E de preferat sa fie protejat cu scut.
Scut la motor recomand.
Nu stiu cat de solide sunt carcasele diferentialelor Noului Jimny, astfel   ca in ceea ce priveste scuturile in aceste zone, daca Cristi spune ca nu a simtit nevoia, atunci asa e. 
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #25 : 11.Iun.2020, 03:49:58 p.m. »

Ce e SL?......Dar BL?  :dknw:
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline ulise

« Răspuns #26 : 11.Iun.2020, 04:03:22 p.m. »

Ce e SL?......Dar BL?  :dknw:

SL- Suspension Lift. 
Modifica suspensia prin montare arcuri si amortizoare mai lungi, ori flanse/ prelungitoare, ce sunt adaugiri la aceste componente. Pe langa acestea mai sunt si alte piese ce intra in componenta unui kit destinat.

BL- Body Lift
Flanse ce se folosesc la prinderile caroserie pe sasiu( daca exista caroserie portanta).

Ambele tipuri de inaltare a masinii ridica garda la sol si permit folosirea unor anvelope mai mari in diametru.

The following users thanked this post: Cristi (XTI), FritzVonSpritz

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #27 : 11.Iun.2020, 04:06:16 p.m. »
Ideea cu scutul pentru motor este că, dacă ajungi să lovești ceva la motorul lui Jimny, puntea față și diferențialul sunt de mult distruse. Sunt vreo 15cm de la ax până la primele componente ale motorului.
Chiar și rezervorul este destul de sus, dar acela nu e protejat de nimic și la o ”descălecare” de pe bolovani mari sau de pe vreun prag înalt, poate fi atins.

Totuși, vreau să precizez din nou că pe mine nu mă veți auzi că îl blindez pe Jimny ca pe vehiculele militare ce trec peste mine. Deci, dacă e cineva care își dorește să îl bușească grav pe dedesubt, eu nu îmi pot exprima o opinie despre cum trebuie protejat.  :inteligent:
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline f.cristi

« Răspuns #28 : 11.Iun.2020, 04:09:11 p.m. »
Eu am comandat scuturi pt. diferentialele fata, spate, cutia de viteze si reductor.

PS: tocmai am fost instiintat de catre dealer ca masina soseste saptamana viitoare si ca are an de fabricatie 2020.

Offline ulise

« Răspuns #29 : 11.Iun.2020, 04:15:52 p.m. »
Ideea cu scutul pentru motor este că, dacă ajungi să lovești ceva la motorul lui Jimny, puntea față și diferențialul sunt de mult distruse. Sunt vreo 15cm de la ax până la primele componente ale motorului.
Chiar și rezervorul este destul de sus, dar acela nu e protejat de nimic și la o ”descălecare” de pe bolovani mari sau de pe vreun prag înalt, poate fi atins.

Totuși, vreau să precizez din nou că pe mine nu mă veți auzi că îl blindez pe Jimny ca pe vehiculele militare ce trec peste mine. Deci, dacă e cineva care își dorește să îl bușească grav pe dedesubt, eu nu îmi pot exprima o opinie despre cum trebuie protejat.  :inteligent:

In teren poti merge pe un drum lejer, chiar si recomandat pentru lejeritate, insa, la un moment dat, sa intalnesti portiuni mai dificil de trecut. Deh..natura lucreaza. Si mai are si colaboratori mama natura...
Iar in ceea ce priveste distanta aceea de 15 cm, eu as recomanda scut, caci dupa ce iesi din asfalt, ce e pe jos, poate se mai revolta, se rasuceste....

The following users thanked this post: Cristi (XTI)