Autor Subiect: FOTO tips & tricks  (Citit de 54512 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
Re: FOTO tips & triks
« Răspuns #70 : 07.Oct.2010, 04:10:50 p.m. »
 Aparatul l-am luat Sh,iar obiectivele le avea deja.Nici unul nu a fost luat de mine.
 Momentan as vrea un obiectiv mai luminos,cu care sa iasa pozele mai misto si cu lumina slaba,cum ar fi cea de interior,sau cum e afara cand apune soarele. Am incercat de curand sa fac niste poze in casa,si chiar si cu lumina aprinsa tot era nevoie de blitz,pt ca ieseau destul de miscate.
 Avand in vedere ca sunt incepator (nu cred ca am mai mult de 1500 de cadre cu D40,care este primul meu dslr) nu imi dau seama inca CE vreau sau de ce am nevoie.Nu fac asta pt bani,ci din placere. Ideea e ca vreau echipament (obiective,trepied,blitz,filtre,etc) mai de calitate pt a face si FOTOGRAFII,nu numai POZE. Nu stiu daca ma intelegeti.
Cat despre trepied,avand in vedere ca D40 cu 55-200 cantareste pana in 1kg(iar obiectiv mai mare slabe sanse sa pun)ma gandeam la asta: http://www.f64.ro/fancier-wf3642-trepied-foto.html
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #71 : 07.Oct.2010, 04:51:27 p.m. »
Io zic sa te duci sa il vezi live! Seamana destul de tare cu ce am eu iar pretul este dublu!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline miocrl

« Răspuns #72 : 05.Nov.2010, 05:30:57 p.m. »
vreau sa imi cumpar aparat foto, ma gandeam la asta http://reviews.cnet.com/digital-cameras/canon-powershot-sx120-is/4505-6501_7-33765882.html#reviewPage1

ajunge la 9oo de lei.

vreau sa faca poze in modul burst, si daca se paote sa se aprinda imediat singur daca apas pe butonul de facut poze.
nu stiu daca asta are chestiile ce le doresc eu

daca aveti alte recomandari le astept cu ardoare de la voi

Offline mammut

« Răspuns #73 : 05.Nov.2010, 09:03:42 p.m. »
Burst are

dar este lenes, aprox. 1 poza pe sec, Canon 40D are 6.5, asta ca sa-ti faci o idee.
Pt ca ai intrebat de burst presupun ca vrei sa faci poze gen sport... nu prea o sa mearga :)
Nu are cum sa faca poze imediat dupa ce apesi declansatorul.
Ce vrei tu se gaseste la DSLR, practic aparatul ramane deschis, iar dupa un timp (cat vrea userul) intra in sleep, iar la apasarea declansatorului poti face poze.
La aparatul pe care il vrei tu nu merge, daca nu il inchizi tu, dupa x min se inchide singur, si astfel va retrage lentila in aparat, daca apesi declasnatorul prima data va iesi lentila, deja pierzi 2-3 sec.
Sper ca te-am ajutat.

PS. la emag costa 700 ron, au o promotie.

mai multe detalii despre aparat:
http://www.dpreview.com/news/0908/09081903canonsx120is.asp
« Ultima Modificare: 05.Nov.2010, 09:06:45 p.m. de mammut »

Offline hugbear

« Răspuns #74 : 06.Nov.2010, 10:18:20 a.m. »
vreau sa imi cumpar aparat foto, ma gandeam la asta http://reviews.cnet.com/digital-cameras/canon-powershot-sx120-is/4505-6501_7-33765882.html#reviewPage1
Din ce zici tu, te intereseaza viteza de reactie. Iar pagina indicata de tine zice ca
Citat
The bad: Fewer features, slower performance, and bulkier design than competitive models.

Ce vrei tu se gaseste la DSLR, practic aparatul ramane deschis, iar dupa un timp (cat vrea userul) intra in sleep, iar la apasarea declansatorului poti face poze.
In plus, DSLR-urile au un timp de "gata de poza" din "OFF" extrem de scurt (tipic, sub un sfert de secunda). Adica, de cand observi subiectul si tragi comutatorul pe "ON" si pana ajungi cu aparatul la ochi el e deja pregatit sa fotografieze. Deasemeni burst-ul e mult mai rapid (3-5 fps sau mai bun).

Revenind la compacte, uite un algoritm de cautare:
1. fa-ti bugetul
2. cauta compacte care se incadreaza in buget
3. elimina din lista pe cele care nu te satisfac (calitatea senzorului, features, zoom, rezolutie - asta e ordinea generala a prioritatilor)
4. pentru cele ramase cauta review-uri care sa vorbeasca despre "cold start", "ready to shoot" si "burst speed"

http://reviews.cnet.com/digital-camera-buying-guide/

As mai mentiona o caracteristica ce poate fi (sau nu) importanta: tipul alimentarii. Camerele pot functiona cu acumulatori dedicati sau cu acumulatori/baterii in format general (R6/AA). Tu hotarasti ce-ti convine mai mult, dar poate fi un element de departajare
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Silfax

« Răspuns #75 : 06.Nov.2010, 06:10:57 p.m. »
@miocrl
De o luna de zile sunt posesorul unui Panasonic FZ38. Mi-am dorit un "point & shoot" cu veleitati de super zoom. L-am luat in urma unei saptamani de citit recenzii pe diferite forumuri si site'uri de specialitate. Punctul de plecare a fost aceasta comparatie.
Ce m-a determinat sa-l aleg in detrimentul concurentului direct: Canon SX20 sau a mai noului FZ100, a fost in ordine:
1. Pretul/features.
2. Dimensiunea senzorului (la modelele noi de 14Mpixeli, dimensiunea senzorul este aceeasi)
3. Gradul de calitate a imaginii, gradul de noise in lumina slaba.
4. Poate scoate si in format raw.
5. Din incercarile pe care le-am facut si cu alte aparate, peste zoom x18 ai nevoie de trepied indiferent cat de bun este stabilizatorul de imagine (este o opinie strict personala, poate imi tremura mie mana mai tare... ;) ).
6. Stabilizatorul de imagine este unul dintre cele mai performante din gama.
7. Am deja acasa un sistem de sunet & imagine Panasonic, care poate face o conexiune cu aparatul de tip "Viera Link" pentru vizualizare imagini si movie.
8. Poate inregistra in format 1280 x 720 la 30fps.

Il am de o luna si abia acum am inceput sa utilizez la potential functiunile pe care le are, mai ales la modul "custom".
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline miocrl

« Răspuns #76 : 07.Nov.2010, 11:10:53 a.m. »
vreau pana in 1ooo de lei

iar cannon-ul sx120 is l-am gasit la pretul cel mai bun - 666lei - la http://www.pcgarage.ro/
prima oara cand l-am cumparat am dat pe el 1ooo de lei
dar nu cred ca face burst cum vreau eu

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • No cat should stay in my way!
« Răspuns #77 : 07.Nov.2010, 04:03:48 p.m. »
grija mare la cele care zic ei ca fac 2.5 - 5 fps dar nu mentioneaza intotdeauna ca in timp ce ai o camera de 10MP, in Burst-mode iti face poze de 5 MP... Daca ai nevoie de burst, prima camera cu care incepe BURST e un 6+fps, non-crop, non-reduced. (adica un dSLR, unde o sa mai ai o problema: viteza de focus a obiectivului....). Pana in 1000 nu-mi vine nimic....

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!

Offline hugbear

« Răspuns #78 : 07.Nov.2010, 04:12:07 p.m. »
Pana in 1000 nu-mi vine nimic....
Pentru ca nu prea e nimic... Exista o singura metoda de a "pacali" burst-ul la aparatele compacte: in modul "Sport", "Action" etc. burst-ul e suficient de rapid pentru ce-ti trebuie tie (practic trage cu prioritate de timp de expunere). Downside MAJOR: ai nevoie de lumina SERIOASA.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • No cat should stay in my way!
« Răspuns #79 : 07.Nov.2010, 04:29:38 p.m. »
Downside MAJOR: ai nevoie de lumina SERIOASA.

Adica fie se risca la iso 400+, fie ii trebuie lumina soarelui :)

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!