Autor Subiect: FOTO tips & tricks  (Citit de 54511 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
  • Gen: Bărbat
Re: FOTO tips & triks
« Răspuns #60 : 04.Oct.2010, 09:53:03 p.m. »
Din partea mea, cu toata placerea, totul e sa ne suprapunem la ziua (zilele) disponibila/e
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #61 : 05.Oct.2010, 09:02:16 a.m. »
pai vezi ca maine (miercuri) e intalnirea saptamanala ... daca poti vino si cu aparatura sa ne jucam un pic cu masinutele  :good:

(daca se tine underground e si mai bine)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #62 : 06.Oct.2010, 06:33:47 p.m. »
Cateva intrebari pt "ai" mai priceputi:
1.Dupa ce te uiti cand trebuie sa iti alegi un blitz?Ce caracteristici sunt mai importante.
2.Am gasit 2 obiective care imi fac cu ochiul. Merita dat 300ron in plus pt Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX fata de Nikon 50mm f/1.8D?
3.Ce trepied imi recomandati? Undeva pana in 200ron?Ma intereseaza sa tina un D40 la care cel mai mare obiectiv pe care il am momentan e un 55-200.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline hugbear

« Răspuns #63 : 06.Oct.2010, 09:53:52 p.m. »
Cateva sugestii:

1. http://www.kenrockwell.com/tech/fill-flash.htm si http://www.kenrockwell.com/nikon/flash.htm
2. http://www.kenrockwell.com/nikon/35mm-f18.htm si http://www.kenrockwell.com/nikon/5018daf.htm
3. Ken Rockwell on tripods ;). Evita trepiezii cu picioare din plastic (sau din metal subtire) -> flambeaza. Personal, am gasit la Altex acu' fo' 3 ani un EasyTouch suficient de ieftin ca sa nu fie o povara (in jur de 80 de lei, cred). Nu-i nici cel mai usor, nici cel mai "fin", da' pentru putinul ce-l utilizez isi face treba onorabil.

Just my 0,02 RON :D
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
« Răspuns #64 : 06.Oct.2010, 10:35:41 p.m. »
Cateva intrebari pt "ai" mai priceputi:
1.Dupa ce te uiti cand trebuie sa iti alegi un blitz?Ce caracteristici sunt mai importante.
2.Am gasit 2 obiective care imi fac cu ochiul. Merita dat 300ron in plus pt Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX fata de Nikon 50mm f/1.8D?
3.Ce trepied imi recomandati? Undeva pana in 200ron?Ma intereseaza sa tina un D40 la care cel mai mare obiectiv pe care il am momentan e un 55-200.

Pai... sa o luam in ordine
1. In primul rand nu stiu ce tip de Nikon ai, dar indiferent de aparat e bine ca blitz-ul sa fie unul cu autofocus, adica unul care isi regleaza singur puterea de aprindere a lampii in functie de factorii: ISO, distanta pana la subiect, timpul de expunere (intre 1/60 si 1/200) si diafragma pentru cadrul luat in vizor. Aparatele TTL afiseaza aceste date pe display iar blitz-urile dedicate citesc aceste date si isi calculeaza singure puterea de aprindere a lampii, adica sunt cu autofocus. Daca nu iti permiti un blitz dedicat Nikon, poti gasi compatibile, Nissin sau Metz. Uite mai jos ceva preturi
http://www.f64.ro/blitz-uri-dedicate-ttl.html

2. DA, merita dat in plus cei 300 RON pentru obiectivul de 35mm din 2 motive: primul este faptul ca este dotat cu motor silentios si mai rapid (este echivalentul USM de la Canon) iar al doilea motiv, mult mai important decat primul, este mult mai WIDE decat cel de 50mm, la aceeasi deschidere de 1,8.
Revin cu edit aici: pe langa toate astea, cel de 35mm are montura de metal si se preteaza bine la Nikon D40, D40X si D60 (daca posezi unul din aceste tipuri)

3. Tot pe www.f64.ro vei gasi si trepiede bune si mai ieftine. Vezi ca la fiecare trepied poti gasi date importante cum ar fi greutatea pe care o poate sustine fiecare in parte.
uite si un link: http://www.f64.ro/trepiede-foto.html

pentru comparatii de preturi (si nu numai) mai poti vizita www.fotohobbyshop.ro
« Ultima Modificare: 06.Oct.2010, 10:47:43 p.m. de tdd70 »
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #65 : 07.Oct.2010, 12:33:22 a.m. »
Mersi frumos Hugbear pt linkuri.Fix mura in gura,ce ma interesa. :D
@tdd70: aparatul este un D40 la care am obiectivul din kit 18-55 si un 55-200. De obiectivul de 35mm am citit numai lucruri bune,asa ca o sa raman la el.Sper sa mi-l iau cat mai curand.
 Cu blitzul o sa astept.Nu vreau sa ma grabesc si sa iau ceva prost.Oricum,fiind doar amator nu imi trebuie cine stie ce scule ca oricum n-as sti ce sa fac cu ele. :D
 Cat despre trepied..trag concluzia ca toata chestia e sa suporte greutatea aparatului si sa nu aiba picioarele prea fragile.
 In general pe f64 ma uitam pt ca site-ul e structurat foarte bine si e usor de navigat.Dar vad ca si cel dat de tine e misto. Multumesc!
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #66 : 07.Oct.2010, 09:37:26 a.m. »
Mi'am comandat si eu o replica Gorillapod ieri de pe eBay. D'abia astept sa vina sa vedem ce'i de capul lui vs original.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #67 : 07.Oct.2010, 11:41:36 a.m. »
1. citeste manualul aparatului

2. incepe sa folosesti aparatul (asa o sa ajungi sa iti dai seama ce stil de fotografie iti place -> si de aici vezi de ce obiective ai nevoie (intre 35 si 50 este o diferenta si de stil nu numai tehnic)

3. trepied -> ia-ti ceva bun din start .. nu e ok sa arunci 2-300 ron pe un trepied si dupa aia sa-ti dai seama ca daca bate vantul ies pozele miscate (in cel mai bun caz .. iar in cel mai rau caz pica aparatul), ia in calcul si blitz-ul care il pui pe aparat, cap 3d sau nu ...

4. blitz -> pentru joaca e ok un sb600 (gasesti SH pe la 900 ron)

5. citeste cat de putin despre compozitie si lumina sa intelegi principiul

... nu vreau sa para un post rautacios :) .. mi-am dat si eu cu parerea, daca urmezi sfaturile de mai sus o sa-ti raspunzi singur la intrebarea pusa de tine (35 sau 50?) si pe langa asta faci economie .. adica nu investesti in ceva ce nu-ti foloseste sau iti foloseste foarte rar (cum am patit eu cu o gramada de chestii)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #68 : 07.Oct.2010, 12:36:30 p.m. »
Personal 50le mi se pare inutil... Poate e excelent pentru cineva care e indragostit de portrete.
Io ma hazardez sa iti dau un sfat: pana sa iti cumperi obiective dedicate i-ati un allaround (gen 17-70, 16-85 min f2.8)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #69 : 07.Oct.2010, 12:52:08 p.m. »
pai are 18-55 si 50-200 in mod normal cam ar trebui sa stie ce isi doreste de la viata :)

50-ul e pentru portrete si avantajul lui maxxxxxxxxxxxxxxxim e ca si la nikon si la canon SH il gasesti pe la 300 de ron :D .. deci pe asta oricine poate sa-l ia ...

Nikon 35mm f/1.8 - e 800 de ron deja e o investitie si trebuie justificata :)