Autor Subiect: FOTO tips & tricks  (Citit de 54524 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: FOTO tips & tricks
« Răspuns #150 : 23.Nov.2012, 04:14:50 p.m. »
Personal mi-am achizitionat obiectivul EF 70-200mm f/4L IS USM, cu un discount de 400 ron

Salut,
Sa-l folosesti cu placere, si sa ne arati si noua roadele "muncilor" la care-l pui.
Din pozele postate cel mai mult mi-a placut cea marcata "EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM".
Ceea ce demonstreaza ca nu atat aparatura, cat ochiul si imaginatia fotografului sunt instrumentele care fac diferenta intre o poza buna si una nereusita...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Silfax

« Răspuns #151 : 11.Dec.2012, 06:45:24 a.m. »
Am reusit ieri sa mai bifez un obiectiv important din wishlist - Sigma 10-20mm f/4. Parerea mea este ca nu se merita cel de f/3.5 ca si pret, cu atat mai mult cu cat diferenta de luminozitate nu este semnificativa. In alta ordine de idei, dupa indelungi comparatii si review'uri, m-am decis pentru un obiectiv Canon EF-S 18-135mm /3.5-5.6 IS STM in locul EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM pentru multi-purpose.
Cat priveste tehnica de fotografiere, mai citesc una-alta si le testez "in site". Pentru fotografii reusite se recomanda lumina de dimineata si cea de la apus, pentru ca este sub unghi si genereaza umbre:

Dimineata de asemeni se pot face compozitii cu ceata lasata in vai... (aici era cam tarziu si soarele deja imi crea probleme)

Si dupa ce soarele a ajuns sus, te poti concentra pe subiecte...

+ alegerea unui filtru alb-negru la efectuarea fotografiei:

• S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline Batranul

« Răspuns #152 : 11.Dec.2012, 11:04:39 p.m. »
Daca imi permiti, vreau sa fac doua precizari:
- fotografia de natura este recomandat sa se faca dimineata sau seara, dar nu pentru ca s-ar crea umbre, ci pentru ca dimineata si seara, in general, lumina este mai difuza - umbrele generate sunt mai 'moi', nu atat de acute. Asta se si vede in fotografia ta exemplificatoare. Daca fotografia era facuta pe la pranz, cand lumina soarelui ar fi fost foarte puternica, umbra ar fi fost acuta, astfel incat umbrele ar fi fost mult -mult mai intunecate.
- la a doua poza nu prea inteleg care e problema generata de soare. Din punctul meu de vedere, problema celei de-a doua fotografii poate fi focusarea deficitara (claritate avem doar in primul plan..adanacimea de camp e mica). Daca mergi pe setari manuale si nu pe auto, foloseste pentru peisaje o diafragma mai mica (mica ca deschidere, mare in numar). Aceasta o sa iti asigure o adancime a campului mare.
Tre' sa precizez ca parerile de sus is numa' de amator, nu-s profesionist.

Spor!
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Silfax

« Răspuns #153 : 12.Dec.2012, 09:56:40 p.m. »
Sunt binevenite observatiile pe care le faci @Batranul si ma bucur sa mai fie cate un pasionat care sa ne impartaseasca din experienta. Pana la urma acesta este si rolul prezentului thread. Fotografia de care spui, a fost realizata cu un tele si da, daca eram atent la diafragma, imi iesea acel "bokeh" de care spui.

Offline bogdanb

« Răspuns #154 : 10.Ian.2013, 11:24:29 p.m. »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #155 : 15.Ian.2013, 02:32:49 p.m. »
Am primit pe email urmatorul link:

http://www.lumieresdaltitude.com/

Intrati pe Galeries si delectati-va cu minunatiile muntilor...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #156 : 12.Apr.2013, 12:08:30 a.m. »
Un simulator excelent pentru cei care folosesc modul manual  B-)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Silfax

« Răspuns #157 : 12.Apr.2013, 10:44:12 a.m. »
By the way, mi-a sosit saptamana trecuta obiectivul Canon EF-S 18-135mm /3.5-5.6 IS STM, un obiectiv f bun pentru calatorii si in general "all duties". Ca si diferenta fata de vechiul obiectiv, am remarcat viteza superioara a focusului si calitatea superioara a imaginii (fata de vechiul 18-135, acesta beneficiaza si de o lentila ultra-low-dispersion). Tot de mentionat este si stabilizatorul de imagine, care este unul detul de ok pentru gama aceasta de obiective. Ca si minus, mentionez tendinta de "focus hunting" in lumina slaba. Aici regasiti o comparatie intre cele doua obiective.

Offline Silfax

« Răspuns #158 : 15.Nov.2013, 01:39:56 p.m. »
Dupa indelungi tatonari, am intrat azi in posesia [u=http://dx.com/p/yongnuo-yn-510ex-10w-960lm-5600k-ttl-speedlight-flash-gun-for-canon-nikon-dsrl-black-4-x-aa-232439]acestui blitz extern[/u]. Din primele teste se pare ca isi merita fiecare $ din cei 79 dati pe el. Asta in comparatie cu cei 200 eur cat este un Canon original cu aceleasi functii.

Offline Silfax

« Răspuns #159 : 15.Nov.2013, 03:29:15 p.m. »
Dupa indelungi tatonari, am intrat azi in posesia acestui blitz extern. Din primele teste se pare ca isi merita fiecare $ din cei 79 dati pe el. Asta in comparatie cu cei 200 eur cat este un Canon original cu aceleasi functii.

...viteza dauneaza calitatii; cam asa se vroia postarea de fapt.