Autor Subiect: FOTO tips & tricks  (Citit de 54521 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: FOTO tips & tricks
« Răspuns #120 : 02.Mai.2011, 11:22:33 a.m. »
O intrebare legata nu de foto ci de video, dar nu vreau sa deschid topic nou doar pentru asta:
Camera trage filmele HD si FHD in clipuri AVI, cu imagine codata H264 si sunet VBR (AC3 sau AAC, habar n-am :dknw:)
Pentru fiecare start-stop camera salveaza cate un fisier separat.
Deci, ma intereseaza daca stiti un soft cu care sa le lipesc - practic ma intereseaza un joiner banal. Nu tin neaparat sa editez clipurile ci doar sa fac un singur film pe care sa-l pot scrie pe un CD sau pune pe DVD.
Singurele mele "pretentii" sunt sa fie gratis si sa fie complet functional - ca trialuri am gasit cu gramada, dar nu ma ajuta cu nimic...
Am incercat cu VirtualDub nu merge (sau nu am reusit eu sa-l fac sa mearga). Am incercat si a mers cat de cat cu AoA Video Joiner, dar neajunsul e ca reconverteste fisierele in MPG cu pierdere mare de calitate video.

Stie cineva o alta solutie? Sau, voi cu ce lucrati?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
« Răspuns #121 : 02.Mai.2011, 12:02:54 p.m. »
De ce nu merge cu VirtualDub? Uite aici un ghid: http://www.afterdawn.com/guides/archive/virtualdub_join_avi.cfm
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline Leutz

« Răspuns #122 : 02.Mai.2011, 12:33:37 p.m. »
Pai teoretic ar trebui sa mearga chiar si cu MovieMaker ala din Windows.

Eu am facut acelasi lucru cu CyberLink (... Power Director - sper sa nu gresesc numele), varianta demo, care a venit pe CD odata cu camera (JVC). Diferenta fata de versiunea full era lipsa unor efecte (complexe dealtfel). Partea cu lipitul imreuna cu o paleta destul de larga de efecte functionau fara probleme. Tot in versiunea demo era si optiune pentru formatul fisierului output.
Vezi ca ar trebui ca meniul camerei + softul OEM de descarcare a materialului filmat sa-ti ofere optiunea de descarcare intr-o singura bucata a materialului selectat. JVC-ul avea dar n-am folosit-o niciodata, pentru ca am preferat intotdeauna sa conectez camera la PC ca "mass storage device", sa copii fisierele si sa le prelucrez eu ulterior (asa cum ai/am descris mai sus).
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline bogdanb

« Răspuns #123 : 02.Mai.2011, 01:24:46 p.m. »
De ce nu merge cu VirtualDub?

Foarte bun tutorialul, multumesc frumos!  :good:
La mine imi da mereu mesajul ca sunetul este encodat cu VBR si nu are codec disponibil (cu toate ca sunetul merge din toate playerele pe care le-am incercat- Media Player, VLC, Winamp, etc...).
Ca urmare nu deschide fisierul. Am instalat un add-on si reuseste sa deschida fisierul dar nu poate sa-l playeze chipurile tot datorita codecului.
Mai sap, si mie mi se pare ca VirtualDub este cea mai potrivita scula pentru ce am eu nevoie ...
In ce priveste MovieMakerul stiu si eu ca teoretic pentru asta e facut. Nu l-am incercat personal, dar cu cine am vorbit a reusit sa-si faca treaba doar cu vreo zece rebooturi. Deci o las ca ultima varianta (ar fi culmea sa se dovedeasca cea mai buna  :-j)
« Ultima Modificare: 02.Mai.2011, 01:27:36 p.m. de bogdanb »

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #124 : 02.Mai.2011, 01:51:48 p.m. »
Studiaza aici: http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/607186
Avantajul Virtualdub e ca nu recodeaza clipurile, deci merge repede si nici nu scade calitatea imaginii.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #125 : 29.Iul.2011, 02:25:14 p.m. »
Ne-am innoit :D

Acum tre sa mai si invat ce sa fac cu el. =))
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #126 : 30.Iul.2011, 01:32:21 p.m. »
felicitari :)

Pai ca sa inveti primul pas este sa-l folosesti :)

Offline bogdanb

« Răspuns #127 : 01.Aug.2011, 12:22:41 a.m. »
pai din cate vaz a si facut primul pas... sau nu? :-?

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #128 : 01.Aug.2011, 10:04:12 a.m. »
l-a facut :) poza banuiesc ca e facuta la 1.8 ?

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #129 : 01.Aug.2011, 10:22:27 a.m. »
E la 2.2
Am facut o prima tentativa de poze in weekend. Le-am pus pe fb.. E ok pt inceput.Oricum obiectivul isi merita toti banii.
Acum sunt in dubii. 10-24 vs 17-70. Si vreau si un blitz decent.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI