Autor Subiect: Pe 2 roti  (Citit de 127967 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Pe 2 roti
« Răspuns #980 : 17.Mai.2020, 11:03:10 a.m. »
Pentru ca devine din ce in ce mai importanta obtinerea (si pastrarea) unei conditii fizice cat mai bune in actualul context (si pe fondul reducerii poluarii in Bucuresti la niste limite cat-de-cat acceptabile), de vreo saptamana imi acord juma' de ora seara (dupa ce resusesc sa inchid laptopu' de job) pentru a bicicli pe stradutele de langa casa pe mtb-ul in posesie (ne-scos din pivnita cred ca de vreun an de zile).

Din pacate, in afara de umflat rotile nu i-am mai facut nimic si cred ca se impune cel putin o curatare, daca nu chiar o vizita in service pentru o revizie.

Incepand sa ma documentez, aflu ca totusi presiunea folosita la spalatoriile self-service pentru masini (primul gand) este cam mare pentru bicicleta. Cum nu am acces la vreun robinet/furtun exterior (in fine, as avea dar ar insemna sa ma cam complic cu tras furtunul din casa, de la etajul 1/2, pe geam), m-am uitat la ce alte solutii mai exista (spalare cat-de-cat cu presiune). Astfel, pe langa clasicele pompe de stropit/vermorel manuale, exista si solutii autonome (cu acumulator) - utile mai ales prin faptul ca le poti pune in portbagajul masinii si utiliza imediat dupa tura de bicicleta, cand mizeria e inca proaspat acumulata pe masina:
- https://www.worx.com/lawn-garden/portable-power-cleaners.html?___store=worx
- https://www.kaercher.com/int/home-garden/mobile-cleaning.html - Kaercher are chiar set dedicat bicicletei.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline NicNic

« Răspuns #981 : 17.Mai.2020, 01:34:39 p.m. »
[..]
Incepand sa ma documentez, aflu ca totusi presiunea folosita la spalatoriile self-service pentru masini (primul gand) este cam mare pentru bicicleta. Cum nu am acces la vreun robinet/furtun exterior (in fine, as avea dar ar insemna sa ma cam complic cu tras furtunul din casa, de la etajul 1/2, pe geam), m-am uitat la ce alte solutii mai exista (spalare cat-de-cat cu presiune). Astfel, pe langa clasicele pompe de stropit/vermorel manuale, exista si solutii autonome (cu acumulator) - utile mai ales prin faptul ca le poti pune in portbagajul masinii si utiliza imediat dupa tura de bicicleta, cand mizeria e inca proaspat acumulata pe masina:
- https://www.worx.com/lawn-garden/portable-power-cleaners.html?___store=worx
- https://www.kaercher.com/int/home-garden/mobile-cleaning.html - Kaercher are chiar set dedicat bicicletei.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Din ce inteleg eu, problema este sursa de apa, nu sursa de energie, ca sa cauti ceva solutii cu acumulator.
Un vermorel mai mult spray-eaza apa, nu prea are debit de spalare/clatire.

Altfel, daca ai resursa de apa (robinet afara, langa masina), poti incerca un aparat de spalare cu presiune alimentat la 12V. Nu cred  sa faca o presiune extraordinara ca sa fie contraindicat la bicicleta.

Si, intr-adevar, nu e potrivita spalarea cu presiune mare a bicicletei, mai ales la partea de angrenaje/mecanisme.
Ideal este o curatare cu spray degresant dedicat si altele asociate. Urmata de o clatire adecvata.
« Ultima Modificare: 17.Mai.2020, 01:38:55 p.m. de toma »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline toma

« Răspuns #982 : 17.Mai.2020, 01:49:18 p.m. »
Revizie pentru bicla la un atelier specializat se impune doar daca ai frane hidraulice si amortizoare cu ulei. Orice alta operatiune o poti face singur, cu putina rabdare si indemanare.

Pentru a te ghida asupra lucrurilor de luat in considerare la intretinere, vezi aici ce operatiuni presteaza oamenii astia (ignora preturile, majoritatea mi se par excesive pentru operatiuni pe care le poti face singur):

https://bikegeek.ro/content/7-service

Cel mai mare dusman e praful combinat cu unsoarea care se acumuleaza in angrenaje, asa ca pe scurt: spalat, degresat, uns cu ceva bun si in cantitate redusa, reglaj fin.

Cat despre spalat: daca nu ai biciclit prin cine stie ce noroaie e suficient un burete ud. Eu am spalat-o de mai multe ori si la spalatoriile auto, cu presiune. I-am rugat sa ma lase sa o spal singur si am incercat sa tin jetul la distanta mai mare de bicicleta, nu am stricat nimic pana acum.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #983 : 20.Iul.2020, 09:03:22 p.m. »
Cand viata te obliga sa pedalezi zile in sir...👍
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline fireburn

« Răspuns #984 : 21.Iul.2020, 11:07:08 a.m. »
 :D, de admirat!

Pe cei mai multi nu ne obliga si nu iesim din zona de confort.

Confort is cool :)

Offline ...

« Răspuns #985 : 23.Iul.2020, 11:40:15 a.m. »
Din ciclul: vrei nu vrei, tot la noi ajungi, ieri, după serviciu, am scos iar bița la o tură extraurbană de cca. 35 de km, că mai mult nu permite lumina naturală.

Mie mi-a luat 2 ani sa parcurg pe bicicleta de fitness distanta studentului grec, dar cu ceva pregătire și o studentă fit care să pedaleze în fața mea și să-mi țină moralul ridicat, cred că în Halkidiki aș putea ajunge și eu pe 2 roți din România. În vreo săptămână.

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #986 : 23.Iul.2020, 11:44:53 a.m. »
Eu te felicit pentru realizarea remarcabila. Pana la urma, tot la Spital ai ajuns... :D
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: ...

Offline ...

« Răspuns #987 : 23.Iul.2020, 11:51:43 a.m. »
Păi nu trebuie 2 teste Covid, ca să intru în Grecia? Unul la dus, unul la întors. :D

Să nu mai zic că am venit în spate și cu 10 kg de castraveți, dovlecei și fasole (pentru un bondărel de 100 de kg, asta e ceva) și un morcov...la fund, că îmi uitasem cartea de identitate acasă.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #988 : 13.Aug.2020, 01:01:27 p.m. »
  • SX4 by Giugiaro

Offline fireburn