Autor Subiect: Pe 2 roti  (Citit de 128071 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Pe 2 roti
« Răspuns #680 : 01.Aug.2015, 08:45:57 a.m. »
Felicitari pentru noua bicicleta!
Observ ca la cursiere nu s-au schimbat prea multe in 12 ani - ma refer la linie/design.

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Leutz

« Răspuns #681 : 08.Aug.2015, 11:21:41 a.m. »
Iata si niste pozne, cu cele doua biciclete ramase in portofoliu. Cea veche pe care-am dat-o la schimb nu cred c-o am in poze. Dar, mai sap.

Giant-ul: Schwinn-ul:
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Silfax

« Răspuns #682 : 10.Aug.2015, 10:24:45 a.m. »
Frumoase atelaje! La cât mai mulți km cu ele!
În altă ordine de idei, Week-end'ul trecut am bătut Ciucaş'ul. Am dat chiar și peste un membru al clubului la cabana Ciucaş.

• S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #683 : 20.Aug.2015, 11:09:24 a.m. »
Incep sa cochetez cu ideea de a-i darui sotiei o bicicleta pliabila, pentru plimbari urbane de dificultate usoara. Intrucat este incepatoare in pedalat si nu stiu cum o va primi, doresc sa investesc doar 600-800 lei. Am citit postarile de pe topic despre experientele voastre (mai vechi) cu acest tip de biciclete si am citit si ofertele de pe site-urile de specialitate.
M-ar interesa ceva sfaturi (nici eu nu am avut vreodata bicicleta) si de ce nu, niste link-uri pe niste produse care le considerati potrivite situatiei. Multumesc anticipat.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #684 : 20.Aug.2015, 12:11:33 p.m. »
In acel buget, sansele la o bicicleta noua buna sunt destul de mici - in general cadrul este de otel, greu pentru cat de mica e bicicleta. Modelul DHS pe care il aveam nu se mai face, iar noile modele mie personal nu-mi plac si sunt si scumpe (de asta nici nu le recomand). O pliabila noua dupa care ma mai uitam si mi se pare ca se mai vinde (nu am luat-o in considerare cand am luat DHS-ul pentru ca eram in dilema daca imi suporta - sau nu - greutatea) este una chinezeasca/malaeziana/tailandeza/God-knows-where numita 'Best Laux' (cauta pe Google - la un moment dat se vindeau la un service de biciclete de pe str. Traian Popovici).

De ocazie, in acest buget ai avea sanse sa gasesti de aluminiu vechea generatie de pliabila B'twin (brandul Decathlon) - de asta are colegul @fireburn si era multumit de ea (poate ajuta si el cu ceva opinii). Cu multa sansa, poti gasi o Oyama (japoneze la origini) sau un Kross (poloneze), mai rar Dahon (astia au cam inventat pliabila moderna).

Daca vorbim de pliabile, in general vorbim de biciclete cu roti de 16" sau de 20" (mai sunt unele Dahon de 24" sau de 26", dar deja se pierde din avantajul principal al unei pliabile - locul mic ocupat). Dpdv al transmisiei, in general avem un sistem cu o foaie ai 6/7 pinioane (1x6/1x7), schimbatorul spate fiind de obicei un Shimano Tourney (entry-level-ul lor). In acest buget, cam greu de gasit ceva cu schimbator in butuc.

Personal, as merge sa vad daca gasesc un 'Best Laux' si daca sotia se impaca cu el. Dupa care m-as uita la anunturi sa vad ce apare. La SH singura chestie de care ar trebui tinut cont consider ca ar fi cadrul - sa nu fi fost rupt si sudat (cei care se pricep, cred ca pot accepta si un cadru sudat, dar ar trebui sa sti dupa ce sa te uiti - eu nu stiu, asa ca nici nu sfatuiesc in acest sens). Alte piese - daca sunt defecte/uzate - se pot schimba in timp nefiind foarte scumpe.

Sent from my X8 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 20.Aug.2015, 12:13:35 p.m. de shpeedy »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #685 : 20.Aug.2015, 12:20:06 p.m. »

Personal, as merge sa vad daca gasesc un 'Best Laux'...

Multumesc, caut asa ceva. Nu se pune problema SH.
  • SX4 by Giugiaro

Offline fireburn

« Răspuns #686 : 20.Aug.2015, 01:44:58 p.m. »
Buna Gabi,

Eu am un Btwin HopTown 7, luat-o second hand.
Avea cam 100Km cand am luat-o (din ce mi-a zis cunostinta care o pusese in vanzare).
Sunt multumit de bicicleta.

Bicicleta trebuie sa fie relativ usoara.
O pliabila care are peste 14-15Kg nu prea merita pentru ca omoara placerea pedalatului.

Sa aiba sistem de pliere clasic, cu balama. Am fost la Decathlon sa probez noul sistem de pliere intr-o secunda (cum zic ei) si nu am fost multumit de compactarea bicicletei (se pliaza ineficient ca spatiu, fata de una cu pliere clasica).

Exista variante cu viteze in butuc.
Astea-s mai ok pentru oras; se pot schimba vitezele si de pe loc comparativ cu un sistem cu viteze exterioare.
In plus mentenanta este zero pentru schimbator si butuc.

Ca recomandari uita-te pe la Decathlon. Au biciclete corecte ca raport calitate/pret.
Sunt 2 modele care se cam incadreaza in bugetul tau. Se si pot proba.
Una este pe la vreo 700 RON, cu o viteza si una pe la vreo 900 RON cu 6 viteze.
Iti recomand sa iei cu mai multe viteze deoarece e mai usor sa pedalezi(sa te adaptezi) in conditii diferite de teren (teren plat, inclinat...).

Ar fi bine sa aiba si aparatori pentru ploaie.

Spor la cumparat :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #687 : 20.Aug.2015, 01:53:50 p.m. »
Multumesc, @fireburn.
  • SX4 by Giugiaro

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #688 : 20.Aug.2015, 09:36:46 p.m. »
De astea de la norauto ce ziceti?
E si-un catalog pdf acolo...
  • SX4 by Giugiaro

Offline shpeedy

« Răspuns #689 : 20.Aug.2015, 09:45:27 p.m. »
Mie personal nu-mi plac...

greutate redusa – 15 kg...  =))

Nici MTB-ul meu cu roti de 26" cu tot cu trusa&far&stop nu cred ca are atata...