Zilele astea am acumulat o bicicleta buna ... aproximativ pe gratis:
Giant OCR3 din 2003. Un coleg vroia s-o arunce la o activitate dintr-acelea de voluntariat pentru "recycling 2 save the planet". Noroc ca am remarcat la timp si i-am propus s-o arunce p-a mea in locul Giant-ului.
A mea (bicicleta a doua, nu cea buna) era o cursiera de prin anii '70, in stare foarte buna, dar ... facuta ca pe vremuri
din teava de tun. Am reusit s-o aduc pe la 16 kg si ceva dupa ce-am schimbat aproape tot de pe ea, in afara de cadru si furca, cu piese usoare mai de prin secolul nostru
.
Imi pare rau de cursiera; desi era "cursiera" ... imi aducea clar aminte de "Ukraina"
pe care am invatat sa pedalez cand eram mic. Dar asta e, Giant-ul era irefuzabil, fiind rulat ~100 de km in perioada de extaz de dupa achizitie (cand colegu' era pusti), apoi abandonat in garaj pana in ziua de azi. Totul pe el e original si in stare perfecta, ba chiar are in plus si un portbagaj de touring. A avut nevoie doar de reglat un pic cablaraia, sters de praf si lubrifiat partile in miscare
. Din pacate, nu e modelul de dupa 2003 la care au pus furca de carbon. Dar ma descurc si-asa, chiar daca posmagii nu-s muieti prea bine
.
Una peste alta ... la reciclat au mers 15 kg de otel
in loc de 10 de aluminiu. Toata lumea e mai fericita.
Revin cu poze ...