0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Chiar daca bicileta are, de ex, 3X9 viteze, nu le folositi pe toate: Incercati pe foaia mica sa mergeti doar cu pinioanele 1-2-3,( 1 - cel mai mare, 9-cel mai mic)pe foaia mijlocie folositi pinioanele 3-4-5-6-7pe foia mare: 6-7-8-9. e un exemplu, bineinteles ca se poate adapta si la 8/10 viteze.Din pacate o bicileta 3X10 nu are 30 viteze ( disponibile toate). Cu cat iesi din limetele de mai sus cu atat tensiunea in deraior creste: creste ungiul lantului fata de axele rotilor (practic, lantul incepe sa nu mai fie paralel cu dreapata imaginara a axelor rotilor). In acest moment deraiorul incepe sa aibe tensiuni pe ureche si ...exista posibilitatea sa fie "smuls" din ea - adica se poate rupe. Sper sa fi explicat bine fenomenul. Cu cat lantul este mai scurt, cu atat pericolul devine mai mare.
Apropo de Prima Evadare: am reusit sa termin in 3h si 15 min, ceea ce a fost ok, la conditiile in care s-a prezentat terenul. Foarte multe accidentari ( in apropiere de palatul Ghica, au venit doua ATV-uri ca sa ia doi raniti ( picior rupt si un umar dislocat). Deraioare si alte piese puse "pe butuci" se intalneau la tot pasul.In fine, am fost destul de prudent, am inceput sa fortez abia dupa Palat, cand spatiul a permis. Nu am rupt si numi-am rupt nimic, am ajuns la final doar ...murdar. Atmosfera a fost OK . Poate ne vedem la anul.