Autor Subiect: Pe 2 roti  (Citit de 128114 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Silfax

Re: Pe 2 roti
« Răspuns #410 : 19.Mar.2014, 09:54:19 p.m. »
Era la ofertă un MTB X-fact al cărui nume nu l-am reţinut, cadru aluminiu, Vbrake, Shimano Deore (cred !) cu cca 900 ron - faţă de cca 1399 preţ iniţial.
Dacă ajung azi pe la Hervis fac o poză şi caut pe net imagini şi caracteristici.
Am mai achiziţionat un SH anul trecut, un Scott mai vechi care arată ok şi funcţionează 100% doar cu roţile în sus (o bicicletă, două biciclete ... ar fi o explicaţie...).
În poziţie normală nu vrea să schimbe foile nici trântită de stejari seculari ...

Unul dintre motive poate fi resortul slabit al deraiorului. Ca si sfat, decupleaza sufa si verifica fermitatea resortului. De asemenea de verificat si camasile sufelor, fie ele de la schimbatoare sau frane. In rest cu privire la echiparile de la shimano de la low to high, acestea sunt: Tourney, Altus, Acera, Alivio, Deore, Deore LX, Deore XT, XTR. Deci echiparea la acesti bani, este ok. Dar ca si sfat, inainte de achizitia unei biciclete, ar trebui sa vezi ce doresti de la ea si pe unde vrei sa te duca. Daca te bate gandul la hoinareli de Duminica si de drumuri prin oras, ia-ti un trekking. Daca vrei  sa iei in piept dealurile din jurul Iasului, atunci musai MTB. Dar fie o alegere sau alta, eu iti urez : spor la pedalat sa ai!

L.E. Acum am observat si postarea lui eduard_b... gand la gand, dar mai pe larg. Ca si sfat inainte de achizitie, vezi si oferta de la Dechatlon, Teo Bikes (Palat nr 48, mai jos de pizzeria Domneasca), XCycle + Bikes 2 Go (ambele vis-a-vis de Kaufland Pacurari) si Davelo (in spatele facultatii de constructii). Bafta!
« Ultima Modificare: 19.Mar.2014, 10:10:37 p.m. de Silfax »
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #411 : 20.Mar.2014, 12:31:15 a.m. »
Mulțumesc pentru răspunsuri !
Cred că în primă fază voi pune în stare de funcționare Scott-ul (MTB) și apoi voi avea timp de documentare și studiat piața (mulțumesc @Silfax, nu știam de magazinele din Păcurari) în vederea achiziționării unei bicle de oraș.
Obsesia pentru MTB provine mai degrabă din opinii că este categoria cea mai adecvată bicicliștilor de 100 kg decât din nevoi operaționale - cele mai multe drumuri vor fi parcurse pe asfalt. Drept este că prin Iași sunt rampe serioase iar asfaltul de pe unele străzi solicită mai mult vehiculul decât pămânul reavăn din pădure ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Silfax

« Răspuns #412 : 20.Mar.2014, 06:43:31 a.m. »
Chiar vroiam sa-ti scriu de faptul ca un Scott, fie el si vechi, este cam peste ceea ce gasesti la Hervis. Poti merge cu el la oricare dintre magazinele mentionate mai jos, sa ti-l aduci in parametrii, ei asigurand si service de biciclete. Eu personal sunt client al celor de la Davelo, din mai multe considerente. Iar daca discutam de asfalt, iti recomand un trekking. In general face fata cu brio si la nivelul de 100kg. Personal detin asa ceva de 2 ani de zile si sunt f multumit de ea.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline coby

« Răspuns #413 : 20.Mar.2014, 08:56:00 a.m. »
Mulțumesc pentru răspunsuri !
Cred că în primă fază voi pune în stare de funcționare Scott-ul (MTB) ....  din nevoi operaționale - cele mai multe drumuri vor fi parcurse pe asfalt. Drept este că prin Iași sunt rampe serioase iar asfaltul de pe unele străzi solicită mai mult vehiculul decât pămânul reavăn din pădure ...

Poti investi in 2 seturi de roti complecte  , una cu cauciucuri pt asfalt si una cu cauciucuri pt macadam = eu asa am si folosesc MTB cu succes si pe asfalt si prin paduri :)
Sau schimbi doar cauciucurile , la nevoie ( daca esti indemanatic )
« Ultima Modificare: 20.Mar.2014, 08:59:54 a.m. de coby »
auto si moto

Offline NicNic

« Răspuns #414 : 20.Mar.2014, 12:45:59 p.m. »
Eu folosesc aceeasi anvelopa, si pe teren si pe asfalt.
Foarte multumit de ele. Dar am schimbat vreo 3 seturi pana le-am nimerit....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline coby

« Răspuns #415 : 20.Mar.2014, 03:49:30 p.m. »
Eu folosesc aceeasi anvelopa, si pe teren si pe asfalt.
Foarte multumit de ele. Dar am schimbat vreo 3 seturi pana le-am nimerit....

Cu cauciucurile alea faci off road usor , iar daca prinzi o ploaie este ca pe patine ; eu m am invatat sa folosesc profilele dedicate pt asfalt numai pe asfalt si profilele dedicate de off road numai in off road ; este exact ca si la masina , daca folosesti all season nu faci nimic ca nu s bune nici vara nici iarna - parere personala , n o luati ca si afront !
auto si moto

Offline NicNic

« Răspuns #416 : 20.Mar.2014, 04:15:01 p.m. »
@coby:  Nu-i niciun bai! Citesc opiniile altora, dar le am si eu pe ale mele.

Despre cauciucurile alea, s-ar putea sa ai dreptate ca sunt pentru off-road usor, insa eu am mers prin padure, iarna cu ele, si pe aratura uda. Evident ca a fost chinuitor, dar am mers. Plus ca nici eu nu pot face mai mult de atat, ca biciclist. Deci se potrivesc ca pe manusa, mie. Si pentru multi care pedaleaza de placere, nu "sa rupa asfaltul" ...
Legat de anvelopele all-season, ai dreptate ca nu pot fi comparate cu unele de iarna, cand mergi pe zapada.
Eu am cauciucuri dedicate pe cele doua anotimpuri extreme. Insa, sotiei i-am montat la masina ei unele all-season si se comporta excelent: n-am fost solicitat nici macar odata sa o ajut la scos din nameti ....
Asadar, si la cauciucuri se gasesc utilizatorii adecvati, indiferent de care sunt. Ca daca nu ar fi, nu s-ar mai produce, nu?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cristidav

« Răspuns #417 : 24.Mar.2014, 10:16:24 p.m. »
Acum am vazut si eu promotia de la Hervis. Nu-mi dau seama ce fel de schimbator are (gen maneta de motocicleta sau la click), dar in rest are aceleasi caracteristici cu bicicleta mea, luata acum 3 ani cu 800 lei (care acum costa 950 de lei).

mai exact, asta http://1.bp.blogspot.com/_1i6B78lIgRQ/S87FAaxPgII/AAAAAAAADlY/osiOs1WniZc/s1600/Picture+089.JPG :)

Si-am dus-o pe drumuri de munte, pietruite, denivelate, etc, dar fara sa-mi bat joc de ea. Exceptand centrarea rotilor acum, dupa trei ani, s-a tinut chiar bine, eu sunt multumit la banii dati :)
Daca n-as avea-o, eu unul m-as multumi s-o iau pe cea de la Hervis (saua pare cam rigida totusi).

Imi trage cu ochiul si mie un Cube de zeci de milioane, dar totusi, atata amar de parai pe-o bicicleta...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #418 : 31.Mar.2014, 02:20:45 p.m. »
Apropo de concursri de bicilete, ieri am fost la etapa Niro3 ( organizat de Federatia Romana de Ciclism). Mi-a imprumutat un prieten o cursiera si am alergat pe ea. Chiar daca nu era o bicleta "ultimul racnet" , nu a fost ea problema:
La concurs am fost umilit de catre "amatorii" cu care am concurat. La peste un tur diferenta  :-((
rezultatele umilintei le puteti vedea la frciclism.org la rubrica Competitii-> Clasamente Niro3; La cei 68 de ani, Eugen Poenaru a tinut pasul cu grupul in proba "amatorilor". Eu am avut mai mult de un tur diferenta fata de invaingator si  mi s-a aratat  :ceas: la penultima tura;  m-au rugat respectuos sa abandonez, pt ca proba era in circuit si urma turul de final cu sprint  - concursul a fost cu puncte aditive / sprinturi.
P.S: "amatorii" erau fosti sportivi de performanta de pe la diverse cluburi. Ma refer la cei cu 4 in fata.
Concluzia: daca ai antrenament, poti face fata chiar la 68 de ani !!!!  >:D<
« Ultima Modificare: 31.Mar.2014, 02:34:05 p.m. de eduard_b »
Today is the first day of the rest of my life

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #419 : 31.Mar.2014, 03:52:11 p.m. »
Acum am vazut si eu promotia de la Hervis. Nu-mi dau seama ce fel de schimbator are (gen maneta de motocicleta sau la click)

La click dar nu cred că e Deore, posibil să fi făcut eu confuzie cu un anunţ de pe www.tocmai.ro care mă pusese pe jar.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain