Autor Subiect: Pe 2 roti  (Citit de 128028 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Gen: Bărbat
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
Re: Pe 2 roti
« Răspuns #160 : 26.Mar.2011, 12:25:58 p.m. »
Deci dupa spusele tale, ca sa generalizam, ar trebui ca pietonii sa aiba dreptul sa mearga si pe sosea pe mijlocul strazii,pe linia de tramvai, sa traverseze pe rosu..etc. si soferii sa circule preventiv, nu? O societate este cladita pe reguli, reguli pe care ar trebui sa le respectam (de acord ca majoritea regulilor sunt indoite dar eu vorbesc de societatea ideala).Daca eu incerc sa respect regulile si altii nu asta inseamna batjocura fata de mine,corect?

De asemenea eu vorbeam de cazul in care biciclistul merge pe pista de biciclete.In absenta acestei piste biciclistul trebuie sa mearga pe sosea si sa respecte regulile de circulatie aplicabile in locul unde circula. In cazul tau, daca nu exista o pista de biciclete pe unde a trecut biciclistul pe langa tine, ai perfecta dreptate.Nu avea ce sa caute pe acolo.

...... Si in plus s-au obisnuit sa nu imparta trotuarul cu alti participanti la trafic, ca automobilele sau bicicletele.
......

Dupa aceste spuse eu deduc faptul ca eu ar trebui sa zbor peste ei ca sa nu-i deranjez, nu? Deci daca eu ma gandesc sa-mi achizitionez o bicicleta automat trebuie sa imi cumpar si niste aripi deoarece pietonii nu s-au obisnuit sa imparta trotuarul? Trotuar care este destul de lat acolo unde pista de bicicleta este prezenta? Pista pe care exista marcaje din 5 in 5 metri cu o bicicleta, pista delimitata prin culoarea galben aprins tocmai pentru a iesi in evidenta!

Am spus si mai sus, sunt TOTAL de acord ca pietonii sa circule si pe aceste piste in zone cu trafic pietonal intens unde efectiv marea de oameni nu are loc numai pe trotuar.Mi s-ar parea absurd ca 50 de oameni sa se inghesuie pe bucatica lor de trotuar doar ca sa-mi faca mie loc sa trec pe unde trebuie sa trec dar in momentul in care tanti (care nu era chiar batrana ca sa aiba acele probleme de care ai mentionat tu) avea la dispozitie
.... vreo 2 metri latime de trotuar la dispozitie in partea stanga si 1 metru in dreapta ....
si ma si vede venind de la 100 de metri departare uitandu-te fix in fata ( chit ca nu ma vedea de la 100 de metri ci de la 10 metri...nu stiu daca eu am facut ceva gresit.

De acord cu tine ca ar trebui sa ascultam si cealalta parte dar cum se face ca de fiecare data cand vine vorba de ceva legal TREBUIE sa ascultam si cealalta parte ca asa-i frumos? Ori respectam regulile(ideal ar fi cu totii) ori traim in haos unde nimeni nu are dreptate.

Aseara vorbeam cu un prieten biciclist mai vechi in Bucuresti decat mine si imi spunea ca el mergea pe strada indiferent daca exista sau nu pista de biciclete.La intrebarea mea despre motivul pentru care nu merge pe pista de bicicleta cand ea e prezenta raspunsul m-a dat pe spate. Tipul mi-a zis ca 50% din soferi accepta biciclistii ca si participanti la trafic si nu ii deranjeaza dar 99% din pietoni vad biciclistii ca ceva ostil care nu au ce cauta langa ei. Deci noi ar trebui sa mergem pe sosea si sa ne punem in pericol vietile in zonele intens circulate de automobile (unde exista piste de biciclete pentru pietoni) doar pentru ca pietonii nu sunt de acord sa circulam pe langa. Halal reguli si societate.

4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline BigAir

« Răspuns #161 : 26.Mar.2011, 04:40:08 p.m. »
Ce parere aveti de astea 2 roti?

Dupa multa vreme a avut loc azi la Sibiu o etapa din CN de Speedway.
Le doresc la mai multe!
« Ultima Modificare: 26.Mar.2011, 05:26:14 p.m. de Andrei Suzuki »
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #162 : 26.Mar.2011, 06:09:44 p.m. »
@WOL, fireste ca trebuie ca toata lumea sa respecte regulile. Sunt extremisti de ambele parti (pietoni-soferi, pietoni-bicilcisti, soferi-biciclisti) care nu le respecta. Ba, ai sa razi, este acelasi individ care, schimband din cand in cand ipostaza, ii persecuta pe ceilalti participanti la trafic (adica soferul pe pietoni si biciclisti, pietonul pe soferi si biciclisti, iar biciclistul pe soferi si pe pietoni). Benzile de pe trotuare sunt de natura recenta si, probabil, vor intra in constiinta pietonilor in decursul timpului.

Apropos de reguli, stii ca aceste benzi colorate au marcate pe ele cu sageti din cand in cand, sensul de mers. al biciclistilor. Adica, daca mergi sa zicem de la Leul la Apaca, mergi pe trotuarul dinspre Gradina Botanica, iar daca mergi de la Apaca la Leul, pe trotuarul de la Facultatea de Electronica. Tu respecti si sagetile astea sau numai culoarea benzilor ? Pentru ca, de exemplu, ca si pieton, prefer sa-l am pe biciclist si pe automobilist in fata si sa ma feresc eu de el, decat sa vina el din spate si sa ma fereasca el pe mine.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #163 : 26.Mar.2011, 09:34:08 p.m. »
Respect intotdeaua sagetile. Cand ma duc la servici si plec din pantelimon pe stefan cel mare merg pe partea cu obor-ul si cand ma intorc de la servici merg pe cealalta parte exact ca si cum as merge cu masina. Mi s-ar parea foarte ciudat sa merg invers.
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline shpeedy

« Răspuns #164 : 04.Apr.2011, 09:13:48 a.m. »
Sambata am iesit cu jumatatea si cu bebe in Herastrau, ocazie cu care mi-am inchiriat si o bicicleta sa vad daca mai stiu sa merg. Dupa 15 ani de ne-folosire, am constatat ca inca mai stiu sa 'biciclesc'. M-am dat cam o ora prin parc si am revenit si duminica, tot vreo ora. Cu exceptia fundului - care nu s-a impacat prea bine cu saua - m-am simtit foarte bine.

Tot duminica am avut ocazia sa ma dau cateva sute de metri cu un Giant Halfway 1. Wow !!! Desi avea roti de 20, fata de 26 cat avea DHS-ul de inchiriat, mergea mult mai usor. E si destul de usoara, dar tot n-as da atatia bani pe ea (daca i-as avea, as merge pe Dahon Espresso).

In alta ordine de idei, astept cu nerabdare ExpoBike de week-end-ul asta sa vedem ce gasim...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #165 : 07.Apr.2011, 10:21:08 p.m. »
Ignis 1.3 GLX+

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #166 : 08.Apr.2011, 09:19:43 a.m. »
Respect intotdeaua sagetile. Cand ma duc la servici si plec din pantelimon pe stefan cel mare merg pe partea cu obor-ul si cand ma intorc de la servici merg pe cealalta parte exact ca si cum as merge cu masina. Mi s-ar parea foarte ciudat sa merg invers.
Pentru mine esti un exemplu de cetatean model! ;-)
Go Terios!!!:)

Offline BigAir

« Răspuns #167 : 08.Apr.2011, 10:07:26 a.m. »
http://www.youtube.com/v/5JuIPnftKks?fs=1&hl=en_GB&rel=0

interesante biclele astea cu roti mici, dar arati cam caraghios pe ele. ...parerea mea.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline fireburn

« Răspuns #168 : 08.Apr.2011, 10:33:35 a.m. »
La cat costa, cred ca la noi sunt cam de fite.
Si eu as fi fitos cu o bicicleta din asta daca m-ar da banii afara din casa; altfel nu se justifica investitia.

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #169 : 08.Apr.2011, 07:14:24 p.m. »
interesante biclele astea cu roti mici, dar arati cam caraghios pe ele. ...parerea mea.

Cred ca sunt cam trei variante posibile: sa pari caraghios, unora, interesant altora sau pur si simplu neobservat de altii. Important este insa sa te simti tu bine, sa-ti convina caracteristicile bicicletei, sa te avantajeze pentru ce ai nevoie, sa-ti placa designul, finisajul.  Restul, gura lumii, nu merita luata in considerare - uite si parerea mea.  >:D<

La cat costa, cred ca la noi sunt cam de fite.
Si eu as fi fitos cu o bicicleta din asta daca m-ar da banii afara din casa; altfel nu se justifica investitia.

Oare sunt de fite? sau doar par? Pentru agrement, relaxare sau deplasari nu prea lungi sunt numai bune. Pretul reflecta de multe ori si calitatea unui produs.
Voi fi rautacios dar intreb, poate si retoric, cati isi cumpara de exemplu un Suzuki SX 4 cu circa cu 13.000 -14.000 de Euro, peste posibilitatile lor reale de castig doar pentru a se diferentia cat de cat. Dar se tanguie  la 500-700 Euro pentru o bicicleta mai buna sau mai deosebita.

Daca iti place si doresti un lucru exista si variante. Concret, noi am renuntat la un nou televizor, plat si la un laptop - fiind functional cel vechi iar laptopul mai poate astepta si am luat biciclete - 1200 lei Raleigh si 1700 Dahon. Este mai sanatoasa putina miscare, in concluzie au avut prioritate. >:D<
Ignis 1.3 GLX+