Autor Subiect: ethernet prin instalatia electrica  (Citit de 902 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online Leutz

ethernet prin instalatia electrica
« : 22.Apr.2020, 06:19:42 p.m. »
De cand cu carantina... care este, lucram amandoi de-acasa si a trebuit sa ne amenajam un birou.

Problema e ca in birou am adus de la servici desktop-urile, care nu au wireless; al meu e pe Windows si al copiloatei pe Linux. M-am tot uitat sa iau niste placi wireless pe PCI mai puternice, intrucat cu una pe USB am incercat si nu bate, ca biroul e in partea opusa a casei fata de router. Dupa ce m-am tot sucit si rasucit am zis ca nu e bine, prea multa radiatie fara rost.

Asa ca m-am intors la varianta pe fir. Cablurile de retea au iesit si ele din calcul, pentru n-am avut chef sa le trag aiurea prin casa, iar sa le integrez prin pereti cere o gramada de efort.

Si am ajuns la varianta magica... date prin reteaua electrica si zero modificari. Dupa ceva cautari si citiri de review-uri am comandat o pereche de device-uri de la TP-Link. Astea sunt de maxim 1300 Mbps. Exista si mai rapide decat astea, la 2000Mbps, dar nu aveau terminale cu 3 porturi, asa ca m-am multumit cu 1300, care e oricum mirobolant.

Stiam de varianta prin reteaua electrica, dar n-am avut niciodata ocazia sa testez. Si sincer, eram oarecum sceptic, mai ales ca biroul e pe circuit separat fata de priza unde am router-ul. In review-uri zice ca "pot" apare scaderi de calitate daca ruta trece prin sigurante. Cand am primit device-urile, chiar in manualul de instalare zice clar ca nu merg pe circuite separate, desi in reclame zic ca merge (SIC!). La asta s-a mai adaugat si experienta unui amic de-aici, care si-a luat ceva de genul asta si nu i-a mers nimic; nici macar nu s-a putut face "pairing"-ul, deci nici vorba de vreo calitate.

Si... surpriza. Le-am pus, am apasat butoanele de pairing si... nebunie. A mers instantaneu. Si merge mai ceva ca-n filme  :yeah: :yeah: Lucram amandoi in acelasi timp (ar merge si al treilea, ca sunt trei porturi) si "prizam" (pun intended  :D) date cat putem. Si streaming la servici pe videoconferinte si filme si tot ce ne trece prin cap. Practic, nu facem noi trafic cat pot device-urile.

Deci una peste alta ma declar multumit ca merge si multumit ca am ajuns sa testez chestia asta, pentru ca o aveam in cap de ceva vreme, dar nu gaseam motiv sa dau banii pe device-uri. Oricum, am iesit ca pret mai ieftin decat cu 2 placi wireless bune si ... cu creierul ceva mai putin prajit. Chiar merita investitia...  :prty:
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: shpeedy, perfidus

Offline ntire2000

Re: ethernet prin instalatia electrica
« Răspuns #1 : 22.Apr.2020, 10:03:13 p.m. »
Eu am TL-WPA7510-AV1000 deoarece wirelessu' nu bate pâna în camera junioarei (mai erau si ceva D-Link, Powerline AV1000 le zice, dar sunt mizerii - am vazut la cineva la care mai mult nu mergeau).
Dupa ce m-am saturat de plângacelile ei am ajuns si eu la varianta asta decât sa dau gauri prin pereti si sa trag sârme.
Ocazional, la jumatate de an se mai blocheaza, în sensul ca cel master nu-si aloca IP din router, iar slave-ul e chior si n-are net - rezolvarea e sa dau un restart routerului.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού