Autor Subiect: UV-C pentru aerul conditionat  (Citit de 3482 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: UV-C pentru aerul conditionat
« Răspuns #10 : 10.Aug.2020, 09:00:34 a.m. »
Pe vremea cand mai aveam swiftul, ac ul a inceput sa puta
Am incercat la un atelier cu aparat de ozon plus schimbat filtru din torpedou
A mirosit bine fix 2 zile, e teapa.
Tot cu spuma clasica cu clor bagata cu tub subtire in tubulatura de ac si lasat pe reciclare 1/2 de ora am scapat de miros.
Sunt curios cum bagi lampa de uv (care e eficienta ca serilizator de suprafete) in tubulatura
« Ultima Modificare: 10.Aug.2020, 09:13:15 a.m. de hippo »
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: dacbuc

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #11 : 10.Aug.2020, 05:28:54 p.m. »
Am folosit la acvarii, se poate monta cam pe orice furtun cu reductiile aferente. E cam cea mai ieftina varianta de uv-c. Nu stiu si nu recomand, pentru instalatie AC, dar daca exista priceputi in diy si incearca, asteptam feedback!  :D
http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&product_id=106
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline Mmarza

« Răspuns #12 : 10.Aug.2020, 05:41:21 p.m. »
Eu am folosit-o pt. a-mi steriliza mastile

Am folosit o cutie pe care am "captusit-o" pe interior cu banda de aluminiu adeziva si am pus tubul intr-un fitting de pvc, pe unde am tras si firele. Alimentarea am facut-o de la partea electronica a unui bec economic , iar firele si fittingul de pvc din interiorul cutiei le-am acoperit si pe ele cu banda de aluminiu sa previn expunerea si imbatranirea precoce a lor. Mastile FFP2 le agat in interiorul cutiei si le las minim 30 minute pe fiecare parte (max 2 sterilizari).

Lampa e de aici: https://www.hornbach.ro/shop/Lampa-de-rezerva-UVC-5-W-4-pini/7930404/produs.html

Din ciclul nevoia invata :)

Dar cred ca am deviat un pic off-topic
  • Vitara 1.6 passion Silky Silver

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #13 : 10.Aug.2020, 05:59:19 p.m. »
https://www.hornbach.ro/shop/Lampa-de-rezerva-UVC-5-W-4-pini/7930404/produs.html, e doar becul folosit in lampa. Cea din link-ul pus de mine, folosita pentru acvarii, are becul in interior nu trebuie izolat nimic, doar mufata la tub, furtun... . Din ce stiu, tot de la acvarii, CO2-ul imbatraneste prematur cauciucul, lampa UV-C, n-are nicio treaba. Pentru cei cu manute pricepute, un bypass pe instalatie, nu cred ca e mare inginerie. Am uitat sa precizez, cu cat viteza de trecere a fluidului prin lampa e mai mica, cu atat eficienta uv-c creste!
« Ultima Modificare: 10.Aug.2020, 06:10:50 p.m. de Sefer Jesirah »
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #14 : 10.Aug.2020, 07:10:24 p.m. »
Pt masti, telefoane, chei, etc am asa ceva
https://www.banggood.com/XIAODU-XD911-Multifunctional-UV-Mobile-Phone-Sterilizer-Underwear-N95-Face-Mouth-Mask-Jewelry-Watch-Sterilizing-Box-p-1646114.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=ES
Dece sa fac improvizatii când gasesc totul la un loc si mai ieftin.
Da, cred ca ozonul este daunator de aceea este recomandat aerisire dupa folosirea lampilor.
Asta cu imbatrinirea este ca in zicala ”dacă nu trăiesti mult te ține până mori„ pt mine imbătrânirea plasticurilor este ultima grija.
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Mmarza

« Răspuns #15 : 10.Aug.2020, 10:02:48 p.m. »
https://www.hornbach.ro/shop/Lampa-de-rezerva-UVC-5-W-4-pini/7930404/produs.html, e doar becul folosit in lampa. Cea din link-ul pus de mine, folosita pentru acvarii, are becul in interior nu trebuie izolat nimic, doar mufata la tub, furtun... . Din ce stiu, tot de la acvarii, CO2-ul imbatraneste prematur cauciucul, lampa UV-C, n-are nicio treaba. Pentru cei cu manute pricepute, un bypass pe instalatie, nu cred ca e mare inginerie. Am uitat sa precizez, cu cat viteza de trecere a fluidului prin lampa e mai mica, cu atat eficienta uv-c creste!

Trebuie avut grija si din punct de vedere al temperaturii de lucru a lampii (apa raceste lampa, dar cand se introduce aerul, racirea nu este la fel de eficienta). De asemenea, trebuie vazut si timpul de functionare.
  • Vitara 1.6 passion Silky Silver

« Răspuns #16 : 18.Aug.2020, 04:10:26 p.m. »
Nu contest ca e eficienta lampa uv la sterilizare, are un amic la cabinetul de stomatologie, dar revin cu intrebarea cum bagi lampa in tubulatura din bord?????
Sau niciunu din voi nu e familiarizat cu schema intalatiei de aer?
Ai tubiri in bord, sub scaune care au coturi etc
Dar ca de obicei pe forumul asta se posteaza la kg
Pe cine interezeaza ca iti sterilizezi tu mastile intr-o cutie sau acvariul??? Topicul este despre ac ul de la masina
Ambele sunt suprafete plane, nu au coturi.

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #17 : 18.Aug.2020, 04:16:14 p.m. »
Nu la conducte ma refeream, ci la radioatorul ala care se afla sub bord si pe care ii pui spuma activa din spray-uri , ca sa- l cureti.
Daca nu ma insel, in deschiderea topicului am pus un link  cu o lampa care se pune in sistemele de AC

Trimis de pe al meu SM-A530F folosind Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

« Răspuns #18 : 18.Aug.2020, 04:25:02 p.m. »
Jegul nu se aduna numai  in lacasul filtrului de habitaclu
Iar prin radiatorul din bord (calorifer) circula lichidul de racire al motorului

Offline dthem

« Răspuns #19 : 19.Aug.2020, 02:49:31 p.m. »
Se refera la radiatorul AC care se mai numeste si vaporizator colegul.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019