Autor Subiect: Probleme schimbare ora ceas central bord  (Citit de 4314 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline xeqtr

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Probleme schimbare ora ceas central bord
« : 09.Apr.2020, 01:17:54 p.m. »
Salutari! A intampinat cineva probleme cu schimbarea orei la ceasul central? Am schimbat ora la sistemul multimedia si in bord, dar cel de deasupra sistemului multimedia nu vrea neam sa se schimbe la ora de vara:))
  • Suzuki Vitara Passion Allgrip

Offline Fujitsu

Re: Probleme schimbare ora ceas central bord
« Răspuns #1 : 09.Apr.2020, 08:20:23 p.m. »
Eu am schimbat la sistemul multimedia cu succes, însă cel de pe bord (deasupra vitezometrului și turometrului ) a rămas pe ora de iarna. Nu știu dacă trebuia să se schimbe automat sau mai am ceva de făcut - n-am avut timp să mă uit în cartea tehnica ...
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline tac

« Răspuns #2 : 09.Apr.2020, 11:07:44 p.m. »
La multimedia se schimaba doar punand o bifa pe ora de vara.
Cel central se schimba odata cu cel din bord.
Dupa ce il reglezi pe cel din bord din meniul respectiv cel central se va sincroniza cu cel din bord.
  • Vitara 1.6 Spirit 2WD benzina

The following users thanked this post: Fujitsu

Offline xeqtr

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 19.Apr.2020, 02:13:02 p.m. »
La multimedia se schimaba doar punand o bifa pe ora de vara.
Cel central se schimba odata cu cel din bord.
Dupa ce il reglezi pe cel din bord din meniul respectiv cel central se va sincroniza cu cel din bord.

In mod normal ar trebui sa se intample asta, dar  cel central nu vrea neam sa treaca la ora de vara:))
  • Suzuki Vitara Passion Allgrip

Offline dacbuc

« Răspuns #4 : 20.Apr.2020, 11:47:38 a.m. »
Ceasul analogic este sincronizat cu cel din bord (nu cu navigatia). Modifica ceasul din bord cu cateva minute si vezi daca cel analogic reactioneaza. Daca nu, probabil ca nu face contact conectorul din el; scoate-l din bord, deconecteaza-l / reconecteaza-l de cateva ori, sau sufla-i contactele - posibil sa fie ceva praf / oxidare pe contacte.

Ceasul navigatiei este sincronizat prin GPS; trebuie modificata manual doar setarea orei de vara. Am remarcat ca ceasul meu din bord pierde cam un minut la sase luni, deci il potrivesc eu manual dupa cel al navigatiei cam de 2 ori pe an (ceea ce nu e rau deloc).

N-am reusit sa inteleg de ce nu sunt sincronizate toate dupa navigatie / GPS... :-?
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #5 : 20.Apr.2020, 02:11:53 p.m. »
  Ciudat este ca si al meu face la fel, ramane in urma fata de unitatea media, dar mai mult, cred ca un minut pe luna. Dar acum il potrivesc 1-2min. inainte.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Ruhestand

« Răspuns #6 : 01.Mai.2020, 01:59:32 a.m. »
Ceasul navigatiei este sincronizat prin GPS; trebuie modificata manual doar setarea orei de vara.

E vreo bifa pe undeva legata de treaba asta? Eu de cand am masina modific manual la fiecare schimbare...zi-mi si mie unde sa caut ca tare m-as bucura s-o activez  :P
Multumesc.
  • Suzuki Vitara S

Offline cmd77

« Răspuns #7 : 01.Mai.2020, 09:43:03 a.m. »
Este in meniul unitatii multimedia - bifa pentru Summer Time (ora de vara): Meniu/Clock Settings/Summer Time.
  • suz
Vitara Passion 2WD benzina Galactic Gray

The following users thanked this post: Ruhestand

Offline ariciul

« Răspuns #8 : 01.Mai.2020, 12:53:10 p.m. »
Si asta e enervant, chiar n-au putut sa o faca sa se schimbe automat? Trebuie sa butonam doua dispozitive de doua ori pe an, basca ca ala din bord ramane in urma.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip