Autor Subiect: TU CE AI MAI FACUT IN IZOLARE ?  (Citit de 7090 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: TU CE AI MAI FACUT IN IZOLARE ?
« Răspuns #40 : 07.Apr.2020, 12:14:04 a.m. »
Tapetul ala lichid cred ca este raiul acarienilor, nu cred ca e foarte sanatos.
  Asa e, ai dreptate ! Sa nu-ti pui. Oricum cu banii de pe un perete cu tapet, faci toata casa cu Aplalux!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline Vecchio

Re: TU CE AI MAI FACUT IN IZOLARE ?
« Răspuns #41 : 07.Apr.2020, 05:18:48 a.m. »
Vecchio, poate e de interes, mai ales in perioada asta :)

https://retetedepaine.blogspot.com/


Cum spuneam, pentru ca nu gasesc drojdie in comert (sau gasesc la preturi exorbitante) incep si eu de azi sa fac paine cu maia, deocamdata experimental.
Mulțumesc pentru rețete.
Formula de bază pentru pâinea cu maia (conform brutarilor Chef) este 1:2:3, adică 1 parte maia + 2 părți apă + 3 părți făină (ex. 150g maia + 300mil apă + 450g făină + 10g sare).
Un alt aspect important este timpul de lucru pentru aluatul de pâine cu maia, care se compune din: 30 min autoliză + 10 min frământare + 2 ore jumate prima dospire + 30 min relaxat în forma de copt + 1 oră a doua fermentare + 8-10 ore dospire lentă în frigider.
Coacerea se face la 220-230 de grade cu aburi în primele 15 min.
Cum fac:
Dizolv maia în 3/4 din apa ușor caldă, încorporez făina și omogenizez compoziția. Acopăr vasul și-l las așa 30 min. După acest interval, presar sarea deasupra aluatului și-l frământ 10 min, timp în care se formează glutenul, dar nu e complet dizolvat.
Transfer aluatul într-un vas de yena cu capac, și-l las la dospit 2 ore jumate. În acest interval, la 50 de minute, mai întind aluatul și-l împătur în vas.
După acest interval, răstorn aluatul pe masa de lucru înfăinată și dau forma pâinii. Presar făină deasupra, îl acopăr cu un ștergar și-l las la dospit 30 min la temperatura camerei.
După acest interval, modelez din nou aluatul, presar cu făină, îl bag in vasul de yena, acopăr cu o folie și-l mai las o oră pe masa de lucru, după care bag vasul în frigider pentru 8-10 ore.
Înainte de coacere preâncălzesc cuptorul la 220 grade, introduc o tavă cu apă fiartă sub grătarul pe care așez pâinea (o coc direct pe hârtie de copt pusă pe grătar) și crestez aluatul.
După 15 min scot tava cu apă și mai las la copt pâinea 30 min, după care sting cuptorul.
Scot pâinea după 5 min și o las să se răcească înainte de a o felia.
Pentru un aspect plăcut, dar și pentru gust deoasebit se pot presăra semințe de susan peste aluat, înainte de a-l introduce în cuptor. Cu ajutorul unei pensule îl ungem cu puțin ulei și presărăm semințele.
Cam așa arată
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!
 
The following users thanked this post: fireburn, smiley

Offline Utilizator_Anonim

Re: TU CE AI MAI FACUT IN IZOLARE ?
« Răspuns #42 : 07.Apr.2020, 06:47:33 a.m. »
@FritzVonSpritz  in articolul tau fake nu zice nimic de bere (filtrata/nefiltrata) si zahar
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp
 

Offline Vecchio

Re: TU CE AI MAI FACUT IN IZOLARE ?
« Răspuns #43 : 07.Apr.2020, 07:22:15 a.m. »
Asta-i rețeta de Pâine cu bere, folosită de mine pentru mașina de pâine (cu maia nu am încercat).

Program: Pâine integrală, 1 kg, rumenire medie

Ordinea ingredientelor:

- 340 gr bere albă nefiltrată
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- 500 gr. făină 100% integrală
- 12 grame de drojdie proaspătă
- semințe de floarea soarelui, chimen și dovleac
Așa arată:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!
 
The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, enicky

Offline ...

Re: TU CE AI MAI FACUT IN IZOLARE ?
« Răspuns #44 : 07.Apr.2020, 08:32:13 a.m. »
Apetisant!
Se vede ca ai experienta si pasiune.
 

Offline fireburn

Re: TU CE AI MAI FACUT IN IZOLARE ?
« Răspuns #45 : 07.Apr.2020, 09:03:22 a.m. »
Mai baieti, pacat de berea aia.... mai bine turnati-o pe gât.

Nu intra toata la paine :)

2-3 poze cu painica cu drojdie si de la mine.

« Ultima Modificare: 07.Apr.2020, 09:20:11 a.m. de fireburn »
_______________________
Fac ce vreau, dar stiu ce fac ?
 

Offline FritzVonSpritz

Re: TU CE AI MAI FACUT IN IZOLARE ?
« Răspuns #46 : 07.Apr.2020, 10:27:15 a.m. »
@FritzVonSpritz  in articolul tau fake nu zice nimic de bere (filtrata/nefiltrata) si zahar

@hippo Cum nu zice de bere ? .....Cu aia incepe : 100 ml bere
Iar o lingurita de zahar e al 2-lea ingredient (poate nu ti-ai dat seama din cauza stampilei FAKE........sau nu te-ai uitat in articol unde trebuie )
 :dknw:
« Ultima Modificare: 07.Apr.2020, 10:40:10 a.m. de FritzVonSpritz »
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....
 

Offline ...

Re: TU CE AI MAI FACUT IN IZOLARE ?
« Răspuns #47 : 07.Apr.2020, 10:33:39 a.m. »
Mai baieti, pacat de berea aia.... mai bine turnati-o pe gât.

Nu intra toata la paine :)

2-3 poze cu painica cu drojdie si de la mine.

Calci pe urmele lui Paul Hollywood. La el am vazut paine cu model in relief.
 

Offline ntire2000

  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline Utilizator_Anonim

Re: TU CE AI MAI FACUT IN IZOLARE ?
« Răspuns #49 : 07.Apr.2020, 11:46:25 a.m. »
Un amic face bere
Si-a luat instalatie
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp