Spuma poliuretanica nu se foloseste in casa niciunde. S-a impamantenit chestia asta in Romania de ceva vreme; si s-a impamantenit asa de bine, ca a devenit panaceu universal. Intra oriunde si iti rezolva orice problema fara dureri de cap.
Spuma aia emana chestii foarte, foarte nasoale. Chiar si alea care pretind emisii reduse sunt totusi in clasele de emisii dintre cele mai mari. Nu trebuie sa fie expusa prea mult la caldura (n.r. - pe acoperis); emite bine merci si la umbra si racoare.
De asemenea, evita OSB-ul. Si asta emite o gramada. Daca vrei sa pui placi de vreun fel, cauta placaje stratificate clasice (nu cele din rumegus presat) si uita-te la cele cu emisiile cele mai mici.
Pentru ce-ai pus in poza, cred ca ar fi suficienti 20 de cm de vata minerala si apoi un lambriu de lemn usor (scanduri natural tongue-and-groove, nu panouri) de 1.8-2cm la interior. Iti rezulta un sandvis folie_vapori-scandura-vata-lambriu suficient pentru iernile romanesti si mai mult decat comfortabil pentru veri. Banuiesc ca scandura de la acoperis are cam 2.5-3cm. Eventual poti sa mai pui o folie_vapori intre vata si scandura.
P.S. Nu stiu la ce va referiti cand ziceti folie (bariera) vapori. Prin Australia se foloesete olie izolanta termic din aluminiu cu plasic, cu permeabilitate vapori unidrectionala (sunt diverse permeabilitati, in functie de climat si utilizare). Asta se pune intotdeauna pe exteriorul izolatiei, cu sensul de circulare a vaporilor catre afara.
Nu se pune folie de nici un fel in interior, din cate stiu eu. N-am vazut nici in Aus si nici din Romania nu-mi amintesc. Eu cand am construit casa de lemn in Romania acum peste 10 ani, la indicatia specialistilor in case de lemn am pus vata cu folie de aluminiu inclusa pe o parte, cu folia in afara. La vremea respectiva si in zona in care lucram n-am gasit decat acea folie de aluuminiu intreg, care nu respire. Insa n-au fost probleme. Casa e in conditie foarte buna si acum. Lemnul si izolatia nu transpira, desi clima e zona e destul de umeda.