Autor Subiect: Izolatie mansarda si amenajare  (Citit de 3508 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Izolatie mansarda si amenajare
« : 12.Mar.2020, 11:10:03 p.m. »
Salut si sper sa gasesc o bucata de Softpedia Forum aici. ;)
Am cumparat o casa pentru ai mei P+1. La parter este totul ok, avem de amenajat etajul 1/mansarda pentru cei mai "tinerei". Incerc sa atasez si o poza cu ce avem acum la locatie. Cer ajutor pentru a face cea mai buna alegere pentru termoizolatie(cel mai important) si materiale pentru compartimentari ulterioare.
Orice sfat legat de Vata bazaltica vs spuma poliuretanica, lana, celuloza...etc este binevenit.
Go Terios!!!:)

Offline ntire2000

Re: Izolatie mansarda si amenajare
« Răspuns #1 : 12.Mar.2020, 11:19:31 p.m. »
Parerea mea e ca lâna este cel mai bun izolator atât dpdv termic cât si eco.
O gasesti extrem de ieftin, în anii trecuti îi dadeau foc deoarece n-aveau ce face cu ea.
Peste ea tragi un rând de panouri de rigips si dai cu lavabila.
Ca sa o poti etansa ca lumea fara sa fortezi panourile de rigips poti sa pui între rigips si lâna un strat intermediar de osb de 6.
Chestia asta am vazut-o la o cabana, doar ca respectivul pusese vata minerala.
Ca transfer termic, vata minerala este sub lâna.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #2 : 12.Mar.2020, 11:43:27 p.m. »
Dar izolatia cu spuma poliuretanica(celula inchisa)??

Offline Blitzu

« Răspuns #3 : 12.Mar.2020, 11:51:04 p.m. »
Izolatie din fibră de lemn,18 cm pt acoperis,material ecologic si foarte performant,fără să te îngroape în datorii. Poate nu ai sa găsești 18 cm dar poti pune in 2 straturi 10+8cm .
Testat,pana la -6-7 grade nu ai nevoie de incalzire, temperatura in mansarda era de 17 grade.
Bineinteles,daca se respecta pașii de instalare si materialele corespunzătoare.

Trimis de pe al meu Samsung Galaxy S10 negru,128GB,folosind Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline Blitzu

« Răspuns #4 : 12.Mar.2020, 11:57:13 p.m. »
Dar izolatia cu spuma poliuretanica(celula inchisa)??
Uita de ea la acoperis.
O folosesti ca izolatie pe sol,după ce torni prima placa de beton. Se aplica in strat de 12 cm înainte de sapa. Are rezistenta foarte buna la compresie si e foarte recomandată in cazul instalării unui sistem de incalzire in pardoseala.
Folosită sub țigla ceramica sau metalică,ca fi expusa "La soare" indirect si isi va pierde din proprietati. 

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #5 : 12.Mar.2020, 11:59:50 p.m. »
Ok, incep sa studiez si ideea ta. Danke!!

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #6 : 13.Mar.2020, 12:05:58 a.m. »
Izolatie din fibră de lemn,18 cm pt acoperis,material ecologic si foarte performant,fără să te îngroape în datorii. Poate nu ai sa găsești 18 cm dar poti pune in 2 straturi 10+8cm .
Testat,pana la -6-7 grade nu ai nevoie de incalzire, temperatura in mansarda era de 17 grade.
Bineinteles,daca se respecta pașii de instalare si materialele corespunzătoare.

Zici ca nu se aduna(se strange) dupa un timp ca izolatia cu ceuloza???

Offline steph

« Răspuns #7 : 13.Mar.2020, 12:26:49 a.m. »
Eu locuiesc intr-o astfel de mansarda. La momentul respectiv (2013) am folosit vata minerala. Acum parca as merge pe bazaltica. S-a ieftinit destul de mult. Nu mai tin minte daca de 10 sau 20. Cert e ca am indesat vata la nivel cu capriorii de 10. Mare atentie la sageac. Eu l-am umplut cu vata. Acolo s-a simtit cea mai mare diferenta.

Daca as reface lucrarea acum, as mai pune un strat peste capriori/grinzi orice. Sa ajung la un 20 cm neindesati. Si cum ziceam imbracat orice alt material care poate fi o punte termica. Eu nu am facut treaba asta si acum regret. E ca si cand ai o geaca groasa de iarna cu gauri in ea. E decent totusi si acum dar se putea si mai bine.

Nu ignora folia cu rol de bariera de vapori. Vulcanizata cu banda adeziva intre bucati si decupaturi. Eu nu am pus initial si am dat totul jos. Am scos cu un dezumidificator industrial cam 50l de apa intr-o saptamana. Noroc ca nu apucasem sa plachez tavanul cu rigips decat intr-o camera.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: lucianer

Offline lucianer

• Hero Member

Offline Blitzu

« Răspuns #9 : 13.Mar.2020, 12:45:26 a.m. »
Misto...asta incerc. Sa vin cu materiale mai noi si durabile. Am vazut si folia :
https://www.emag.ro/izolatie-termica-reflectiva-isoflect-bronze-aluminiu-pur-r-1-3-m2k-w-200/pd/DP85D7BBM/?cmpid=86950&gclid=Cj0KCQjwu6fzBRC6ARIsAJUwa2S4XPpDUw-3RmF7rBDFrKxZbTYdPlD70-JEI4qW0UIY1aME1sBHxTYaAqNmEALw_wcB
Detalii in privat.
Materiale,mod de lucru,etape,ponturi,chestii de evitat etc.
Nu in etc sa-ti vand nimic,stai linistit,esti prea departe
P.S. folia anti-condens,nu de aluminiu. Trebuie să si respire.