Autor Subiect: Gradatii termometru lichid de racire  (Citit de 1916 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dragon

Gradatii termometru lichid de racire
« : 10.Aug.2009, 07:33:01 p.m. »
Stie cineva cum este gradat  termometrul din bord de la lichidul de racire? Cit semnifica C? 40 de grade? Dar H(hot)?100 grade?
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline BXXENL

Re: Gradatii termometru lichid de racire
« Răspuns #1 : 10.Aug.2009, 07:43:13 p.m. »
Eu am presupus ca pozitia lui default cand e motorul oprit semnifica 80-90 de grade.  In manual parca zicea sa nu plecam cu masina si sa nu o forjam pana acul nu trece de C. Nu am patit-o pana acum niciodata sa treaca acul de jumate si sa intre electroventilatorul in functiune, e destul de aerisit motorul.
  • SX4 1.5
Alex

Offline dragon

« Răspuns #2 : 13.Aug.2009, 11:03:32 p.m. »
Chiar nu stie nimeni sau n-a gasit nimeni?Eu le-am dat un email la Suzuki Romania in care le-am enuntat problema...Sa vedem daca or sti si ei sau s-or sinchisi sa raspunda.... :dknw:
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline BXXENL

« Răspuns #3 : 13.Aug.2009, 11:46:27 p.m. »
Dupa presupunerea mea, ar veni prima liniutza groasa 40 si ultima inainte de rosu 120. Tie nu iti sta fix aproximativ la mijloc?
  • SX4 1.5
Alex

Offline dragon

« Răspuns #4 : 17.Aug.2009, 01:08:50 p.m. »
Iata raspunsul autorizat de la Suzuki Romania: Banuiesc ca faceti referire la termometrul pentru lichidul de racire al motorului!
Semnificatiia literelor:  C (cold- rece, in engleza), H (hot- fierbinte, in engleza)
Gama de temperaturi indicata de acest ceas este: C aproximativ 40 grade celsius (+3,-3 grade), pozitia de mijloc 87 grade celsius(+3,-3 grade), H aproximativ 135 grade celsius (+3,-3 grade).
Aceste date sunt pentru motorul Dvs. In conditiile in care se face intretinerea corespunzatoare. In cazul introducerii de alte lichide in sistemul de racire, cifrele vor varia. De exemplu: daca se depun diverse reziduuri pe suprafata senzorului de temperatura eroarea de masurare poate fi cu mai mult de 10 grade celsius.

Acum cred ca topicul se poate inchide!
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!