Autor Subiect: Comportament rutier Vitara  (Citit de 7997 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Dogy

Re: Comportament rutier Vitara
« Răspuns #50 : 23.Mai.2019, 06:44:15 a.m. »
Da, am (avut) si eu CrossClimate pe Colt si n-am de ce sa ma plang de ele.
Nu exclud varianta ca, dupa uzura anvelopelor de vara cu care a venit masina si dupa uzura primelor anvelope de iarna pe care o sa le montez la iarna, sa pun si pe Vitara CrossClimate+ (sau ce-o mai aparea pana atunci). Depinde si de comportamentul pe care o sa-l aiba iarna cu Dunlop Winter Response 5, cu care am de gand sa o incalt.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline rzv

« Răspuns #51 : 23.Mai.2019, 10:13:33 a.m. »
"cam 14 m de frana inainte sa-l bage pana in motor de rotofeiul de 130kg.......din experienta eu va spun ca ar fi alergat cel mai probabil doar in fata si in 14 m il evita fara probleme"

E posibil sa fi reactionat "ca la carte"
Din cate tin minte in legislatie e mentionat, daca iti apare o lighioana in fata la viteza de croaziera, nu incerci sa eviti, te tii bine de volan si bagi piciorul in frana cat de tare poti.
Daca faci testul elanului ai sanse sa, intri intr-o masina de pe contrasens in urma pierderii controlului, sa te duci in sant si sa te rastorni si alte rele...
Faptul ca ai un porc in loc de motor + CASCO e mai ok.

Probabil....eu as fi evitat . Era noapte, DJ in camp, fara pomi, fara santuri,doar grau cat vezi cu ochii si foarte liber . Greu de aproximat situatii fara sa fii pus in fata lor...
Iar Casco -masina avea ~2 ani, leasing- a trebuit "convins" sa plateasca  , la dauna totala era mult mai trista treaba ca si sume.....iesitul in decor ar fi rupt ceva plastice cel mult,cred eu..... mult mai lejer de reparat pe Casco...
Inca o data , situatii extreme, foarte rare. poti conduce toata viata fara sa vezi asa ceva   :good:
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Offline Dogy

« Răspuns #52 : 28.Oct.2019, 10:23:08 p.m. »
Am constatat ieri ca garda la sol se pierde destul de usor cu 4 oameni in masina - nici macar foarte grei.
Am mers pe un drum ingust neasfaltat, cu niste mici sleauri ramase de la rotile altora si cu o mica ridicatura pe mijloc - stiti genul ala de drum. Nimic exagerat. Nu mi s-a parut cine stie ce ridicatura - sa fi fost vreo 12 cm diferenta de nivel. Chiar nu ma asteptam sa ating, si totusi, am razuit de vreo doua ori, cu scutul de la diferential, ridicatura de pe mjlocul drumului, semn ca masina era lasata destul de mult pe spate. A fost acelasi drum pe care il facusem cu o saptamana inainte, dar numai 2 persoane in masina, si n-am atins deloc.
Prin urmare, m-am lamurit: arcurile sunt mult prea moi, pentru a merge cat de cat incarcat pe drumuri de-astea mai de tara.
Niste arcuri MAD devin o investitie aproape obligatorie :). Nu pentru ca as merge des cu 4 oameni in masina - de fapt, se intampla foarte rar asta -, dar cei 4 cm in plus sunt aur.
(Multumesc, @enicky, pentru inspiratie!)

Offline enicky

« Răspuns #53 : 29.Oct.2019, 09:52:11 p.m. »
....garda la sol se pierde destul de usor cu 4 oameni in masina... si sa mai ai si portbagaj incarcat ! Deja se ridica de bot. Am avut situatia in concediu si atunci mi s-a pus piticii..
N.p.c., sa fii sanatos. :good:
  P.S. Si a ta e inca noua masina.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online ntire2000

« Răspuns #54 : 29.Oct.2019, 10:47:57 p.m. »
Am constatat ieri ca garda la sol se pierde destul de usor cu 4 oameni in masina - nici macar foarte grei.

Asta e fix-pix.
La vechiul Ignis daca luam mai hotarât niste denivelari trosnea sasiul cu tampoanele alea de cauciuc de sub arcuri în puntea spate de credeam ca se rupe.
Abia când am pus arcuri Lemforder am scapat de stress-ul ala.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Dogy

« Răspuns #55 : 30.Oct.2019, 08:07:21 a.m. »
... sa mai ai si portbagaj incarcat ! Deja se ridica de bot.

Ma bucur ca macar i-am pus scuturi. Imi asigura totusi un confort psihic.