Autor Subiect: Scurgeri de ulei 1.4 Boosterjet  (Citit de 1696 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Andreeas

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Scurgeri de ulei 1.4 Boosterjet
« : 09.Iun.2020, 03:40:22 p.m. »
Salutare, am si eu o problema cu niste scurgeri de ulei din zona capacului care acopera valvele (pe joja de ulei nu se observa pierderi de ulei). La prima revizie (pe la 9500 de km) am semnalat aceasta problema, a fost curatata zona si au spus sa revin daca mai apare (si o sa revin..). Explicatia celor de la service a fost ca motorul vine acoperit cu un strat de ceara si din cauza caldurii motorului aceasta capata aspectul asemanator cu cel al uleiului (explicatia mi s-a parut cam ciudata dar am zis fie... masina e in garantie, merge bine se rezolva cumva...).
Intrebarea mea ar fi daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva la acest motor, mentionez ca masina este 2018 facelift si are doar 12 100 de km.
Am sa atasez si poze pentru o parere mai buna si eventual sa verificati si la voi.
  • Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet 2018

Offline Blitzu

Re: Scurgeri de ulei 1.4 Boosterjet
« Răspuns #1 : 09.Iun.2020, 03:48:56 p.m. »
Ala e ulei dupa parerea mea. Nu pare nimic ingrijorator deocamdata. Mai mult ca sigur e garnitura.
Daca era ceara cum zic ei,ar fi aparut cam peste tot.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

The following users thanked this post: Andreeas

Offline Andreeas

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 09.Iun.2020, 03:50:56 p.m. »
Multumesc de raspuns, da sunt aproape 100% ca e ulei dar mi se pare cam inacceptabil la o masina noua cu atata de putin km sa aiba probleme de genul asta ( este clar viciu de fabricatie)

Offline perfidus

« Răspuns #3 : 09.Iun.2020, 03:57:22 p.m. »
Nu e viciu de fabricatie, e de la plasticele folosite in exces. Si la cealalta masina a mea veche de 15 ani garnitura de la capacul culbutorilor am schimbat-o pe la 45.000km la a treia revizie, aparuse ulei pana si in locasurile de la bujii. Evident ca nu mai era in garantie. Eu totusi nu mi-as face griji la cum arata in acest moment, la ce service-uri gasesti la noi nu merita sa umbli la capac daca nu e ceva periculos - si nu e.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline Andreeas

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 09.Iun.2020, 04:02:52 p.m. »
Sincer de meseriasii de la noi imi e si mie cel mai frica...stiu ca nu e prea grava problema atata timp cat nu e o cantiate uriasa de ulei dar totusi...e o chchita...si imi e greu sa ma decid daa merita sa o repar in serivce pe garantie (sper) sau sa astept ca poate nu e nimic mai grav de atata...

Offline dthem

« Răspuns #5 : 09.Iun.2020, 05:50:06 p.m. »
Era un coleg pe forum cu o problema asemanatoare. Lui i-au schimbat capacul si garnitura. M-am uitat si la mine si n-am observat problema, eu zic sa stai calm, dar sa nu ii lasi pana nu remediaza problema. E jenant sa zici ca e ceara aia, e ulei - ceara poate au ei in cele doua atasamente de pe partile laterale ale capului.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Andreeas

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 09.Iun.2020, 06:15:48 p.m. »
Multumesc de raspunsuri...da sunt putin asa neincrezator in munca lor stiu ca alea trebuie stranse calumea (cheie dinamometrica) si la strangere conform manualului si nu stiu cat o sa faca ei asta.... mai ales daca ma duc in periaoda asta clar nu ai voie sa stia pe langa mecanic cat face operatiuni pe acolo...

Offline gabi males

« Răspuns #7 : 09.Iun.2020, 06:26:21 p.m. »
La Dab poti sta langa masina. Am fost eu la revizie astazi.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline Andreeas

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 09.Iun.2020, 09:12:59 p.m. »
Va multumesc pentru pareri si sfaturi, revin cu detalii daca reusesc sa o fac.

Offline wolfin

« Răspuns #9 : 10.Iun.2020, 10:31:09 p.m. »
Acolo sunt vapori de ulei.

Blocul motor/chiuloasa e din alu/aliaj pe cand capacul culbutori din tabla sau un alt aliaj ..dif de restul

Acu multiplicam cicluri ferbinte..rece si nu mai este etans.

Aliaje diferite...manifestari difetite..unu se raceste mai repde etc..etc

Sincer...e neplacut...dar nu uinta obligatoriu la defectiune...e mai mult deranj vizual.

Repet uleiul nu bate gravitatia.

Ex motorul renault nu a consumat in 14 ani gram ulei..forjat in limitari...etc. in schimb ..era murdar neam de ulei(vapori). Inainte de itp il mai stergeam cand imi aduceam aminte
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970