Autor Subiect: Nu stiu cum sa deblochez centurile de siguranta dupa impact  (Citit de 12074 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cerby

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 392
  • Gen: Bărbat
  • Never drive faster than ur guardian angel can fly
Re: Nu stiu cum sa deblochez centurile de siguranta dupa impact
« Răspuns #10 : 15.Aug.2010, 12:53:52 a.m. »
Si masina mea a fost lovita. Centura soferului a ramas trasa afara. Am desfacut cutia in care se ruleaza si am scos capsele acelea care o tin blocata. Sunt mici bucati de metal in forma de con. Acum centurile sunt ca noi, se blocheaza cand pun frana brusca, deci sunt foarte ok. Eu raman cu acestea deoarece nu vreau sa le schimb, dar indicat si sigur e schimbarea lor cand ai bani. Nu degeaba sunt facute "de unica folosita".
Suzuki SX4 1.5 GS :)

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #11 : 16.Aug.2010, 09:00:42 a.m. »
Parerea cuiva care a vazut dosare de dauna zilnic: SCHIMBA-LE!!! Mananci "margarina cu paine" o luna de zile.... ;), gaseste o solutie dar schimba-le.
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline Silfax

« Răspuns #12 : 25.Aug.2010, 10:48:27 a.m. »
Nu stiu cum sunt cele de la Suza, dar pe Megane de exemplu sunt cu pretensionare in caz de impact . Dupa incident, cele care erau montate la momentul impactului se schimba.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline andipk74

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
  • Viata-i complicata dar se termina repede...
« Răspuns #13 : 29.Sep.2010, 05:51:26 p.m. »
Am reusit intre timp sa le ametesc si am mai umblat o perioada cu ele fixe ca la Dacie. Acum le-am schimbat dar am alta belea. Imi trebuie mufele de conectare cu sistemul airbag.
andipk74 ;-)

Offline andipk74

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
  • Viata-i complicata dar se termina repede...
« Răspuns #14 : 29.Sep.2010, 05:53:24 p.m. »
Eu am sa-ti zic un singur lucru:
Nu stiu cum sunt ale tale, dar centurile pe care le-am desfacut eu aveau mecanismul de blocare din plastic...si nu era un plastic foarte tare.

Poate te ajuta asta, in special partea despre pretensionare: http://auto.howstuffworks.com/car-driving-safety/safety-regulatory-devices/seatbelt.htm

Daca zici ca nu ai bani si vrei neaparat sa le reconditionezi pe astea, le demontezi frumos, vezi in ce stare mai sunt si daca s-a indoit ceva pe acolo, demontezi tot ce tine de pretensionare si le asamblezi la loc. Nu uita sa faci cateva teste dupa ce la pui la loc pe masina (tragi brusc si cu forta de ele sa vezi daca se blocheaza).
.
M-a ajutat enorm dar tot am rupt niste pini parerea celor de la service. Eu i-am pastrat si chiar i-am izolat cu banda izolatoare insa dorel de la service a smuls banda cu tot cu pini. Asta e acu-mi trebuie mufe noi sau schimb tot cablajul. Dezmembrari scrie pe mine.
andipk74 ;-)