Autor Subiect: frane spate blocate  (Citit de 1427 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enopul

frane spate blocate
« : 26.Ian.2019, 12:34:50 p.m. »
Salut ,

Am un Swift IV, 2011 la care am o problema in sensul ca rotile spate merg franate iar daca trag frana de mana , de multe ori roata drapta spate ramane blocata chiar dupa ce las frana jos. o prima solutie ar fi un kit de reparatie etrieri, varianta ieftina, sau inlocuirea etrierilor varianta cea mai scumpa. A reparat cineva etrierii si imi poate impartasi experienta ? daca e de inlocuit etrierii, ce recomandati si de unde pentru ca pe cele mai cunoscute magazine de piese nu am gasit etrieri. Exista si solutia din dezmembrari dar vreau sa o evit pt ca nu imi garanteaza nimeni ca nu au aceiasi problema cu ai mei.
Multumesc frumos!
  • Suzuki Swift IV 2011, 1.2 69 Kw cu de toate

Offline ness1

Re: frane spate blocate
« Răspuns #1 : 26.Ian.2019, 01:24:32 p.m. »
Salut,

Eu, la generatia anterioara, aveam suruburile de la glisierele etrierilor spate intepenite.
Frana spate mergea, insa nu se puteau inlocui placutele.
Demontate prin taiere si facute altele pe strung (la un service).
Kitul de reparatie avea timp de livrare mare si era semnificativ mai scump. Asta, daca mai era pe stoc...

Nu se pot reconditiona etrierii existenti? Ce problema au?
Cei din dezmembrari, ii poti examina, sa vezi daca sunt in toate mintile sau nu: sa aiba garniturile intacte, sa n-aiba rugina pe pistonas
  • SSS 2008

Offline berila_mz

« Răspuns #2 : 26.Ian.2019, 11:11:49 p.m. »
Kit reparatie!

Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk

• Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit

Offline enopul

« Răspuns #3 : 31.Ian.2019, 09:53:18 a.m. »
  Am contactat mai  multe unitati service in Bucuresti , doar Coasta de Est mi-a raspuns, ei fac asa ceva pt masinile japoneze. Cost manopera 350 ron, astept acum pret si pt piese.

Offline enopul

« Răspuns #4 : 26.Feb.2019, 10:49:06 a.m. »
ieri am facut reparatia la Coasta de Est- Bucuresti. Cost total pt rotile spate a fost 525 ron din care 350 a fost manopera si diferenta e pentru kiturile de raparatie si un 1 lichid de frana.

clar se simte o diferenta, a disparut senzatia de "da in nas" pe care eu o asociam cu frana de motor, masina pleaca mult mai lin de pe loc. In alta ordine de idei, cursa la pedala franei este mai lunga, asta necesita re adaptare piciorului:)

Recomandarea mecanicului este sa schimb placutele spate deoarece cele de pe dreapta sunt mai uzate din cauza blocarii!

La capitolul can can, tot mecanicul , mi-a spus ca lui nu-i venea sa creada ca masina e dn 2011 poate intalni asa ceva, mizerie si rigina in etrier.

Cauza cea mai probabila, la un schimb de placute, a fost ciupita protectia etrierilor si a intrat apa si mizerie

The following users thanked this post: Don Napoleon