Autor Subiect: Amortizoare  (Citit de 1640 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Ion Ciortescu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Slatina
Amortizoare
« : 01.Apr.2019, 08:52:41 p.m. »
Salutare. Ce amortizoare se recomanda ? Acum cateva zile am intrat in posesia unui Suzuki Jimni motor de 1,3 benzina din 2000. O sa-l folosesc in weekend-uri la pescuit. Are anvelope de iarna 205/70/r15, dar mi se pare extrem de instabil la viraje, mai ales in depasiri. Are un balans mare parca as fi pe valuri. Ce trebuie sa fac ca sa-l fac mai stabil. Ce amortizoare, bucsi sau mai stiu eu ce... Nu are modificari, e adus din Germania unde a fost folosit de un padurar.
  • Suzuki Jimni

Offline ntire2000

Re: Amortizoare
« Răspuns #1 : 01.Apr.2019, 09:16:39 p.m. »
orice amortizoare ai pune, masina este instabila în viraje din constructie.
e gândita offroad, nu sa faci circuit cu ea.
singurul lucru la care poti "umbla" este talonul anvelopelor, încearca sa pui gume mai late, eventual poti pune si niste flanse distantiere pe roti.
o parte din modificarile astea de obicei le faci la risc, nu stiu cât sunt de legale.
dar daca ai "microbul" e mai bine sa încerci sa te întelegi cu organele decât sa postezi din spital.

amortizoare gasesti aici https://www.autodoc24.ro/piese-de-schimb/amortizor-10221/suzuki/jimny/jimny-fj/10319-1-3-16v
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Ion Ciortescu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Slatina
« Răspuns #2 : 01.Apr.2019, 09:50:24 p.m. »
Multumesc pt sfat, nu am pretentii mari pe asfalt, dar uitandu-ma pe sub ea am observat pete de ulei, cred, pe telescoape si m-am gandit ca ele sunt de vina pt comportamentul ciudat. Ma gandeam sa-i fac o revizie si sa-i schimb bucsile si amortizoarele. Problema este ca sunt f multe modele de amortizoare si nu stiu care s-ar potrivi mai bine. Nu vreau sa iau ce e mai ieftin, nici f scump, ceva de mijloc... calitate/pret

• Suzuki Jimni

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 01.Apr.2019, 10:03:23 p.m. »
pe Ignisul meu am folosit Sachs si actualmente am KYB (astea sunt cam de mijloc).
Ignisul are o problema din constructie pe puntea spate - subiectul a mai fost dezbatut pe aici, am ajuns sa folosesc amortizoare KYB în combinatie cu arcuri Lemforder (suedeze) pentru ca astea par cele mai rigide ca si comportament.
Sachs sunt un pic mai scumpe, acuma fiind o marca mai cunoscuta s-ar putea ca diferenta de pret sa fie marketing, nu neaparat calitate.
daca vrei sa te dai pe aratura atunci cauti pe aici https://www.bestride.ro/off-road-ro/suspensii-off-road/suspensii-suzuki/suspesnii-suzuki-jimny/

dar sunt preturi prohibitive   :D
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού