Autor Subiect: Presiune pneuri  (Citit de 9408 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: Presiune pneuri
« Răspuns #50 : 28.Dec.2018, 03:30:25 p.m. »
Poate va lamureste @kellogs, dupa ce termina de manancat sarmalele, el i-a clonat.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • Gen: Bărbat
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #51 : 28.Dec.2018, 05:27:05 p.m. »
Ok, mea culpa, referitor la tine @eduard_b
Dar eu încă nu sunt convins ca e doar un singur receptor, respectiv la raza de emitere.
Sunt câteva aspecte care nu se leagă, de exemplu TPMS programabile tot pe cele doua frecvențe lucrează 433 respectiv 315 iar pt programare dispozitivul se poziționează exact lângă senzor.
m-ai facut curios,  am "extins" cautarile si am dat de un filmulet de prezentare pe youtube ( e un pic reclama, asta e, nu stiu ce service e, nu are importanta) dar sunt imagini elocvente. Filmuletul este asta:
m-am mai "luminat" dar intr-adevar e bine de confirmat cu o persoana care chiar a facut lucrul acesta.
In primul rand, calculatorul de bord al unei masini japoneze ( Suzuki, de exemplu) nu este facut numai pt Europa sau America, e clar ca e capabil sa invete ambele norme. Nu cred ca pun japonezii  calculator dedicat. El e programat pe baza unor parametrii ( cum defapt este programat si sistemul de masurare a vitezei km/h versus mile pe ora).
tot ce ii trebuie calculatorului sunt parametrii. pana aici e o judecata simpla.. nu e complicat nimic.
senzorii de presiune e clar ca transmit niste parametrii: p1, p2, p3..pn..care or fi ei. Automat ei trebuie recunoscuti de calculator.. altfel e game over; evident ca sunt anumite standarde dar pt prductia de senzori after market nu inventeaza nimeni un senzor nou, cu alti parametrii, altfel, ar trebui un software update ( patch update) pentru CB.
Ceea ce face omuletul din film este sa  citeasca parametrii senzorului nou cu un device ( se duce langa el pt ca parametrii sa fie cititi corect, sa nu existe nici o eroare de transmisune, factor esential pt buna functionare ulterioara) dupa care, mai mult ca sigur, conecteaza device-ul respectiv la CB-ul masinii, pt a "varsa"  - trivial spus - parametrii senzorului nou in calculator. - CB.  Cred ca in general asa se intampla.. daca cineva stie / cunoaste procedeul vom avea confiramrea sau infirmarea celor de mai sus.
Pe  de alta parte, daca ar exista 4 receptori, acesta ar trebui sa fie aproape de axul rotii ( e clar ca senzorul este in valva, si este mobil, punctul cel mai apropiat echidistant fata de senzor  e centrul cercului . chiar si aici pus exista posibilitatea de a citi alti senzori ( la stop, de exemplu).
dar poate aflam daca este asa sau nu.. pe mine m-a uimit alegerea unei frecvente "licentiate" versus in frecventele din  spectrul liber sau tehnologiile "libere" gen bluetooth.
P.S: eu is curios intotdeauna de cum functioneaza lucrurile, si "how is made"..  :)
si cand ma gandesc ca ieii am vrut sa aflu o informatie de pe forum usor :-) pt masina lu' fiimea.. ce sa-i faci.. mi-a pus problema .. nu am mai avut asa ceva. a venit cu jalba in protap ca i se aprinde senzorul in bord dupa ce i-a facut presiunea la vulcanizare  - i-o facuse mica 2.3.. nominal e 2.5 cum scrie pe usa :-))). Am facut-o la 2.5 cum scrie pe usa si s-a stins repede dupa aceea.  O  pun sa isi faca si ea cont.. ca doar e posesoare de Suzuki.. ai masina.. ai belele  :P
Today is the first day of the rest of my life

The following users thanked this post: enicky

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #52 : 28.Dec.2018, 05:37:34 p.m. »
În cazul Suzuki nu trebuie citiți manual senzorii,  sunt recunoscuți (împreună cu poziția lor pe mașină) în mod automat. La alte mașini, cum e cazul Outback-ului meu, sistemul nu e la fel de deștept. ID-ul și poziția senzorilor trebuie citite cu acel aparat și apoi încărcate în CB. Acesta nu e capabil să memoreze mai mult de patru ID-uri astfel că de fiecare dată când fac schimbul de anvelope (iarnă / vară) trebuie să încarc noile ID-uri și poziția senzorilor pe mașină.

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • Gen: Bărbat
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #53 : 28.Dec.2018, 05:47:55 p.m. »
aha, clar, bun info ! Good to know ! :)
Today is the first day of the rest of my life

Offline enicky

« Răspuns #54 : 28.Dec.2018, 08:33:57 p.m. »
... bun info ! Good to know ! :)
    Am subliniat citatul pentru ca toate informatiile/explicatiile date de @eduard_b  d.p.m.d.v. trebuiesc citite cu rabdare, chiar daca unele sunt de nivel ridicat si asimilate as zice zice eu, fiindca intelegem modul de functionare al acestor senzori. Binenteles ca cineva poate spune "la ce-mi trebuie?", eu as zice, chiar de cultura generala...
  Mi-am dat seama ca esti in domeniu(sunt inginer de transmisiuni - am terminat telecomunicatii), chiar daca nu precizai, explicatii de acest gen am mai primit si de la colegi de munca, le-am "rumegat" si le-am inteles(la un moment dat eu am "ratat" electronica).
  Personal apreciez postarile respective, chiar daca au fost mai ample, dar au fost totusi pe intelesul tuturor, zic eu ! Eduard  well done ! :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bisti

« Răspuns #55 : 28.Dec.2018, 08:39:10 p.m. »
Parerea mea este ca, avand frecvente, are si canale de comunicatie. E posibil ca cele OEM sa fie setate pe anumite canale de comunicatie iar sistemul le asimileaza repede in funcție de distanta pana la fiecare senzor. Cand sunt AM, ori nu le vede deloc, ori pierzi o zi sa le setezi corect.