Autor Subiect: E normal sa vina din fabrica cu atatia plumbi pe jante?  (Citit de 9628 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: E normal sa vina din fabrica cu atatia plumbi pe jante?
« Răspuns #30 : 01.Dec.2017, 01:38:21 p.m. »
Jantele noi nu cred ca sunt deformate din fabrica.
Cauciucurile, desi noi, pot fi dezechilibrate datorita depozitarii.
Daca rotile nu vibreaza la 130-140km/ora, atunci nu e nici o problema. Viteze mai mari vei atinge si mentine foarte rar in Romania, datorita starii drumurilor.

Offline jante.otel

« Răspuns #31 : 01.Dec.2017, 02:13:24 p.m. »
In procesul de fabricatie al jantelor de tabla, la capatul liniei de fabricatie, e o masina de control care verifica diverse dimensiuni printre care si bataile radiale si axiale (0,8 / 1,0 mm). Daca astea sunt in afara limitelor admise jantele se redreseaza manual si se reverifica pe masina sau, daca nu e posibil sa se redreseze se rebuteaza.

Jantele de Vitara sau S-Cross (e aceeasi janta) sunt marcate automat de o masina prin poansonare unde este punctul de dezechilibru minim (un cerc mic de vreo 5-6 mm pe bordura jantei).
La asamblarea anvelopei pe janta, in mod normal punctul asta se aliniaza cu un punct similar existent pe anvelopa (care reprezinta punctul de dezechilibru maxim al anvelopei), a.i. per ansamblu roata sa fie echilibrata pe toata circumferinta. Daca un astfel de punct nu exista pe janta, sau pe anvelopa, sau pe niciuna dintre ele si la echilibrarea rotii e nevoie de foarte multi plumbi intr-o prima faza s-ar putea slabi anvelopa pe janta, roti anvelopa aprox. "pi" radiani, sau 180 grade (v-am omorat cu acei pi radiani  ;)) fata de janta si apoi se echilibreaza din nou. In general rezultatul trebuie ca e favorabil.
Chestia e verificata: eu am patit-o asa si aplicand chestia cu rotitul anvelopei/janta am redus plumbii de la multe zeci la 10-15 g. Ce mai trebuie ca toate sa fie respectate: un slujbas la o vulcanizare care sa aiba bunavointa sa faca ceea ce-i ceri.
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #32 : 01.Dec.2017, 02:19:12 p.m. »
(v-am omorat cu acei pi radiani  ;))

Doar ne-ai ametit putin. Daca ziceai 3 sau 5 pi radiani cred ca era fatal! :dknw:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline proof

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • Bucuresti
« Răspuns #33 : 02.Feb.2018, 05:24:18 p.m. »
Cantitatea plumbilor de echilibrare denota calitatea anvelopelor (mult si prost).
Aceiasi constatare pentru echiparea cu anvelopele de iarna YoKohama, plumbi la greu si mai mult dupa 2 ani deformarea benzii de rulare.
Din cele culese de la meseriasi, echilibrarea anvelopelor noi se face dupa un rulaj de minim 500 km.
Am refacut echilibrarile de fabrica la 2 ani de fapt 2 ierni, nu mai aveau nicio treaba plumbii pusi din fabrica, aveam trepidatii la viteze mari - intra intr-un fel de vibratie.
  • SX4 S-CROSS

Offline Lerua07

« Răspuns #34 : 02.Feb.2018, 05:32:05 p.m. »
Nu este generalvalabila concluzia ta. Eu fac a 3-a iarna cu rotile de iarna luate de la Suzuki si nu am nicio trepidatie in volan. Cred ca mai conteaza si pe ce drumuri circuli si prin cate gropi dai !  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: Beatrice

Offline proof

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • Bucuresti
« Răspuns #35 : 04.Feb.2018, 03:47:35 p.m. »
Nu cochetez eu cu gropile, poate nu sunt pe inteles, am vorbit in postare despre plumbii pusi de fabrica pe roti sau de service cand le-au montat stok.
Unii sunt norocosi altii mai putin , ca la LOTO :pardon:
  • SX4 S-CROSS