Autor Subiect: Probleme ESP, ABS, ECU, etc... electronică?  (Citit de 2496 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline alex.marius

Probleme ESP, ABS, ECU, etc... electronică?
« : 24.Sep.2017, 10:37:13 a.m. »
 Salutări,
Vineri 15.09.2017 mi-am primit mașina. Cu această ocazie țin să le mulțumesc lui Bogdan Zărnescu și lui Daniel Dobrescu pentru sprijin.

Revenind la subiect,  luni 18.09.2017 mi-au apărut niște erori în bord: Service ESP System + ABS + RBS deactivated + Hill hold control deactivated, inspect cruise control. Mergeam pe asfalt în condiții normale de trafic. Am impresia că exact înainte să apară eroarea mi s-a activat RBS-ul, am simțit o frânare ușoară.

Am sunat imediat la service Suzuki Sara Motors din Timișoara care m-au primit imediat și i-au făcut o diagnoză.
Mi-au spus că trebuie inlocuit senzorul ABS dreapta față, dar m-au sfătuit să merg la Arad pentru că lor le vin greu piesele... Nu comentez aspectul, cine știe cunoaște  ;)

Marți am sunat la Infogo Motor Arad și am făcut o programare pentru miercuri. Miercuri am stat în service de la 8 la 14 în teste și diagnoze, au verificat senzorul,  siguranțe, cablaj electric,  fără o concluzie clară. Erorile nu puteau fi șterse. Au intrat inclusiv cei de la Suzuki București pe diagnoză on line.
Am plecat fără să rezolvăm problema. Mi s-a spus că probabil este ECU,dar vor să mai facă teste.

Am plecat de la ei,  iar în maxim 200m eroarea a dispărut.
Am urcat pe autostradă, iar la câțiva km am avut un tir în față, înainte să pot schimba bandă, mașina a frânat ușor, imediat au reapărut erorile și s-a auzit în secunda 2 o pocnitură puternică în zona roții dreapta față. Am sunat imediat la service.

Joi dupămasă am lăsat mașina la ei. Vineri au lucrat la ea dar nu s-au lămurit urmând să îi mai facă teste luni și eventual să comande un ECU dacă se conving că acesta este defect.
Ați mai pățit câteva ceva similar? Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
« Ultima Modificare: 24.Sep.2017, 11:05:22 a.m. de alex.marius »
  • Suzuki Vitara M16A Allgrip Passion

Offline Lerua07

Re: Probleme ESP, ABS, ECU, etc... electronică?
« Răspuns #1 : 24.Sep.2017, 11:19:35 a.m. »
Nu cred ca cineva de pe forum cu Vitara a patit asa ceva. Din ce spui tu cel mai probabil iti vor schimba ECU.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline alex.marius

« Răspuns #2 : 24.Sep.2017, 01:06:21 p.m. »
 Ai dreptate, nu am gasit pe nici un forum problema aceasta la Vitara. La SX4 se pare ca au fost probleme la ABS, care s-au remediat fără service: mașina încărcată și frânare puternică. Din păcate nu am mașina că să testez.

Offline alex.marius

« Răspuns #3 : 24.Sep.2017, 01:57:37 p.m. »
Totuși, cum se explică bufnitura auzită în zona roții dreapta față?

Offline alex.marius

« Răspuns #4 : 07.Oct.2017, 07:38:00 a.m. »
Se pare că problema a fost fuzeta... S-a remediat in cele din urmă.