Autor Subiect: De ce nu mai vorbeste nimeni despre Splash?  (Citit de 11842 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Primitivus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Gen: Bărbat
De ce nu mai vorbeste nimeni despre Splash?
« : 07.Mai.2011, 10:56:37 a.m. »
Acum vreo doua saptamani am pus o intrebare despre posibilitatea de a spala sau nu motorul... N-am primit niciun raspuns si nu cred ca voi primi vreunul (nu e un repros. Imi place forumul! Am fost ajutat de multe ori si, in plus, am aflat multe lucruri interesante)... Dar m-am intrebat de ce? Ori pentru ca      n-am mai intrat de mult pe forum (daca este asa, ar trebui sa se specifice in regulament, oamenii ar trebui sa stie ca daca nu intra un timp pe forum risca sa nu mai primeasca raspunsuri la intrebari), ori pentru ca nu mai e nimeni interesat de splash. Am observat ca nu se mai vorbeste despre splash si nu inteleg motivul. Suntem prea putini, nu mai avem ce sa ne spunem? De aceea lansez o alta mica provocare. Care e diferenta intre masina avuta inainte si splash sau orice alt model de suzuki? Eu am avut un opel corsa din 2005, de 1,3, disel. Cu corsa, spre deosebire de splash, am avut mari probleme, ba se strica una, ba alta, asa ca am tinut-o mai mult prin service. La voi care e diferenta? Poate, de data asta, imi va raspunde cineva...

Online Leutz

Re: De ce nu mai vorbeste nimeni despre Splash?
« Răspuns #1 : 07.Mai.2011, 11:08:31 a.m. »
Pai tocmai ti-ai raspuns singur  :D Daca masinile n-au nici o problema si merg brici ... oamenii-s la volan, nu pe forum  :x

In alta ordine de idei, sunt posesori de Splash activi pe forum, dar posteaza imprastiat prin alte topicuri. Daca masinile lor n-au probleme  B-), incearca sa dea de cap la problemele altora  :fluier:
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #2 : 07.Mai.2011, 11:44:51 a.m. »
@Primitivus: scuze ptr. intarziere!
Eu nu as spala motorul, dar daca trebuie incerca sa il speli cu un furtun cu apa fara presiune si sa ocolesti compresorul si alternatorul.
Comparatie cu alte masinii... :-?..Splash-ul e a 15-a masina in familia noastra si a fost prima fara probleme sau extra buget pentru reparatii. Mi se pare totusi plapanda ptr. drumurile patriei dar construita cu responsabilitate si inglobeaza multe solutii tehnice si echipari superioare ptr. clasa ei.....parerea mea.

@Leutz: cam ai dreptate, masina 'benzineste si scanteieste' si nu prea avem probleme mari sau diferite fata de membrii comunitatii suzuki:
 1. tremura la relanti sau fluctueaza = benzina putina in rezervor si s-a format condens /si sau ai avut nesansa sa alimentezi din locul nepotrivit
 2. timonerie & cutie de viteze = ungere cabluri inlocuit 'surogatul' de ulei din fabrica (chiar producatorul recomanda inlocuirea la maxim trei ani de la fabricatie)
 3. caseta de directie = apar zgomote pe partea soferului care se rezolva prin reglarea casetei de directie la service
 4. functionare iesita din parametrii motorului = deconectata borna negativa ptr. 10 min si .....se repara singura. :-?...a functionat!

si cam atat..... (:|

Offline Primitivus

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 07.Mai.2011, 05:45:54 p.m. »
Multumesc pentru raspuns, Iahim. Luna asta merg la revizia de 3 ani la service. Am sa-i intreb si pe cei de acolo cum e mai bine (si am sa va spun si voua, daca intereseaza pe cineva acest lucru)... Sper ca Leutz sa aiba dreptate si sa nu fie asa cum am crezut eu...

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #4 : 07.Mai.2011, 08:34:16 p.m. »
Salut, apropos de spalat motorul, nu e cu nimic mai speciala operatiunea la Splash decat la alte modele. Cauta prin topicul lui Andrei caci el e pasionat si priceput, intr-o ordine aleatoare, cand vine vorba de spalat masina. Zicea ceva de spuma activa ...lasat sa actioneze si apoi cu furtunul de apa fara presiune. Motorul daca nu are urme de ulei, si nu ar trebui sa aiba, poate fi sters si cu carpa uscata.

http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/2007-suzuki-swift-sport/320/

pag 41

Offline cobra20

« Răspuns #5 : 07.Mai.2011, 09:03:14 p.m. »
sau daca ti e frica sa dai cu apa, ia niste lavete de microfibra si una inmoaie in apa sau ceva solutie de curatat di curatal asa si cu una uscata sterge. Nici eu nu am dat cu furtun sau spalat cu presiune dar al meu arata asa. Spor la curatat
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 08.Mai.2011, 06:24:13 p.m. »
pentru spalara motorului cu apa..rece .. oriunde ar fi facuta aceasta operatiune(in curte, in spatele blocului, la spalatorie sau in service)  nu cred ca e bine sa ai motorul fierbinte

eu am spalat motorul de praf doar in spatele blocului, dar nu cu jet putenic.. a fost mai de graba stropire a compartimentului motor precum as da in o balta si o stergere cu carpa. am proceda asa pentru ca am vazut o groaza de stropi murdari pe acolo si am gandit ca daca stropii murdari nu aua vut efect negativ, nici stropirea mea nu va dauna.
pe unde era mai uns am dat cu o perie apa si cu detergent de rufe

Offline Primitivus

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 20.Mai.2011, 05:17:40 p.m. »
Multumesc pentru raspunsuri tuturor! Am fost la revizia de 3 ani, am intrebat daca e bine sa speli motorul, iar cei de acolo mi-au spus ca nu e indicat asa ceva. Cel mai bine e sa fie sters cu o carpa. In privinta masinii (daca intereseaza pe cineva...) n-au fost probleme. Dupa 3 ani si 29.000 de km e ok! Sper sa pot spune asta si anul viitor...

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #8 : 21.Mai.2011, 10:16:34 a.m. »
Bravo, la multi kilometri!  :clap:

Offline greensplash

« Răspuns #9 : 14.Iul.2011, 09:50:04 p.m. »
Noi am spalat motorul dupa 2 ani de cand am luat masinuta la revizie la Szged, caci cei de acolo au zis ca e cam murdara si daca vrem ne-o spala ei si sincer nu am avut nici o problema.
Luna asta avem 3 ani si mergem iar la Szeged la Revizie si il vom spala si motorul din nou.