Autor Subiect: Variatie zilnica a nivelului de lichid de frana  (Citit de 2787 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Variatie zilnica a nivelului de lichid de frana
« Răspuns #20 : 25.Iun.2020, 10:47:16 p.m. »
Rastorni masina si curge singur.  :fluier:
Acuma serios vorbind, cu o seringa cu ac foarte subtire care sa treaca prin sita ai încercat?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Blitzu

« Răspuns #21 : 25.Iun.2020, 11:12:49 p.m. »
Sa verifice lichidul cu un tester de lichid de frână?
Mda,deși nu cred ca asta avea in cap,exista o soluție foarte simpla,se numește aerisitor. Cu ocazia asta aerisesti și franele.
Sincer,despicam firu-n 16.
Decât sa întreb pe forum cum se scoate sita din rezervorul de lichid de frana(nu stim motivul) si sa-mi răspundă cineva după 2 zile...cu o intrebare,mai bine scoti tot lichidul(și din modulul ABS,ca doar nu te zgârciți sa plătești un băiat cu laptop) si il înlocuiești cu unul nou iar pe cel vechi  poti sa-l trimiti la 7 laboratoare de testare,ca ai de unde.
Cu riscul de a fi ironic,risc sa pun intrebarea: cand verifica al nostru coleg lichidul zilnic?
O face dimineata inainte sa plece și dupa-amiaza cand sosește?  Dacă e asa,e irelevant.
In cazul in care nu e vreun pitic frustrat sub capota care seara ii scoate lichid iar cand se trezește il pune inapoi,nu vad o problema.

Dacia nu avea frane,oricât de sus ar fi fost lichidul in vas

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline teutzue

« Răspuns #22 : 25.Iun.2020, 11:18:13 p.m. »
N am zis că-l verifica zilnic. Eu am încercat sa verific lichidul și n am știut sa scot capacul și am renunțat. Tester ul l am folosit la cealaltă mașina.

Acum dacă știe cineva, sa răspundă. Daca nu...
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #23 : 25.Iun.2020, 11:19:44 p.m. »
Încercați să vă abțineți de la interpretări personale pe subiectele tehnice. Dacă nu aveți un răspuns concret la întrebările puse, treceți mai departe.

Offline Catalln

« Răspuns #24 : 25.Iun.2020, 11:44:43 p.m. »
Motivul este cât se poate de simplu, speram evident, în fine nu vreau sa comentez rautacismele gratuite.
Da lichidul de frână se poate verifica cu ajutorul unui dispozitiv care îți indica dacă are apa și cât la sută.
Astfel vezi dacă e de schimbat sau nu.
Cea cu doi ani... nu vreau sa comentez și sa întru în polemici.
Mulțumesc @rexkrokiDAU @teutzue
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline ntire2000

« Răspuns #25 : 25.Iun.2020, 11:57:52 p.m. »
De unde sa aiba apa?!?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Catalln

« Răspuns #26 : 26.Iun.2020, 12:21:37 a.m. »
"Deprecierea calităţilor lichidului de frână se datorează mai multor factori:

Variaţiilor de temperatură la care este supus acesta pe maşină. Iarna există temperaturi de
-20 grade C, iar vara, la nivelul tamburilor şi al discurilor, temperatura pioate ajunge la +300 grade C.

Absorţiei de vapori de apă din atmosferă. Lichidul de frână nou are un conţinut scăzut de apă, (valoarea de 0,4 %, corespunde unui punct de fierbere peste +205 grade Celsius,) în timp ce lichidul impurificat (cu 2% sau 4% apă) are un punct de fierbere mult mai coborât, sub 150 grade C, adică sub limita admisă de standardele în vigoare (vezi tabel). Lichidul impurificat nu mai prezintă siguranţă în funcţionare deoarece vaporii de apă din instalaţie, la temperaturi de +300 grade C în funcţionare, la acţionarea frânei vor face pedala mult mai moale, mai elastică, netransmiţând în totalitate la roţi forţa de frânare.
... "
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline ntire2000

« Răspuns #27 : 26.Iun.2020, 02:19:25 a.m. »
Fara suparare, dar eu n-am mai prins -20 de grade de vreo 10 ani.
Temperaturi de astea au mai fost pe la Miercurea Ciuc sau Intorsura Buzaului.

Concentratia de apa cred ca se modifica dupa ani buni.
Nu cred ca e cazul la o masina de 3-4 ani sa ne punem probleme de genul asta.
Eu as merge pe explicatia data de smiley.

PS: apropo, o frâna de mâna trasa pe timpul stationarii nu ar fi o explicatie valabila?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Dogy

« Răspuns #28 : 26.Iun.2020, 12:55:16 p.m. »
Daca schimbi uleiul de frana la fiecare 2 ani sau 40.000 de km, cum zice la carte, nu are timp sa acumuleze apa. Daca nu faci asta, il schimbi odata cu placutele. Daca nu faci nici asta, il schimbi imediat ce simti ca ti s-a "inmuiat" pedala de frana. In rest, cam cauti probleme care nu exista.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

The following users thanked this post: teutzue

Offline Valentin.Bartolomeu

« Răspuns #29 : 26.Iun.2020, 01:22:21 p.m. »
http://www.agir.ro/buletine/2619.pdf
Cred ca merita atentia. ;)
  • Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MT Spirit 2019

The following users thanked this post: gabineg, gabi males