Autor Subiect: Trage usor dreapta  (Citit de 1811 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Bobcat134

Trage usor dreapta
« : 24.Sep.2017, 05:23:16 p.m. »
Salutare tuturor astazi am avut un drum de 225 de km. Combinat autostrada cu drum national. Nu am putu observa cu masina trage foarte foarte usor dar sesizabil dreapta. Puneam volanul perfect drept apoi acessta se ducea spre dreapta. Uneori si la gropi volanul prefera o pozitie mai cas dreapta.

Nu am avut pana acum asa ceva. In Slobozia m am dat jos din masina am verificat presiunea cu ajutorul kitului de umflat roti, erau identice. Daca a mai intalnit cineva problema asta va rog sa lasati un mesaj. Masina este noua are 3000 de km facuti.
  • Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip

Offline alex.marius

Re: Trage usor dreapta
« Răspuns #1 : 24.Sep.2017, 06:51:34 p.m. »
Schimbă roțile din față între ele. Dacă trage stânga sunt roțile de vină, dacă trage tot dreapta e geometria.Baftă
  • Suzuki Vitara M16A Allgrip Passion

Offline valmar67

« Răspuns #2 : 25.Sep.2017, 12:02:31 a.m. »
Mie , de noua, imi trepida la viteze mai mari de 110-120 , asa ca am echilibrat rotile, din nou, inclusiv cele din spate. Nu stiu daca are vreo legatura cu directia , dar incearca sa le echilibrezi la o vulcanizare mai buna.
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 25.Sep.2017, 11:04:15 a.m. »
...masina trage foarte foarte usor dar sesizabil dreapta.
Poate e din cauza soselei care e putin inclinata dreapta pt evacuarea apelor pluviale sau scurse din topirea zapezilor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline marius_gxg

« Răspuns #4 : 29.Sep.2017, 04:39:08 p.m. »
Poate e din cauza soselei care e putin inclinata dreapta pt evacuarea apelor pluviale sau scurse din topirea zapezilor.

O buna observatie, dar asta nu inseamna oare ca toate masinile ar trebui sa traga dreapta, nu doar a lui Bobcat134?  :-))

Bobcat134, problema ta poate sa aiba mai multe cauze. Pentru un test rapid eu zic sa urmezi sfatul lui alex.marius. Daca nu e concludent, fa un drum pe la dealer ca sigur o ai inca in garantie...

• Suzuki Vitara Passion 1.6 VVT

Offline toma

« Răspuns #5 : 29.Sep.2017, 04:48:08 p.m. »
   Daca drumul e inclinat toate trag dreapta... uneori aproape imperceptibil astfel ca unii dintre noi nici nu observa asta daca au mana mai ferma. Daca lasi volanul din maini (nerecomandat) devine sesizabil. Omul zice ca trage dreapta "foarte, foarte usor", eu as spune ca in aceste conditii explicatia lui @Laurentiu este mai plauzibila ca o problema tehnica.

Pe de alta parte, poate rotile nu au fost echilibrate si chiar e nevoie de o astfel de operatie.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain