Autor Subiect: Dar avem insule si aici, in Marea Neagra! -> Nessebar Bulgaria  (Citit de 19894 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Dar avem insule si aici, in Marea Neagra! -> Nessebar Bulgaria
« Răspuns #190 : 11.Nov.2019, 11:17:25 p.m. »
Ai reusit sa bei cafea din aia prajita "live" pe discul ala pozitionat deasupra unui gratar cu nisip incins?
Erau un mosneag si babuta lui care vindeau cu 2 sau 3 leva o cescuta din aia de cafea verde prajita, macinata si facuta turceste la fata locului.
Am baut una de curiozitate si am fost zombi noaptea urmatoare.

Pe mine locul ala ma atrage iremediabil, nu a fost an în care sa nu intru macar 3-4 ore prin Nessebar, indiferent pe unde m-au purtat pasii în tranzit pe acolo.
Acolo as vrea sa am un "cuib" al meu, mai ales pentru extrasezon.
E "ceva" în cei 600 de ani de istorie pe care-i are.

Si au ei un rapsod popular (un fel de Dumitru Farcas) care în perioada estivala cânta cel putin 3-4 ore seara de seara.
De cel putin zece ani e tot acolo, omul e o comoara de patrimoniu.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: toma

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #191 : 11.Nov.2019, 11:23:46 p.m. »
Facem un club? :)
...si am o recomandare: un restaurant Macedonean!
Go Terios!!!:)

Offline ntire2000

« Răspuns #192 : 11.Nov.2019, 11:30:15 p.m. »
Ooooooof, ce-as bea o bere din aia.....  :pardon:

Nu ma pot abtine, uite ce rezerve mai am din concediu.  :-))

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #193 : 11.Nov.2019, 11:32:59 p.m. »
Shumensko? Buna rau  :D...sa vezi mancare ce aduc pe masa tipii de acolo(afacere de familie)

Offline ntire2000

« Răspuns #194 : 11.Nov.2019, 11:46:06 p.m. »
Ce m-a impresionat pe mine în Nessebar a fost o întâmplare de acum 8 sau 9 ani.
Eram în ultima seara, tocmai ne îmbarcam pe drumul catre casa si fiica-mii i s-a facut foame (era la vârsta la care era indicat sa o saturi ca sa nu-ti turuie tot drumul).
Foarte important - era ora 10,30 noaptea.
Si tragem la o terasa, mai erau vreo 7-8 clienti maxim, pe la 12 cel mai târziu aia trageau obloanele.
Si cu meniul în mâna, foarte serioasa fiica-mea vrea spaghete bolognese, noi ne multumeam cu pizza, cartofi cu gratar, ceva salate locale si ce mai era disponibil la ora aia.
Si dispare chelnerul cu meniul si comanda.
Si trece o un sfert de ora. Si mai trece un sfert de ora.
Ma duc la baie (ca era cazul) si în drum spre ea, zaresc bucataria "utilata" cu un bucatar simpatic - un tip "micut" cu ceafa lata, asa ... la vreo 120 de kile.
Ala, foarte concentrat, prepara spaghete bolognese - la 11 si ceva noaptea, la pretul de 8 leva (cam 4 euro) portia.
Am ramas profund socat, asta da pupat în fund al clientului.
Ma gândeam pe drumul de întoarcere cum ar fi sa încerc experienta si la noi la mare, dar mi-e frica ca o sa-mi iau bataie.  :-))

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #195 : 12.Nov.2019, 07:10:22 a.m. »
Eu am mers mai mult la Sozopol si doar am trecut prin Nessebar.
Mi-aduc aminte ca de la o masuta asezata in fata unei case din zona istorică am cumparat  cea mai buna dulceata de smochine pe care am mancat-o vreodată.
Mai repet uneori figura in Kaufkand-urile bulgărești, dar nu se compara...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

« Răspuns #196 : 12.Nov.2019, 08:37:36 a.m. »
@ntire2000, am ratat cafeaua de care pomenesti... dar am savurat o inghetata buna. De altfel a fost singura pauza in care am stat asezati, in rest am facut conditie fizica impingind carucioarele copiilor la deal sau vale pe pavajul ala de piatra.
 In timp ce doamnele inventariau ofertele din magazine, am reusit sa ma furisez sa trag cateva cadre... De stat la restaurant nici vorba, copiii erau foarte activi si cum nici nu era ora lor de masa nici macar n-am incercat. De retinut recomandarea lui @lucianer pentru cand vom mai ajunge pe acolo.

Dupa aparitia copiilor s-au schimbat radical ritmul si activitatile in concediu... deocamdata ne adaptam la noile conditii si testam care este zona de confort a copiilor. Se dovedeste ca sunt mult mai adaptabili decat am banuit la inceput cu conditia sa respecti necesitatile primare: masa, apa, somn si joaca.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ...

« Răspuns #197 : 12.Nov.2019, 10:00:40 a.m. »
Eu am mers mai mult la Sozopol si doar am trecut prin Nessebar.
Mi-aduc aminte ca de la o masuta asezata in fata unei case din zona istorică am cumparat  cea mai buna dulceata de smochine pe care am mancat-o vreodată.
Mai repet uneori figura in Kaufkand-urile bulgărești, dar nu se compara...
Cred ca am cumparat de la aceeasi persoana. Un barbat. Dulceata de smochine verzi. Sa tot fie acum 4-5 ani.

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #198 : 12.Nov.2019, 11:34:36 a.m. »
Eu am fost turist de Marea Neagra Bg dar partea de Sud. Am terminat  o prima parte a concediului in Primorsko si am mai luat inca 4 zile in Radva(lipit de New Nessebar). Automat am ajuns si in Old city, eram nerabdatori sa.l vedem fiindca ne plac maxim asezarile de genul asta.Pentru noi, mersul spre Valea Prahovei inseamna Veliko ;) .
Am ramas incantati de cele vazute acolo in Nessebar, case, stradute, restaurante....etc. Nu as mai fi plecat! La fel recomand, pentru cine nu a ajuns: Plovdiv!

Sent from my MI 8 using Tapatalk