Autor Subiect: Sfaturi IGNIS 2004 benzina  (Citit de 3367 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline merchant87

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
  • If ain't broken, don't fix it!
    • Brasov
Sfaturi IGNIS 2004 benzina
« : 22.Aug.2017, 01:01:04 p.m. »
Buna ziua tuturor,

Detin un Ford Mondeo si nu sunt foarte bun cunoscator al marcii Suzuki, dar ma gandesc sa cumpar un Ignis SH pentru sotia mea. Maxim 2000 E vreau sa dau pe ea, anii 2003-2005.
Ea va face naveta de 10 km zilnic, dar o vom folosi foarte mult si pentru oras. Mondeo ramane ca masina de familie pentru drumuri lungi si pentru mine.

In primul rand ce atributiuni vreau sa aibe masina:
1. Garda inalta
2. Consum mic
3. Intretinere nu foarte scumpa
4. Nu tin sa aibe nu stiu ce putere, nu cred ca o sa mearga cu mai mult de 120 km/h. 1.3 benzina mi se pare ideal. Nu prefer Diesel la o astfel de masina.
5. Sa poata sta 2 copii in spate in scaune confortabil
6. Aer conditionat neaparat
7. Geamuri electrice pe fata.
8. ABS obligatoriu, ESP optional
9. Dimensiunea rotilor <= 15 inch
10. Fiabilitate ok.
11. 4x4 optional.

Am si alte alternative: WV Lupo/Polo, Skoda Fabia, Ford Fiesta/Fusion, Subaru Justy.
Dintre toate Ignis mi se pare cel mai bun raport pret/calitate, care din cate vad indeplineste majoritatea de mai sus. Totusi am nevoie de niste sfaturi din partea unor cunoscatori daca sunteti amabili.

Sunt asteptarile mele realiste?
La ce sa fiu atent cand ma uit dupa masina?
Ce probleme in particular poate avea aceasta masina la acesti ani de fabricatie?
Dintre alternative, care ar fi cea mai aproape, sau mai buna?
Eu m-am uitat dupa preturi la piese, dar este pur teoretic. Care ar fi din experienta voastra costurile de intretinere?

Am gasit un anunt pe olx ca o varianta: https://www.olx.ro/oferta/suzuki-ignis-2004-1-3-vvt-stare-buna-ingrijita-ID95cy7.html

Va multumesc.

• Ford Mondeo
Liviu.

Offline ulise

Re: Sfaturi IGNIS 2004 benzina
« Răspuns #1 : 22.Aug.2017, 01:25:35 p.m. »
Salut și bine ai venit pe forum!

Despre eventuale hibe nu știu a îțî spune. Socrul meu a avut un Ignis 1.3, 4x2, a.f. 2005- de întreținerea lui m-am ocupat eu. În 5 ani, în afară de revizii nu a necesitat bani.

În Ungaria este mașina populară, cum este Logan-ul la noi. Întreținerea  nu este costisitoare.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline merchant87

• Newbie
  • *
    • Brasov
« Răspuns #2 : 22.Aug.2017, 02:53:40 p.m. »

Despre eventuale hibe nu știu a îțî spune. Socrul meu a avut un Ignis 1.3, 4x2, a.f. 2005- de întreținerea lui m-am ocupat eu. În 5 ani, în afară de revizii nu a necesitat bani.

În Ungaria este mașina populară, cum este Logan-ul la noi. Întreținerea  nu este costisitoare.

Multumesc pentru raspuns.

Masina a cumparat-o de noua?
  • Ford Mondeo
Liviu.

Offline ulise

« Răspuns #3 : 22.Aug.2017, 04:56:43 p.m. »

Nu. Prin 2010, dacă imi aduc bine aminte. Am instrăinat-o acum un an, unui prieten, ce e tare mulțumit de ea.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

The following users thanked this post: merchant87

Offline merchant87

• Newbie
  • *
    • Brasov
« Răspuns #4 : 23.Aug.2017, 01:12:47 p.m. »

Nu. Prin 2010, dacă imi aduc bine aminte. Am instrăinat-o acum un an, unui prieten, ce e tare mulțumit de ea.

Ok, mersi frumos de info !
  • Ford Mondeo
Liviu.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 24.Aug.2017, 09:37:57 p.m. »
Salut, @Merchant87.

Cred ca ai putea să îi dai un PM colegului @sanduraveica, posesor de Ignis de multi ani si sa-i reiterezi intrebarile tale. Nu prea scrie el pe aici, dar constat ca e prezent. 

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: merchant87