Autor Subiect: Aliniament roti, indeosebi rotile spate  (Citit de 1640 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Aliniament roti, indeosebi rotile spate
« Răspuns #10 : 15.Iul.2021, 11:23:39 p.m. »
Nu trage, nu vibreaza. Nici nu ar avea cum, caci ambele, stanga-dreapta spate, sunt la fel de strambe  :fluier:
Cum spuneam, pe fata pare mai putin sesizabila treaba, spre deloc, dar pe spate e clara. Zilele astea rezolv cu geometria, nu costa o avere.

Acum mi-am amintit ca am vazut mai demult pe cineva spunand pe grupul de Facebook sa se verifice geometria la SCross-urile noi, ca vin cu rotile strambe.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline migabi

« Răspuns #11 : 16.Iul.2021, 07:19:09 p.m. »
Eu zic ca e ok pentru genul asta de suspensie cu bara de torsiune. In mod normal trebuie sa aibe unghiul de cadere negativ si cel de convergenta pozitiv, ambele valori fiind putin mai mari decat pe fata. In plus suspensia e calculata ca geometria sa se modifice usor in viraje prin intermediul transferului de masa de pe o roata pe alta.
Sau cel putin asa ar trebui.
Chestia e ca nu poti regla geometria spate prea usor (ieftin) pt genul asta de suspensie spate.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline kiko77

« Răspuns #12 : 16.Iul.2021, 10:26:47 p.m. »
Nu stiu daca e la fel ca la vitara dar eu am fost azi la auto soft pt reglat unghiuri 200 ron
pe fata.Pe spate nu se regleaza.
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 19.Iul.2021, 10:33:00 a.m. »
SCross model 2021.
Doar mie mi se pare ca rotile sunt strambe..."cracite" din spate ?
Urci masina pe o rampa iar ''firul cu plumb'' pus pe interiorul rotii, te va lamuri.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!