Salutare!
Am avut Warn pe un Pajero, Superwinch pe un patrol, T-Max pe un samurai si acum am Dragon-winch pe un Jimny.
Impresia e ca, atat cat dai, atata face. Warn-ul a fost cel mai bun, avea vre-o 15 ani cand l-am luat eu si dupa o revizie, mergea exceptional. Superwinch-ul e aproape lafel ca fi performante.
Produsele pe care le-am avut se afla in gama entry-level, cu o putere intr 9600 si 12000 lbs. Toate produsle de pe piata, din aceasta gama de pret sunt produse in China. Unele mai bine, altele mai prost. In afara de cele pe care le-am avut si poate Ironman, restul, inclusiv cel care il am acum, Dragon, sunt de o calitate slaba si reprezinta o loterie maxima. Adica, am prieteni care au o chinezarie no name ca si mine si merg troliile fara nici un fel de problema, dar cunosc si exemple care au returnat produsele de cateva ori in garantie.
Garantia pentru troliile no-name este deseori greu onorabila, adica, ba trebuie sa astepti pentru piesa defecta cu lunile, ba nu prea exista in realitate.
Sfatul meu, pentru bugetul de 1500 este sa mai strangi din....portofel si ia-ti un T-max macar, par ca ar fi incropite mai bine. Un T-max de 6500 lbs pentru ce ai tu nevoie e suficient. Adica ~400 eur cu TVA. E un troliu cinstit.
Personal, as cauta un warn sau superwinch pe e-bay SH. Sau chiar la noi daca il poti verifica pe masina donatoare inainte sa il iei. Va fi mai bun decat oricare din alternative noi.
Jimny este o masina usoara si acesta este cel mai important avantaj in teren. Incearca pe cat posibil sa il pastrezi!
In sensul asta, iti recomand sa cumperi plasma, nu cablu si fanta de aluminiu, nu role.
O sa-ti mai trebuiasca si o placa de troliu, care iti recomand sa o cumperi si sa o instalezi la un service cu experienta. Atentie! Placa de troliu nu se sudeaza de sasiu! se fixeaza in suruburi.
Daca vrei sa povestim mai multe, suna-ma. 0723575776.