Autor Subiect: a cumparat cineva dvd-gps direct din china?  (Citit de 23678 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: a cumparat cineva dvd-gps direct din china?
« Răspuns #30 : 30.Ian.2015, 01:23:32 a.m. »
@spheedy  :D Pot sa te corectez?

Acum cam tot ce e pe piata, inclusiv cele mai prapadite, vin cu partea de conectare la volan inclusa. Evident ... asa se lauda ei; nu stiu daca sunt e si utilizabila. Daca dai un search pe eBay toti au conectarea cu volanul trecuta la specificatii.

Unitatea pe care am luat-o eu pentru Honda acum cateva luni (cea mai ieftina si mai 'universala' posibil) avea doi conectori (tata) mari pe spate, fiecare cu somoiogul de fire afferent legat in conectori mama.
Unul din conectori era pentru chestiunile uzuale si mergea prin somoiogul corespunzator in mufa ISO (sau de alt fel) a masinii. Celalalt conector era pentru chestiuni suplimentare iar somoiogul de fire corespunzator lui era prins intr-o mufa mama doar intr-o parte, celalalt capat al firelor (printer care si cele catre comenzi volan) fiind lasat liber pentru ... legarea manuala a firelor. Sper ca s-a inteles super-explicatia mea  :D.
Nu stiu insa daca interfata mergea sau nu, pentru ca masina nu avea comenzi pe volan, deci conectorul respectiv a ramas nefolosit.
Iata un exemplu de pe eBay. Cel mai ieftin si mai 'universal' posibil. Jos pe pagina se vede mufa cu firele in gol. DIn pacate nu are o poza cu spatele unitatii.

Ideea era ca la preturi nu mult mai mari sunt unitatile, tot no-name, dar dedicate unui anumit model, respectiv cele care vin cu fata in forma bordului, astfel incat sa nu mai necesite rama adaptoare. Cele pentru SX4 au din start conectarea la volan trecuta in specificatii; si ma gandesc ca interfata chiar merge, intrucat unitatea fiind adaptata pentru SX4 (chiar daca tot no-name) ar trebui sa fie testata optiunea de catre fabricant. Ma gandesc ca poate mufele vin chiar gata pregatite, astfel incat sa fie plug-and-play => sa nu mai conectezi firele la volan unul cate unul.
Iata aici un exemplu de pe eBay, cel mai ieftin din cele (de 8") facute special pentru SX4.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline shpeedy

« Răspuns #31 : 30.Ian.2015, 09:10:29 a.m. »
@spheedy  :D Pot sa te corectez?

Desigur.

Intr-adevar ceea ce spui tu e foarte corect - unitatile no-name facute specific pentru un model de masina au interfata pentru comenzile pe volan, mai mult decat atat au si posibilitatea configurarii functiilor pentru comenzile pe volan.

In ceea ce priveste unitatile universale 2DIN no-name, chiar daca multe au specificatia ca accepta comenzi pe volan, sunt destul de multe situatiile practice (din ce am mai citit pe forumurile altor marci) in care respectiva specificatie e "hit or miss" (=la noroc).   
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #32 : 30.Ian.2015, 03:51:24 p.m. »
Deci...........ca sa cumpar asa ceva,http://www.focalprice.com/EF0075X/6.2_TFT_Resistive_Touch_Screen_Two_Din_Car_DVD_Player_with_GPS_Bluetooth_2GB.html, trebuie sa cumpar rama aferenta, ca sa se potriveasca la prindere
« Ultima Modificare: 30.Ian.2015, 03:53:11 p.m. de BrSx4 »
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline >pexic<

« Răspuns #33 : 30.Ian.2015, 03:56:26 p.m. »
Nu cumperi rama sa se potriveasca la prindere ca nu se prinde in rama, "scula" se prinde in niste fiare din spatele bordului.
Poti prinde orice scula de dimeniune "2DIN" acolo.
Rama o cumperi doar de design ca sa nu ramana loc liber in jur, sa arate frumos si sa nu intre/iasa praf in/din bord.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline adir

« Răspuns #34 : 08.Aug.2016, 01:06:28 p.m. »
Salutari,

Am unitatea aia chinezeasca 2DIN cu WinCE... am constatat ca ecranul a luat-o razna, mai precis partea de 'touch' de la 'touch screen'. Pare o 'atingere fantoma' care nu-mi mai permite sa butonez ecranul, fie se apasa in locuri aiurea, fie clickaie de unul singur, fie nu simte apasarea... s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema? Daca da, exista vreo rezolvare in afara de achizitia unuia mai nou?
  • SX4

Offline marius_rg

« Răspuns #35 : 07.Oct.2016, 10:41:09 a.m. »
Si al meu tot asa face, am observat daca apas cu degetul in anumite zone isi revine. Banuiesc ca display-ul se desprinde incet incet :(
SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi

Offline Leutz

« Răspuns #36 : 08.Oct.2016, 02:41:27 a.m. »
Desprinderea stratului care realizeaza 'touch'-ul e o problema des intalnita la ecranele chinezariilor.

Se pare ca se pot remedia cu caldura (feon sau scule dedicate). Cautati pe youtube; sunt multe tutoriale.

Evident ... si remedierea lor e tot loterie, la fel ca si cumpararea :D
« Ultima Modificare: 08.Oct.2016, 02:43:27 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline adir

« Răspuns #37 : 04.Nov.2016, 07:20:08 p.m. »
L-am 'operat'. M-am pus cu feon-ul pe el sa incerc sa-l rezolv si am fost atat de tandru cu touch-ul ca am reusit sa crap folia de sticla (e o folie de sticla si peste ea una elastica din plastic, totul vine peste ecran, se poate da jos).

Asa ca mi-am luat unul cu touch capacitiv si Android, e un upgrade serios, oricum imi cam doream asa ceva.
  • SX4

Offline marius_rg

« Răspuns #38 : 19.Dec.2016, 10:34:48 a.m. »
Si eu am incercat operatiunea de curand, in schimb nu am reusit mai nimic. Tot la fel se manifesta.

Ce gps ai luat?
SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi