Autor Subiect: [Tutorial] Cum sa inmatriculezi o masina noua  (Citit de 42121 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online NicNic

Re: [Tutorial] Cum sa inmatriculezi o masina noua
« Răspuns #130 : 25.Iul.2020, 10:43:31 a.m. »
A avut cineva situatia aceasta ?

- schimbat domiciliu in trecut ( 2016)
- transferat zilele aceastea un autoturism pe persoana fizica pe rolul fiscal de la noul domiciliu
- achitat impunerea (fara penalitati) la noul rol fiscal din 2016 pana astazi pentru respectivul autoturism
- achitat an de an impunerea la vechiul rol fiscal  din 2016 pana astazi pentru respectivul autoturism

Cum as face sa imi iau banii contribuiti la vechiul rol fiscal ?

Ciudata situatia descrisa mai sus.

Pentru ca am alta exeprienta:

Eu am cumparat o maisna SH, deja inmatriculata in Romania.
Am facut contractul de vanzare cumparare (model ce are incluse rubrici pentru viza autoritatii fiscale, atat a vanzatorului cat si a cumparatorului).
Vanzatorul a mers cu acest contract (semnat de parti) si a scos din evidenta masina lui, vizand fiscal si contractul.
Nu a primit nimic inapoi, din impozitul platit de el pana la sfarsitul anului. (daca nu ar fi fost platiti integral, ar fi trebuit achitat tot,  asa i s-a spus)
Toate astea s-au derulat in 07.07.2020.

Am luat actele de la vanzatoar (toate: CVC, CIV si talon). Si gata interactiunea cu el
Am declarat la fisc (la mine) masina cumparat.
Declaratia de impunere spune clar ca nu datorez impozit pe anul in curs (fiindca este deja achitat un impozit de fostul proprietar)
M-am programat la DRCPIV pentru formalitatile de inmatriculare.
Ieri (24.07.2020) am depus actele la ghiseu. Fiind programat, nu am asteptat, dar tot a trebuit sa pierd cateva zeci de minute, sa scot bani de la un bancomat (evident ca nu in curta DRPCIV ...). Plata taxelor la ghiseu se face doar cash, nu si cu cardul.  X-(
Dupa vreo 2 ore si jumatate de la depunerea documentelor la ghiseu am ridicat talonul si CIV-ul cu noul proprietar inscris.
Nu am avut de luat placute, pastrand vechile numere.

Concluzia mea: nu se mai cer la fel de multe hartii (practic nu mi-a mai trebuit Certificat fiscal de la vanzator si Fisa de inmatriculare), dar tot trebuie sa stai la aceleasi ghisee si cozi...
Chiar si facilitatea de a plati la ghiseu taxele, nu e decat pe jumatate utila, fiindca e numai pentru cei care dispun de cash in portofel.
Daca ar fi scris pe site-ul pe care am facut programarea ca e nevoie de cash, probabil ca ma pregateam si eu ...

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline kellogs

« Răspuns #131 : 26.Iul.2020, 02:22:48 p.m. »
Pai cum, sa nu mai ramana nimic din aroma anilor trecuti ? Ai mai savurat si tu un pic ;-)

Pentru cei cu situatia mea, un inspector de la Fisc mi'a raspuns astfel:

Citat
Pentru a va putea restitui impozitul achitat la bugetul local al Sectorului 5 si nedatorat este necesar să depuneti o cerere de restituire.

Cererea poate fi depusa on line: prin email sau prin platforma CONECTX.NET.

In platforma Conectx.net, primul pas care trebuie facut este sa va creati cont, dupa care solicitati atestare completa și numai dupa atestare  puteti sa transmiteti cererea de restituire completata la care este necesar sa anexati: copia cartii de identitate, copia chitantelor de plata catre bugetul local al Sectorului 5 pentru anii 2017-2020 si confirmarea de primire a dosarului sau Decizia de impunere, ambele  emise de catre DITL Sector 1. Transmiterea cererii in platforma se face din sectiunea ,,Solicitari”.

M'am si apucat de formalitati.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline aavii

« Răspuns #132 : 29.Iul.2020, 02:15:14 p.m. »
Ciudate adrese mai aleg si autoritatile astea ... dar s-a pomenit si la case mai mari :)
Nu stiu cat de incredere sa fie site-ul ala avand in vedere ca asa la o prima cautare:
Registrant    Contact Privacy Inc. Customer 0154484175
Registrant Org    Contact Privacy Inc. Customer 0154484175
Registrant Country    ca
Registrar    TUCOWS, INC. Tucows Domains Inc.
IANA ID: 69
URL: http://tucowsdomains.com,http://www.tucows.com
Whois Server: whois.tucows.com

(p)
Registrar Status    clientTransferProhibited, clientUpdateProhibited
Dates    472 days old
Created on 2019-04-14
Expires on 2022-04-14
Updated on 2019-06-07    

Name Servers    GINA.NS.CLOUDFLARE.COM (has 20,594,966 domains)
JASON.NS.CLOUDFLARE.COM (has 20,594,966 domains)

Tech Contact    Contact Privacy Inc. Customer 0154484175
96 Mowat Ave,
Toronto, ON, M6K 3M1, ca

(p)
IP Address    104.31.74.161 - 575 other sites hosted on this server

IP Location    United States Of America - Texas - Dallas - Cloudflare Inc.
ASN    United States Of America AS13335 CLOUDFLARENET, US (registered Jul 14, 2010)
  • Suzuki Vitara S grade

Offline toma

« Răspuns #133 : 29.Iul.2020, 03:18:41 p.m. »
Vrei sa spui ca e ciudat faptul ca e .net si nu .ro

Altfel nu e nimic ciudat, domeniile .net nu sunt gestionate in Romania. Iar informatiile expuse de tine, "traduse" pentru publicul larg spun asa:

1. domeniul conectx.net  a fost cumparat prin intermediul unui "registrar" - o firma specializata in astfel de comert, si anume Tucows, INC
Il gasesti in lista conform IANA ID:69 https://www.iana.org/assignments/registrar-ids/registrar-ids.xhtml

2. name serverle (DNS) sunt la Cloudfare - unul din cei mai mari furnizori de astfel de servicii.

Uite ce zice Wiki despre domeniile .net

Citat
Verisign, the operator of net after acquiring Network Solutions, held an operations contract that expired on 30 June 2005. ICANN, the organization responsible for domain management, sought proposals from organizations to operate the domain upon expiration of the contract. Verisign regained the contract bid and secured its control over the net registry for another six years. On 30 June 2011, the contract with Verisign was automatically renewed for another six years. This is because of a resolution approved by the ICANN board, which states that renewal will be automatic as long as Verisign meets certain ICANN requirements. So, Verisign has been managing net for 20 years.

Registrations are processed via accredited registrars and internationalized domain names are also accepted.

PS: suntem un kilometru de offtopic. O sa mut mai tarziu  ;)
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline kellogs

« Răspuns #134 : 29.Iul.2020, 04:12:47 p.m. »
Nici un offtopic. Lasa-ma sa actualizez aici cand ma vad milionar cu banii dati inapoi de Fisc!  :good:
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #135 : 16.Sep.2020, 06:05:51 p.m. »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ...

« Răspuns #136 : 25.Mar.2022, 10:17:11 a.m. »
Sa va zic pe scurt cum a decurs inmatricularea recenta:
Pe 18.03 seara am ajuns cu masina noua acasa, pe 19.03 (sambata) am platit online pe ghiseul.ro taxa pentru talon, am facut totodata programare online la SRPCIV pentru 21.03 dimineata, mai era un singur loc liber, la ora 09:15. Pe 21.03 am fost la ora 07:55 la Directia de taxe si impozite pentru declarare auto, in 10 minute am terminat, asa ca, dupa o cafea Starbucks savurata pe indelete, la 08:45 eram deja la ghiseul SRPCIV (pustiu, nu stiu unde erau cei cu programari) si, dupa alte 5 minute si 85 de lei placute preferentiale, am plecat acasa. A doua zi, pe 22.03, dupa ora 13:00, am ridicat placutele si CIV luata in evidenta, iar azi, 25.03, am ridicat certificatul de inmatriculare de la Prioripost. Mai am de luat o coperta transparenta pentru el si asta-i tot. Simplu, spre deosebire de ce zice @jupanul1 ca e la Sectorul 4.

The following users thanked this post: NicNic

Offline dthem

« Răspuns #137 : 25.Mar.2022, 10:32:55 a.m. »
Ciudate adrese mai aleg si autoritatile astea ... dar s-a pomenit si la case mai mari :)
Nu stiu cat de incredere sa fie site-ul ala avand in vedere ca asa la o prima cautare:
Registrant    Contact Privacy Inc. Customer 0154484175
Registrant Org    Contact Privacy Inc. Customer 0154484175
Registrant Country    ca
Registrar    TUCOWS, INC. Tucows Domains Inc.
IANA ID: 69
URL: http://tucowsdomains.com,http://www.tucows.com
Whois Server: whois.tucows.com

(p)
Registrar Status    clientTransferProhibited, clientUpdateProhibited
Dates    472 days old
Created on 2019-04-14
Expires on 2022-04-14
Updated on 2019-06-07    

Name Servers    GINA.NS.CLOUDFLARE.COM (has 20,594,966 domains)
JASON.NS.CLOUDFLARE.COM (has 20,594,966 domains)

Tech Contact    Contact Privacy Inc. Customer 0154484175
96 Mowat Ave,
Toronto, ON, M6K 3M1, ca

(p)
IP Address    104.31.74.161 - 575 other sites hosted on this server

IP Location    United States Of America - Texas - Dallas - Cloudflare Inc.
ASN    United States Of America AS13335 CLOUDFLARENET, US (registered Jul 14, 2010)
Nu inteleg ce crezi ca ai descoperit aici. Site-ul connectx e legit.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline ...

« Răspuns #138 : 25.Mar.2022, 10:36:34 a.m. »
 :-/