Autor Subiect: Risc și comoditate  (Citit de 2636 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Risc și comoditate
« Răspuns #10 : 04.Nov.2016, 12:50:04 p.m. »
    "Risc si comoditate", interesant si inspirat titlul ! Poate in loc de 'si' ar fi mers "sau".
   Modificarea conjuctiei am sugerat-o intru-cat vad ca se dezbate subiectul "cu sau fara gadget-uri",  "pro si contra sisteme moderne". Vad ca deja sunt doua tabere:  moderatorii contra "restu' lumii". Probabil ca oricine intra in discutie ar trebui  sa se situeze de-o parte a baricadei.
   Daca o iau dupa tipul de masina aflata in posesie as putea spune ca sunt impotriva gadget-urilor : Vitara Cool fiind cea mai putin dotata su automatizari.
   Clima este manuala, CC nu are, RBS n-are, unitate multimedia idem.
   Pe de alta parte, fara a se pierde atentia necesara, cred ca e utila o miscare de ajustare a ventilatiei, inca nu mi-a amortit piciorul pe acceleratie, dar recunosc ca RBS e f.bun mai ales noaptea, dar nu stiu cat de bun e fata de obiectele stationare (de pe dreapta carosabilului).
  La aerul conditionat "climatronic" trebuie sa recunoastem calitatea dar si complexitatea sistemului, care in cazul unei defectiuni implica si costuri si timpi mai mari de lucru, facandu-l astfel mai costisitor, motiv pt. care nu l-am considerat indispensabil.
   Deasemenea iarasi trebuie sa recunosc, ca mi-am montat eu(nu erau in dotatrea masinii) senzori de parcare !  Avand in vedere constructia masinii, acestia chiar mi s-au parut indispensabili.
    Cutia automata, fata de care nu sunt fan, are si ea partile ei bune si partile proaste ! Dar mie imi place sa conduc eu masina nu ea pe mine!
    Acum de care parte ma situez?  Nu stiu exact, dar recunosc ca sunt multe sisteme aparute de la "Dacia 1300" incoace care m-au incantat si  pe care le consider utile.
    Dar mi se pare usor fortat, ca sa nu zic deplasat, sa faci afirmatia conform careia aceste gadget-uri iti reduc atentia la volan, scad reflexele si alte situatii de genul.
    Ca sa ma explic, va dau exemplul telefonului tinut in mana la volan, in conditiile in care inca dinainte de 2010 masinile au in dotare bluetooth si noi totusi stam cu aparatul la ureche.  Dar binenteles ca functia de a initia un apel telefonic e ultima folosita din cate are un telefon.
    Intr-un final, modul in care noi conducem o masina nu depinde numai de aceasta, mai depinde si de priceperea si indemanarea noastra. Zic eu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #11 : 04.Nov.2016, 03:17:05 p.m. »
Permite-mi sa adaug si de "dorinta" soferului. >:D<
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: enicky

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 29.Nov.2016, 06:42:19 p.m. »
Daca parchezi neregulamentar din comoditate, risti sa fii* condamnat pentru ucidere din culpa!  :-O

*corectat de @Laurentiu
« Ultima Modificare: 29.Nov.2016, 09:52:37 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

Offline Catalln

« Răspuns #13 : 29.Nov.2016, 08:31:49 p.m. »
Daca parchezi neregulamentar din comoditate, risti sa fi condamnat pentru ucidere din culpa!  :-O
In loc de preventie,  avem masuri "pompieristice".
Dar,  fiecare este,  sau trebuie sa fie responsabil pentru actiunile / omisiunile sale.
Gresesti platesti,  simplu.
Insa cu o floare nu se face primavara.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 29.Nov.2016, 09:16:17 p.m. »
Vedem zilnic în trafic mașini parcate sau staționate pe avarii neregulamentar care încurcă evident circulația.  Dar, poate o data sau de câteva ori...

"Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea". Evanghelia dupa Ioan, Capitolul 8.

Cat despre prevenție,  sunt de acord sa vina politia și sa împartă avertismente și amenzi. Fără frica de pedeapsa,  romanul nu respecta regulile.
  • SX4 by Giugiaro

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 29.Nov.2016, 09:41:34 p.m. »
... risti sa fi ...
Conjunctivul prezent (adică ăla care începe cu „să…”).  Se formează de la FI-, ăla cu un singur i, numai că acum e variabil, că i se adaugă diverse terminaţii. Iar la persoana a II-a devine să FII, cu doi de i (ca în Să fii acasă la nouă jumate, că dacă nu, nu mai pupi discotecă o lună. Sau club, mă rog. Pe vremea mea le zicea discoteci.)

eu să FIU (FI+U)
tu să FII (FI+I)
el/ea să FIE (FI+E)
noi să FIM (FI+M)
voi să FIŢI (FI+ŢI)
ei/ele să FIE (FI+E)
https://diacritica.wordpress.com/2009/01/02/fi-fii-cand-se-scrie-fi-cu-2-i/
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #16 : 29.Nov.2016, 11:32:36 p.m. »
Daca parchezi neregulamentar din comoditate, risti sa fii*
*corectat de @Laurentiu
             Daca n-o facea @Laurentiu nu scapai de @bogdanzarnescu! :)
    Asta sa fie pacatul nostru cel mai mare, ca scriem limba romana vorbita/populara si nu cea literara !Din corectii invatam !
    Revenind la subiect, eu as pune eticheta "comoditate" politiei rutiere ! Si asta din simplul motiv ca nu-si face datoria sa patruleze si sa sanctioneze !
    Numai asa vom respecta toti legile si regulile de circulatie !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #17 : 30.Nov.2016, 08:26:16 a.m. »
 >:D<
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline enicky

« Răspuns #18 : 30.Nov.2016, 12:18:16 p.m. »
  Apropos de parcarea facuta din comoditate, va povestesc pe scurt o situatie a carei rezolvare este la indemana tuturor, cel putin in Bucuresti : in drumul catre servici,  dimineata  circul pe o strada cu doua benzi relativ inguste, dar pe care circula si 2 linii de troleibuz. In fiecare zi se facea o coada intr-o zona a strazii unde parcasera 3 turisme, soferul de pe troleibuz reusind cu greu sa le depaseaca, iar noi cu turismele faceam coada in spate. Dupa aprox. 10 zile de "chin", intr-o dimineata, cand traficul era lejer, am oprit pe dreapta, avarii si am facut 3 poze acestor masini "frumos" parcate.
  Pozele facute le-am trimis pe mail impreuna cu detaliile respective Politiei Locale. Rezultatul : seara la intoarcerea spre casa masinile prost parcate nu se mai aflau acolo si traficul era normal ! Si asta nu e tot : a doua zi am primit un mail-raspuns de la Politia Locala prin care eram instiintat de rezolvarea situatiei si mi se spunea ca pe viitor sa nu ezit sa la semnalez situatii similare. Mail-ul continea  o adresa oficiala scanata si semnata de 3 cadre de conducere.
                                                Tot respectul pentru Politia Locala !

The following users thanked this post: shpeedy, yeti, saureign, ariciul

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #19 : 30.Nov.2016, 01:54:25 p.m. »
Așa da!!!
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308