Autor Subiect: Pilot - mod de lucru  (Citit de 2703 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ngeo

Pilot - mod de lucru
« : 05.Iun.2018, 12:57:02 p.m. »
Salutare.
A incercat cineva un salt comparativ de la 100km/h la 130km/h cu pilotul automat versus pedala de acceleratie?
Mie imi pare ca reactia pilotului automat RES+ este mai rapida decat cea a pedalei de acceleratie, in consecinta cu efecte mai bune pe o perioada scurta sau intr-o depasire critica.
Am dedus ca acest aspect are un avantaj. Computerul ce se ocupa cu acceleratia/alimentarea are prioritate fata de pedala sau un rang superior.

Sau poate este doar comoditatea unei apasari de buton?
  • Masina

Offline rexkrokiDAU

Re: Pilot - mod de lucru
« Răspuns #1 : 05.Iun.2018, 01:26:12 p.m. »
Țin minte că și la fostul meu S-Cross se simțea că accelerează mai repede când era comandat de tempomat (eu am avut tempomat clasic,  nu adaptiv) în comparație cu folosirea pedalei de accelerație.
Nu am verificat însă dacă acest comportament e valabil doar în Auto sau și în Sport. Posibil ca în cazul în care tempomatul accelerează să folosească maparea din Sport, chiar dacă selectorul e în poziția Auto.  :dknw:

Offline ...

« Răspuns #2 : 05.Iun.2018, 01:31:12 p.m. »
La pilotul meu aftermarket, non-adaptiv, montat ulterior achiziţiei, este la fel: când apăs butonul se simte un mic impuls şi viteza începe să crească mai repede decât dacă apăs progresiv pedala de acceleraţie. Dar nu am făcut salturi comparative cu şi fără pilot activ.

Offline ngeo

« Răspuns #3 : 05.Iun.2018, 02:10:23 p.m. »
Stiam ca nu se poate monta tempomat/pilot aftermarket pe suzuki.
De curiozitate poti scrie modelul sau caracteristicile? Util pentru cei ''cool''.
Toti dealerii suzuki strang din umeri sau spun ca nu este posibil, datorita faptului ca suzuki este...deosebita :)

Ma gandesc sa urmaresc numarul de rotatii si rapiditatea cresterii lor cu un telefon mobil via blue. Sau sa urmaresc alt parametru gen valoarea admisieI?  Un inregistrator ai parametrilor ce permite compararea lor ar fi bun; aveti cunostinte despre un app de acest fel?
  • Masina

Offline ...

« Răspuns #4 : 05.Iun.2018, 02:15:52 p.m. »
Uite aici postări cu duiumul pe această temă: http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=242.0
Suzuki nu e cu nimic mai specială decât alte mărci. Poate doar cu preţul reviziilor în garanţie :)

Offline marius_gxg

« Răspuns #5 : 05.Iun.2018, 02:23:16 p.m. »
Daca vreti sa va faceti o idee ,comparati consumul instant in timp ce mergeti cu pedala calcata la podea si apoi in timp ce accelerati cu pilotul automat. Care provoaca un consum instant mai mare, aia e modalitatea mai rapida. Eu asa am testat eficienta pilotului automat pe un Ford Focus 2 dupa ce a fost montat de mine. Rezultatul acolo a fost ca pilotul avea o acceleratie mai slaba decat pedala, lucru care se vedea si in consumul la drum lung. Mult mai mic decat inainte sa am cruise control. La Vitara nu am testat, dar tind sa cred ca e la fel.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

• Suzuki Vitara Passion 1.6 VVT

Offline Ruhestand

« Răspuns #6 : 05.Iun.2018, 02:53:35 p.m. »
...sau intr-o depasire critica.

de preferat este sa nu ajungi intr-o depasire critica.
daca totusi ai fost imprundent si esti la limita, in caz in care nu ai instinctul de a frana si a te replia in spatele celui pe care-l depasesti sau pur si simplu nu ai loc, e mai bine sa bagi tu piciorul in acceleratie pentru ca pilotul s-ar putea sa-ti depisteze masina din fata si sa franeze in loc sa accelereze (daca de exemplu ai setata distanta cea mai mare).
eu de obicei merg pe 2 pentru ca nu-mi place sa ajung prea aproape de cel din fata...si in caz de urgenta as vrea sa am siu eu putin timp de reactie...pentru ca oricat de atent ai fi la drum, cand mergi pe pilot automat exista o mica relaxare fata de momentele in care te joci cu picioarele pe pedale...
  • Suzuki Vitara S

The following users thanked this post: toma

Offline tac

« Răspuns #7 : 05.Iun.2018, 05:04:35 p.m. »
Eu cand am ACC cuplat cresc sau scad viteza din + si - de pe volan.
Acceleratia parca reactioneaza dupa ce am cipit putin frana, doar acceleratie nu a reactionat.
Din + sau - apasat mai lung sare din 5 in 5 km si parca accelereaza mai bine ca pedala.
  • Vitara 1.6 Spirit 2WD benzina