Autor Subiect: Overall opinion NEW VITARA  (Citit de 11759 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Overall opinion NEW VITARA
« Răspuns #90 : 05.Iul.2017, 04:52:21 p.m. »
Da, e posibil ca mașinile de acum 10 ani (sau chiar mai puțin) să fi avut fiabilitate mai bună decât astea de-acum. Sau tablă mai groasă, sau... Da, n-au scăzut la preț, dar să nu uităm că acum sunt o groază de chestii standard, incluse în preț, chestii pe care acum 10 ani puteai plăti sume impresionante peste prețul de listă. De exemplu: ESP, TPMS, airbag-uri laterale, airbag pentru genunchi, A/C, bluetooth, 4x4 etc.. (da, știu, unele nu sunt standard pe toate nivelele de echipare). Nu cred că a fost vorba de vreun compromis. Ce să mai zic despre navigație, RBS, ACC, cameră de marșarier?

De-asta am spus, în gama asta de preț, Suzuki (cu Vitara și S-Cross) nu are încă în iulie 2017, după doi ani, rival.

P.S. Să ținem cont și de inflație cât și de costul cu manopera (care s-a mai mult decât dublat) atunci când face comparații de-astea în timp, ok?
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline AT

Re: Overall opinion NEW VITARA
« Răspuns #91 : 05.Iul.2017, 05:05:33 p.m. »
La achizitie diferenta de pret de 30% e clara. La stabilirea calitatii nu mai e asa de clar cum calculezi procentele  ;)

Stai fara grija,  pentru stabilirea calitatii,  a calculat producatorul procentele de fiabilitate ale masinii pe baza fiabilitatii subansamblelor folosite:)

Intrebarea ta a facut sa-mi reamintesc cu placere, cum cu destui ani in urma :) la proiectul de licenta o parte a proiectului a constat in calculul fiabilitatii unui produs, concepand la acea data un program informatic care functie de anumiti parametrii cat si functie de MTBF-ul fiecarei componente, putea calcula peste cate ore/zile/ani ar putea aparea o defectare a  acelui produs si momentul in care sa intervi cu mentenanta (in cazul auto a se citii revizie) pentru a evita defectarea respectiva.   Ideea este ca bineinteles, o componenta mai fiabila cu MTBF mai mare (dar si mai scumpa) asigura o fiabilitate mai indelungata a intregului ansamblu (masina).   
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -