Autor Subiect: Scartait scaun sofer  (Citit de 3110 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: Scartait scaun sofer
« Răspuns #10 : 15.Feb.2019, 01:24:45 p.m. »
depinde si cine e in pat... :D

poate depasi si 100k
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #11 : 15.Feb.2019, 01:36:09 p.m. »
Nu e Nicu'  :nueu::  el mananca sanatos si da la pedale pe bicicleta.  :-))

Acum serios vorbind, @AnCh, care este service-ul care ti-a dat raspunsul?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline AnCh

« Răspuns #12 : 15.Feb.2019, 01:44:53 p.m. »
Am fost la DAB auto. Ideea era ca este la fel ca orice mobilier in care te tot asezi, scartaie dupa un timp...
In ambele cazuri descrise mai sus am fost la DAB auto.
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline ntire2000

« Răspuns #13 : 15.Feb.2019, 01:47:54 p.m. »
vezi sa nu patesti ca un amic caruia i s-au dus aia 3 ani de garantie - timp în care a tot fost plimbat printre reprezentante si acuma regreta enorm.
daca nu faci acuma scandal pe gratis, dupa aia poti sa faci - pe banii tai.

PS: poate fi ceva rupt în cadrul metalic al scaunului, te trezesti la un hop mai serios ca pici pe spate si faci accident, sa nu râdeti dar eu am cunoscut un astfel de caz.
la o masina de-a firmei unde lucrez unui coleg i se rupsese ceva la reglajul spatarului, la o trecere peste nivel cu calea ferata a fost pe spate, noroc ca n-avea viteza.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline AnCh

« Răspuns #14 : 15.Feb.2019, 01:53:30 p.m. »
O sa incep sa fac anul asta. Nu de alta dar scaunul ca scaunul, cand o sa fie cald nu ar mai trebui sa se auda.
Teama imi este doar de zgomotul de sub masina dupa ce merg cu ea un timp pentru ca am inteles ca este posibil sa fie de la cardan.
Mi-au facut duda aia de la Dageco cand am fost prima data la ei cu problema pentru ca mi-au dat cu nu stiu ce vaselina la rulment si acum se aude scartaitul doar dupa ce merg multi Km (incepe sa se auda pe undeva dupa 80-100 de km facuti in continuu). Acei kilometri nu ii fac decat in weekend si nu pot sa ma duc la ei Duminica sa le arat.
Deci singura solutie este sa le cer sa imi dea semnatura ca totul este ok si nu vor fi probleme in urma acelor zgomote.
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline ntire2000

« Răspuns #15 : 15.Feb.2019, 02:39:03 p.m. »
exact, cere-le o fisa de service de constatare a defectului pe care-l reclami, stampilata, cu data pe ea.
ca peste câtva timp s-ar putea sa ai nevoie sa dovedesti ca tu ai reclamat o defectiune.
de regula (legile lui Murphy) o sa se strice fix dupa ce o sa iasa din garantie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ASZ

« Răspuns #16 : 20.Iun.2023, 08:37:58 a.m. »
A inceput sa scartaie si al meu scaun ... deranjant pt. mine. (muzica data mai tare, nu a rezolvat nimic .. si alta unitate media/subwofer nu o sa montez ca sa acopar acest sunet :)  )

La SX4 (2008), am avut aceeasi problema in primele luni, rezolvata cu alt set de suruburi de fixare a scaunului, schimbate in garantie (era o problema stiuta de Suzuki CJ).
Ulterior cand reaparuse zgomotul la scaun, au tot dat cu WD4 pe sub scaun si pe la mecanisme si de la o revizie la alta (2008-2016) era liniste.

Din ce am citit pe forumurile auto, problemele cu scartaitul scaunului soferului se regasesc de la Opel pana la Volvo .. aproape la toti producatorii.
Pe majoritatea forumurilor auto, recomandarea a fost sa se aplice WD4 din abundenta (sau ceva ulei cu vaselina), pe la mecanisme si partea de sub scaun ... unii recomandand chiar desfacerea usoara a tapiteriei pt. a se ajunge la toate zonele care pot genera aceste sunete enervante.