Autor Subiect: Problema calculator  (Citit de 20444 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Problema calculator
« Răspuns #60 : 10.Feb.2016, 08:56:27 p.m. »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #61 : 10.Feb.2016, 09:19:17 p.m. »
Prin asta trec eu lunar. De 3 ori.
Off-topic: De 3 ori pe lună?!?! De acord cu necesitatea implementării politicilor de securitate însă explică-i celui ce elaborează aceste politici că o politică bună implementată prost scade DRASTIC siguranța sistemului. În cazul descris de tine, de exemplu, un utilizator oarecare este practic forțat să-și dezvolte un sistem mnemonic, ceea ce anihilează din start eficacitatea schimbării parolei. Parola se schimbă pentru ca, în cazul în care cineva ajunge să ți-o cunoască (accidental sau intenționat), după schimbare aceasta să nu mai fie validă; dacă se folosește însă un sistem mnemonic, din 2-3 parole aflate în trecut atacatorul poate deduce orice parolă curentă. Foarte contraproductivă și periculoasă politica asta (prin falsul sentiment de siguranță pe care îl oferă).

Scuze de off-topic...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #62 : 10.Feb.2016, 09:27:23 p.m. »
Pai nu e off-topic. Generic este o problema de calculator. La cate site-uri ne conectam ( mail , forumuri, comenzi, retele sociale, banking, etc.), problema parolei e foarte serioasa. Noroc ca te salveaza optiunea "ai uitat parola" si uneori o poti reseta.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #63 : 10.Feb.2016, 09:39:45 p.m. »
Pentru "socializare" pe Internet (adică cu excepția banking-ului) eu folosesc LastPass. Are avantajul că poate genera automat parole aleatoare pe care le păstrează criptat pe server, fiind astfel accesibile de oriunde; dispune de plug-in pt. Firefox, cu posibilitatea de autocomplete sau autologin. Alternativ, există KeePass (open-source, dar cu mai puține facilități) și Avast! Passwords, inclus în varianta free a antivirusului (are și plug-in de FF, dar care la mine refuză să se instaleze  :dknw:).
« Ultima Modificare: 10.Feb.2016, 09:41:30 p.m. de hugbear »

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: gabineg

Offline hugbear

« Răspuns #64 : 10.Feb.2016, 10:26:10 p.m. »
P.S. Pe vremea când mă jucam cu KeePass nu exista plug-in direct pentru FF așa că la vremea respectivă am preferat LastPass. Stârnit de discuția de mai devreme m-am apucat să-mi împrospătez cunoștințele și am dat peste un comment la un „versus”, care zice că:
Citat
I guess y'all haven't heard about the plug-in called KeeFox which does for KeePass everything that the plug-in for LastPass does. Maybe this is only a Firefox plug-in. When I join a new Internet forum, for example, KeePass autofills all the login data immediately. Then whenever I land on the login page for that forum, KeePass autofills the username and password.

I tried LastPass before trying KeePass. When I tried KeePass I uninstalled LastPass immediately. I also like KeePassDroid for my phone.
(n.b. - LastPass pentru Android nu e free, pe când pentru KeePass sunt vreo 3 app-uri din care 2 free).

Se pare că e vremea să experimentez din nou...

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #65 : 10.Feb.2016, 10:53:01 p.m. »
Eu folosesc keepass de mai multa vreme si sunt in general multumit. Doar ca sunt siteuri pe care nu face autocomplete. Fie completeaza doar username, nu si parola, fie nu completeaza nimic. Cred ca trebuie niste setari specifice pentru acele site-uri.

Un exemplu este Aliexpress, unde imi completeaza doar username-ul.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: hugbear

Offline hugbear

« Răspuns #66 : 10.Feb.2016, 10:57:09 p.m. »
Tu deschizi site-urile din aplicație sau ai plug-in pt. browser? App-urile pt. Android cum se comportă (dacă folosești)? Să știu la ce să mă aștept...

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #67 : 10.Feb.2016, 11:10:59 p.m. »
Pe laptop folosesc Chrome cu plugin. Aveam plugin si pentru IE11 inainte sa trec la W10
Pe Android (Samsung Galaxy Tab) si pe iOS (iPhone) Keepas se pot deschide siteurile din aplicatii dar nu-mi face autocomplete. Folosesc aplicatiie specifice doar ca baza de date pentru parole.

L.E. Adevaru este ca nu mi-am batut capul cu Androidul. Acuma, impulsionat de discutie, am descoperit ca este necesar un fel de plugin: Keepass2Android
« Ultima Modificare: 10.Feb.2016, 11:15:58 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka