Autor Subiect: Pete de rugina pe caroserie  (Citit de 11622 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Re: Pete de rugina pe caroserie
« Răspuns #10 : 02.Sep.2014, 06:18:15 p.m. »
@ASZ:Multumesc, voi incerca. Mai ales ca vopseaua e sarita sus pe plafon. Pietricelele nu zboara. Va tin la curent.
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline Laurentiu

« Răspuns #11 : 02.Sep.2014, 08:00:28 p.m. »
Dar oare astfel de problem nu sunt acoperite de garantia (parca) de 6 ani a caroseriei?
Garantia pentru vopsea nu e pt cea sarita si produsa de factorii externi ci pt "defecte de fabricatie" (grunduire si vopsire incorecta - rugina sa actioneze de la interior spre exterior).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #12 : 02.Sep.2014, 08:04:37 p.m. »
Sau cum scrie în carnetul de garanție, dacă nu greșesc, pentru rugina ce apare de la interior către exterior.

PS. Acum am văzut, asa cum a explicat și Laurențiu :)

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #13 : 03.Sep.2014, 01:12:05 p.m. »
La mine se exfoliase vopseaua pe usa spate dreapta (in 2 locuri) si s-a rezolvat pe garantia caroseriei (garantia de 3 ani expirase).
Eu as miza foarte serios pe garantie avand in vedere faptul ca ai rugina pe tabla ....
Cum ati reusit, in contextul celor de mai sus, sa-i convingeti sa dea curs garantiei? Pentru ca am vorbit cu cineva la service, din conducere, acesta fiind foarte reticent in ceea ce priveste garantia caroseriei!
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline ASZ

« Răspuns #14 : 03.Sep.2014, 04:31:57 p.m. »
Erau 2 zone (de margini, la usa ... sub geam si langa manerul usii) in care vopseaua se departase de tabla,... statea cumva in aer ... asa ca era clar ca intre tabla si vopsea era o problema..

Offline Alexandru03

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
  • Gen: Bărbat
  • Way of life!
« Răspuns #15 : 17.Mar.2015, 08:55:06 a.m. »
Neata tuturor,

Sambata am spalat masina si am observat ca in zonele in care a sarit vopseaua de la pietricele(capota, usa) au aparut usoare puncte de culoare ruginie. Aveti si voi aceasta problema? A mea este alba si se vad de aproape. Ce ar fi de facut?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #16 : 17.Mar.2015, 09:39:33 a.m. »
Exista de cumpărat un kit corector în culoarea mașinii. Codul culorii e ştanțat pe plăcuţa cu seria caroseriei.

Offline migabi

« Răspuns #17 : 17.Mar.2015, 09:45:41 a.m. »
Rugina apare in combinatia de apa (vapori) si oxigen. Nu e recomandat sa dai cu vopsea peste rugina fiindca apar gauri in stratul de vopsea pe unde intra una din cele 2.
Ca idee trebuie sa aplici o pelicula care sa nu permita contactul metalului cu oxigenul si apa (in special). Daca vrei o solutie de durata, poti sa folosesti un epoxy gen Brunox sau por-15. Apoi dai cu primer/vopsea/lac. Inainte de a cumpara, verifica conditiile de utilizare ca sa vezi cat de compatibile sunt (substantele) intre ele.

Din specificatii pro-15 pare mai bun dar e scump ca la balamuc si modul de aplicare e complicat. Eu am niste rugina sub masina si inca oscilez intre cele 2 de sus dar daca stie cineva o solutie mai buna (temperatura/flexibilitate/pret) sa posteze.

Cica primer/protectie/etc este si Wurt Rust Stop Quattro si din pdf pare usor de aplicat.
« Ultima Modificare: 17.Mar.2015, 10:13:57 a.m. de migabi »
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 18.Mar.2015, 09:15:27 a.m. »
Rugina apare in combinatia de apa (vapori) si oxigen. Nu e recomandat sa dai cu vopsea peste rugina fiindca apar gauri in stratul de vopsea pe unde intra una din cele 2.
Cea mai buna solutie e o revopsire a elementului respectiv dupa ce in prealabil a fost pregatita pt aceasta operatie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #19 : 18.Aug.2015, 01:34:36 p.m. »
Am avut si eu probleme cu rugina sub ornamentul interior de la praguri.
Dupa un scandal de 2 saptamni, 2 randuri de consatatari, unu numai cu cei la radacini, iar al doilea tot la radacini dar si in prezenta reprezentantului de la Suzuki romania, au binevoit sa efectueze reparatia in garantie (10 ani pt. caroserie)
Precizez ca am un suzuki sx4 gc din 2010.
Acum am observat rugina la balamalele de la usi si la inchiderea de la capota.
Se pare ca au cam dat chix cu solventii in toamana-iarna lui 2010.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp